2 Δεκεμβρίου, 2023
Top News Πολιτική & Οικονομία

Ο δρόμος για την Βουλή είναι στρωμένος με καλές προθέσεις….

O Χάρτης των υποψηφίων στην Χαλκιδική 
Ποιοί έχουν σηκώσει το χέρι και ποιοι είναι κομμένοι

Οι εκλογές, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ωστόσο κάποιοι τις τοποθετούν την Άνοιξη της επόμενης χρονιάς, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και το ενδεχόμενο του αιφνιδιασμού, εξαιτίας των αβέβαιων πολιτικών εξελίξεων.
Γι’αυτό τα κομματικά επιτελεία, προετοιμάζονται, έτσι ώστε να μην πιαστούν στον ύπνο.
Κάτι επίσημο ωστόσο δεν υπάρχει αυτή την στιγμή, εκτός από κάποιους, που από τώρα, έχουν κλεισμένη θέση στα ψηφοδέλτια.
Σήμερα θα ασχοληθούμε για το τι γίνεται στην Χαλκιδική, σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί ως σήμερα.

ΝΔ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΛΑΘΟΣ!!
Στη Νέα Δημοκρατία δεν θέλουν να επαναλάβουν το λάθος της μη εκπροσώπησης από πλευράς Δήμου Νέας Προποντίδας όπως έγινε το 2019. Υποψήφια θα είναι βέβαια η κα Μυλωνά η οποία στηρίζεται από τον νυν Βουλευτή Γιώργο Βαγιωνά που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Υποψήφιος θα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γρηγόρης Τάσιος που ήταν στο ψηφοδέλτιο και το 2019. Θυμίζουμε πως ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2014 και μάλιστα με σταυρό. Υποψήφιος κατά τα φαινόμενα θα είναι και ο πρώην Βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιώργος Γιάννης και ο γιος του πρώην Βουλευτή και πρόσφατα τιμώμενο από τον Δήμο Αριστοτέλη μετά Θάνατον, Γιώργο Τσιουπλάκη που ως γνωστών έχει συγγενική σχέση με το περιβάλλον Μητσοτάκη μιας και τον βάπτισε ο πατέρας του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ακόμη αναζητείται μια γυναίκα και πιθανό είναι εκεί να έχουμε εκπλήξεις καθώς δεν αποκλείεται να κατέλθει πρόσωπο έκπληξη. Το όνομα που ακούγεται είναι αυτό του στελέχους του Κόμματος Μαρίας Καρβούνη. Τέλος άξιο αναφοράς το γεγονός ότι στην τελευταία Κοινοβουλευτική ομάδα τέθηκαν ζητήματα αναφορικά με κάποια στελέχη που διαρρέουν πως έχουν πάρει το χρίσμα, κυρίως αντιπεριφερειάρχες από όλη την Χώρα και ότι χρησιμοποιούν το αξίωμα τους για να κάνουν άτυπη προεκλογική εκστρατεία με έξοδα των Περιφερειών. Το θέμα αυτό έθεσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι Βουλευτές κ.κ.κ. Μπούρας, Μπαραλιάκος και Ανδριανός. Τελικώς ο κος Μητσοτάκης τόνισε ότι χρίσμα έχει αυτός που του το έχει πει ο ίδιος και κανείς άλλος και ότι όλα καταγράφονται και  αξιολογούνται…
ΣΥΡΙΖΑ -ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!
Το ψηφοδέλτιο ξεκινά από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα που πραγματικά κάνει καταπληκτική δουλειά. Έχει αποδείξει πως έχει ένα ευρύτερο ρόλο και δεν περιορίζεται στην στείρα αντιπολίτευση καθώς με τις παρεμβάσεις τις και τις ερωτήσεις της βοηθά τον καλό του τόπου. Υποψήφια θα είναι και η πρώην Βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη η οποία επιθυμεί να βγει αυτή πρώτη. Από εκεί και κάτω πραγματικά αναζητούνται τρεις ανδρικές παρουσίες, χωρίς να αποκλείεται να κατέλθει και τρίτη γυναίκα. Δυστυχώς όμως με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες , το ψηφοδέλτιο περιέχει ονόματα που ουσιαστικά δεν μπορούν να έχουν καμία τύχη σε πιθανή εκλογή. Τέλος πληγή αποτελεί η οριστική ρήξη με το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Στέργιο Πιστριόλα, πρώην Υπουργό, ο οποίος κατάγεται από την Χαλκιδική αλλά αποκλείεται  να  είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΑΣΟΚ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΔΡΑ.
Στο ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ, όπως είναι η επίσημη ονομασία, υποψήφιος θα είναι ο Απόστολος Πάνας, τομεάρχης Ανάπτυξης του Κόμματος και Βουλευτής. Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει για το ψηφοδέλτιο ο ιατρός Δημήτρης Ευαγγελινός, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Χρήστος Πάχτας  ενώ η υποψηφιότητα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και αντιπροέδρου κου Δριβελέγκα απομακρύνεται. Αναζητούνται δυο γυναίκες. Στόχος είναι η ανανέωση του ψηφοδελτίου ώστε να καταγραφεί η άνοδος του Κόμματος και στην Χαλκιδική
ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΥΣΗ – ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.
Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου,  σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, παρουσιάζει άνοδο.
Το θέμα είναι τι μπορεί να εισπράξει και από την Χαλκιδική.
Προβεβλημένα στελέχη δεν έχει και πολύ πιθανόν να δούμε ψηφοδέλτιο χωρίς μεγάλη συμμετοχή καθώς δεν υπάρχει και κάποιος που να προβάλει αυτή την διαδικασία.
ΚΚΕ – ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ…
Ίσως αυτός ο τίτλος “πάει γάντι” στο ΚΚΕ της Χαλκιδικής, που θα κατεβάσει υποψηφίους, έτσι ώστε να πάρει το ποσοστό που θέλει.
Και αυτό συμβαίνει κάθε φορά.
ΜΕΡΑ25- ΑΓΝΟΕΊΤΑΙ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΣΤΗΝ Χαλκιδική.
Είναι ακριβώς όπως το λέμε.
Το συγκεκριμένο κόμμα αγνοείται στα μέρη μας, θέλοντας απλά να πάρει τα ” ψίχουλα” από μία εκλογική αναμέτρηση.
*Τονίζουμε ότι η αναφορά έχει γίνει μόνο στα κοινοβουλευτικά κόμματα .
ΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι προς το παρών η εικόνα που διαμορφώνεται, με τους υποψήφιους να τρέχουν από γωνιά σε γωνιά του Νομού, προκειμένου να διασφαλίσουν αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε μια έδρα να λαμβάνει η ΝΔ, μια ο ΣΥΡΙΖΑ και μια το ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.