28 Σεπτεμβρίου, 2021
Top News Χαλκιδική

Αναβάλλονται για το 2021 οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, σκέψεις για υπηρεσιακούς προέδρους

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας Θέμα της Χαλκιδικής, από την στιγμή που δεν λέει να κοπάσει η έξαρση του κορωνοϊού στην χώρα μας, αποφασίστηκε σε κεντρικό επίπεδο, να μην προχωρήσει το κόμμα σε αυτές τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων σε ΔΗΜΤΟ και ΔΕΕΠ (Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας).

Μέχρι και πριν από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε αποφασιστεί, ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα διενεργούντο τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο, η πανδημία και το lockdown που επιβλήθηκε ως κυβερνητική απόφαση, ανέτρεψε τα σχέδια σε εσωκομματικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ν.Δ. οι εκλογές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν με την λήξη της θητείας των υφιστάμενων κομματικών οργάνων: οι προηγούμενες εκλογές είχαν διεξαχθεί στις 13 Μαΐου 2018, οπότε αυτό τον μήνα έληξε, κανονικά, η θητεία των κομματικών οργάνων.

Η διαδικασία έλαβε παράταση για τον προσεχή Οκτώβριο 2020 και όλα έδειχναν πως τα αρμόδια όργανα θα εκαλούντο να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Όπως είχε γράψει στο παρελθόν το Θέμα της Χαλκιδικής, η βούληση του ιδίου του πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να γίνουν οι εκλογές, ενόψει του Τακτικού Συνεδρίου το οποίο έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Δεκέμβριο 2020 –οπότε θα πρέπει να έχουν προηγηθεί και οι εσωκομματικές εκλογές για να εκλεγούν οι σύνεδροι.
Επειδή, όμως ο… κορωνοϊός έχει άλλα σχέδια, οι συγκεκριμένες εκλογές μετατίθενται για τον επόμενο χρόνο. Το ίδιο φαίνεται ότι θα γίνει και με το Συνέδριο το οποίο είναι πολύ πιθανό να πάει για τον Δεκέμβριο του 2021. Πάντως λόγω αντιδράσεων αλλά και λήξης της θητείας των προέδρων, υπάρχει σκέψη να οριστούν από την Γραμματεία οργανωτικού Πρόεδροι των Νομαρχιακών καθώς και των τοπικών. Θυμίζουμε ότι στην Χαλκιδική έχουμε πέντε τοπικές επιτροπές, Σιθωνίας, Αριστοτέλη, Πολυγύρου, Κασσάνδρας και Νέας Προποντίδας. Τα ονόματα που ακούγονται ως υπηρεσιακοί πρόεδροι είναι αυτό των Θωμά Καπλάνη, Στέργιο Κοτσαμπασόπουλο και Θέμη Τσούφη. Για την τοπικές στον Πολύγυρο ακούγεται το όνομα του κου Μαντζούφα, στον Αριστοτέλη ο Γιώργος Τσανανάς που είχε ενδιαφερθεί στο παρελθόν να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και μένει πλέον μόνιμα στο Στρατώνι. Στην Σιθωνία το όνομα του Γιώργου Τσουπλάκη γιού του πρώην Βουλευτή. Στην Νέα Προποντίδα το όνομα του δικηγόρου Νίκου Καραμανλή και στην Κασσάνδρα της πολιτευτού κα Σοφιού.  Αν τελικά επιλεγεί αυτό το μοντέλο, θα γίνει και λόγω του ότι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν κάποιοι με τα τοπικά όργανα και θα είναι άδικο να κατέχουν θέσεις, άρα να έχουν και το προβάδισμα,εν όψει των διαδικασιών για τις επόμενες εσωκομματικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *