27 Μαρτίου, 2023
Περιφέρεια

Μικρά μικρά νέα…

ΠΑΣΟΚ μέσω… πλατφόρμας

Βροχή τα SMS χθες στα κινητά μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η Χαριλάου Τρικούπη ενημέρωσε πως το ΠΑΣΟΚ έγινε το πρώτο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα -και από τα πρώτα σε ευρωπαϊκό επίπεδο- με εφαρμογή στο κινητό. Η εφαρμογήπου ήταν αρχικά διαθέσιμη σε android, είναι πλέον ενεργή και για κινητά με λειτουργικό apple ios. Το νέο mobile app του ΠΑΣΟΚ (Pasok App), παρέχει μια σειρά από δυνατότητες με στόχο την ενεργή συμμετοχή μελών και φίλων που μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις για θέματα της καθημερινότητας. Επιπλέον θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για εκδηλώσεις και δράσεις, να συμμετέχουν σε πλατφόρμες ανοικτής διαβούλευσης για θέματα που αφορούν τον τόπο τους ή όλη την επικράτεια και να έχουν ενεργό ρόλο σε τοπικές εκδηλώσεις και να επικοινωνούν τις προτάσεις τους. «Καλή η τεχνολογία, αλλά η επαφή διά ζώσης με τους πολίτες καλύτερη», σχολίαζε σκωπτικά παλαιό στέλεχος του κόμματος, μαθημένος σε άλλου τύπου πολιτική στρατηγική.

Νέος πρόεδρος

Μετά από αρκετό καιρό που έμεινε «ακέφαλη» η ΕΒΕΤΑΜ, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της προέδρου της εταιρείας Μερόπης – Marie Κατσιουγιάννη –Stridborg, που τα «βρόντηξε» τον περασμένο Μάρτιο, όπως πληροφορείται η στήλη αναμένεται να οριστεί νέος πρόεδρος. Οι πληροφορίες λένε ότι το «τιμόνι» αναλαμβάνει ο Γιώργος Ασημακόπουλος, που μέχρι πρότινος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και θεωρείται άνθρωπος του Αδωνι Γεωργιάδη. Η πολύπαθη ΕΒΕΤΑΜ έχει απασχολήσει τα δύο τελευταία χρόνια τη δημοσιότητα, καθώς το 2020 εμφάνισε παθητικό 1,3 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2019 η ζημία της δεν ξεπερνούσε τα 60.500 ευρώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που παραιτήθηκε η προηγούμενη πρόεδρος, η οποία μάλιστα δεν είχε υπογράψει την ετήσια έκθεση του Δ.Σ. για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας το 2020. Πριν από την κ. Κατσιουγιάννη στον προεδρικό θώκο ήταν o Nικόλαος Σοφιανός, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε. Δύσκολα στεριώνουν οι πρόεδροι… σε αντίθεση με τον Σκιπίωνα Αποστολάκη, αντιπρόεδρο του ΔΣ , στενό συνεργάτη του κ. Γεωργιάδη, που παραμένει ακλόνητος.

Αναβρασμός

Η έλευση του ερχόμενου δυσκολότερου χειμώνα των τελευταίων ετών και οι δυσκολίες, οι οποίες δεδομένα θα προκύπτουν λόγω των ανατιμήσεων και της ακρίβειας, προκαλούν αναβρασμό στις περισσότερες τουλάχιστον κοινωνικές τάξεις. Νοικοκυριά αντιλαμβάνονται ότι δύσκολα θα τα βγάλουν πέρα, ακόμη και αν περιορίζουν στο ελάχιστο και το απόλυτα αναγκαίο τις αγορές τους στα βασικά και μόνο. Επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες επίσης διαπιστώνουν ότι ο χειμώνας δύσκολα θα βγει με τις πολλές οικονομικές υποχρεώσεις και τα μειωμένα εισοδήματα. Απαντες περιμένουν επιπλέον στήριξη και ενίσχυση, καθώς τα μέτρα, που ήδη εφαρμόζονται και τα αντίστοιχα, που πρόκειται να εφαρμοστούν, δεν δίνουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα.

Δέσμευση

Από την εξαγγελία ακόμη του μέτρου για το καλάθι του νοικοκυριού ήταν προφανές ότι κυβέρνηση, συναρμόδιο υπουργείο και ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ δεν μπορούσαν και δεν έπρεπε να κινηθούν μόνοι στην τήρηση της συμφωνίας κυρίων. Η χθεσινή δέσμευση του βιομηχανικού κόσμου και στις τρεις προαναφερόμενες πλευρές, αλλά και τους καταναλωτές, βάσει της οποίας θα βάλει γερή πλάτη στη συγκράτηση των τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, είναι σημαντική και ουσιαστική. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται για μειώσεις, αλλά για συγκρατήσεις τιμών, ωστόσο η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα είναι ιδιαίτερα σημαντική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.