12 Δεκεμβρίου, 2025
Top News Χαλκιδική

Ένταξη στο Πράσινο Ταμείο: Ξεκινά η Μεγάλη Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου στο Στρατώνι

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για Έργο Προϋπολογισμού 600.000€ στον Δήμο Αριστοτέλη

Στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του βρίσκεται το σημαντικό έργο «Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου του Στρατωνίου» (περιοχή Αγοράς), στον Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 600.000€, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο 2023-2024», εξασφαλίζοντας αρχικά πόρους ύψους 243.865€.

Στόχος και Παρεμβάσεις του Έργου:

Η ανάπλαση αφορά τον κοινόχρηστο χώρο που εκτείνεται από την πύλη εισόδου των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων μέχρι το κτήριο της Λέσχης. Σκοπός είναι η δραστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η αύξηση της ελκυστικότητας του Στρατωνίου ως τουριστικού προορισμού.

Οι βασικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  • Αισθητική & Λειτουργική Βελτίωση: Τοποθέτηση κυβόλιθων γρανίτη και δημιουργία ραμπών.
  • Περιβάλλον & Εξοπλισμός: Νέα δενδροφύτευση, δημιουργία χώρων πρασίνου, εγκατάσταση βιοκλιματικών στεγάστρων και αστικού εξοπλισμού.
  • Υποδομές: Κατασκευή δημόσιας βρύσης, σύνδεση με δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης και εγκατάσταση νέου φωτισμού.
  • Προσβασιμότητα: Ενίσχυση της προσβασιμότητας για ΑμεΑ και απρόσκοπτη πρόσβαση για οχήματα άμεσης ανάγκης.
  • Άθληση: Τοποθέτηση παιχνιδιού αναρρίχησης και χώρου στάθμευσης ποδηλάτων.

Δήλωση Δημάρχου:

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι «Το Στρατώνι βρίσκεται στην αφετηρία μιας νέας εποχής». Δήλωσε πως ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου, ενώ θα διεκδικήσει παράλληλα τους επιπλέον πόρους για την κάλυψη του συνόλου του προϋπολογισμού.

«Στόχος είναι η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, αλλά και της οικονομίας της κοινότητας, δια της αύξησης της επισκεψιμότητας. Το Στρατώνι αξίζει να συμπεριλαμβάνεται στους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου μας», κατέληξε ο κ. Βαλιάνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *