22 Φεβρουαρίου, 2024
Top News Επιστολές Θέμα Χαλκιδικής Κοινωνία Περιβάλλον Πολιτική & Οικονομία Πολιτισμός Τουρισμός Χαλκιδική

Αεροδρόμιο στον Πολύγυρο!!! Πρόταση Ρόκου Βασίλη υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Ως υποψήφιος περιφερειάρχης και με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της περιοχής, έχω στο πρόγραμμα μου την κατασκευή ενός περιφερειακού αεροδρομίου στο Πολύγυρο της Χαλκιδικής. Αυτή η πρόταση θα έχει πολλά οφέλη για την τοπική οικονομία και την τουριστική βιομηχανία της περιοχής. Ορισμένες από τις προτάσεις μου για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αεροδρομίου στο Πολύγυρο είναι οι εξής:

1. Επιλογή κατάλληλης τοποθεσίας: Θα διεξαγάγουμε μελέτες για τον εντοπισμό της κατάλληλης τοποθεσίας για το αεροδρόμιο, λαμβάνοντας υπόψη τους γεωγραφικούς και τεχνικούς περιορισμούς καθώς και τις ανάγκες της περιοχής.
2. Αεροπορικές συνδέσεις: Θα επιδιώξουμε να διαπραγματευτούμε συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες για την εγκατάσταση δρομολογίων προς και από το αεροδρόμιο, προσφέροντας έτσι ευκολότερη πρόσβαση στην περιοχή.
3. Υποδομές και παροχές: Θα επενδύσουμε στην ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών και παροχών στο αεροδρόμιο, περιλαμβάνοντας  σύγχρονες υποδομές, επαρκή χώρους στάθμευσης, εστιατόρια, καταστήματα και άλλες ανέσεις για τους επιβάτες.
4. Τουριστική ανάπτυξη: Το αεροδρόμιο στο Πολύγυρο θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης και οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να φθάσουν ευκολότερα και γρηγορότερα στις παραλίες και τα αξιοθέατα της Χαλκιδικής.
5. Προστασία του περιβάλλοντος: Θα λάβουμε υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατασκευής και λειτουργίας του αεροδρομίου. Θα λάβουμε μέτρα για τη μείωση της επίδρασής του στο περιβάλλον, όπως την χρήση βιώσιμων υλικών και την εφαρμογή πρακτικών προστασίας της φύσης.
6. Συνεργασία με τοπικές αρχές και κοινό: Θα συνεργαστούμε στενά με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινότητα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του αεροδρομίου. Θα ακούσουμε τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους και θα ενθαρρύνουμε τον ανοιχτό διάλογο και τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.
7. Οικονομική βιωσιμότητα: Θα διασφαλίσουμε την οικονομική βιωσιμότητα του αεροδρομίου μέσω της ανάπτυξης εμπορικών και τουριστικών δραστηριοτήτων γύρω από αυτό. Θα εξετάσουμε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και θα προωθήσουμε τη συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς για την ανάπτυξη και λειτουργία των εμπορικών εγκαταστάσεων.
8. Ασφάλεια και λειτουργικότητα: Θα δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου. Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή των απαιτούμενων προτύπων ασφάλειας και θα επενδύσουμε σε τεχνολογικά συστήματα και εξοπλισμό που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και την απόδοση του αεροδρομίου.
9. Προώθηση της τοπικής οικονομίας: Θα εκμεταλλευτούμε την κατασκευή του αεροδρομίου για την προώθηση της τοπικής οικονομίας. Θα προωθήσουμε τη συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγούς, προσφέροντας τους ευκαιρίες για την προώθηση και την πώληση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου.
10. Ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών: Θα επενδύσουμε στην ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών που σχετίζονται με το αεροδρόμιο. Αυτό περιλαμβάνει την αναβάθμιση των οδικών δικτύων προς το αεροδρόμιο, την παροχή καλύτερων μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορείων και ταξί, καθώς και την παροχή προηγμένων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, όπως καθιστικούς χώρους, αίθουσες αναμονής, εστιατόρια και καταστήματα.
11. Προώθηση του πολιτισμού και της τοπικής κληρονομιάς: Θα ενθαρρύνουμε την προώθηση του πολιτισμού και της τοπικής κληρονομιάς μέσω του αεροδρομίου. Θα συνεργαστούμε με τους φορείς της περιοχής για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και εκδηλώσεων που θα προβάλλουν την τοπική τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία.
12. Ανάπτυξη του τοπικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος: Θα επενδύσουμε στην ανάπτυξη του τοπικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προωθώντας τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη των υφιστάμενων. Θα παρέχουμε υποστήριξη και καθοδήγηση στις τοπικές επιχειρήσεις για την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρέχει η ύπαρξη ενός αεροδρομίου στην περιοχή.
13. Ανάπτυξη της απασχόλησης: Το αεροδρόμιο στο Πολύγυρο θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης στην περιοχή. Θα συνεργαστούμε με τους φορείς της περιοχής για τη δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης και επαγγελματικής κατάρτισης για τους ντόπιους κατοίκους, ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρέχει η ύπαρξη ενός αεροδρομίου στην περιοχή.
14. Προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας: Θα προωθήσουμε την έρευνα και την καινοτομία στην περιοχή του Πολυγύρου, σε συνεργασία με τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις. Θα ενθαρρύνουμε τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών στους τομείς της τεχνολογίας, της ενέργειας και του περιβάλλοντος.
15. Προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος: Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος στην περιοχή του Πολυγύρου. Θα επενδύσουμε σε προγράμματα ανακύκλωσης και αειφορικής ανάπτυξης και θα ενθαρρύνουμε τις τοπικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν πρακτικές που προστατεύουν το περιβάλλον.
Αυτοί είναι οι λόγοι που έχω στο πρόγραμμα μου την κατασκευή αεροδρομίου στο Πολύγυρο της Χαλκιδικής. Θα εργαστώ σκληρά για την υλοποίησή τους, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα αεροδρόμιο που θα συνεισφέρει στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την επιχειρηματικότητα.
Ένα περιφερειακό αεροδρόμιο όπως αυτό των Χανίων θα κόστιζε 250.000.000€. Για να υλοποιηθεί το έργο πρέπει να γίνει σε συνεργασία με το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις ζώνες χώρου αναμονής των αεροσκαφών.
Ταυτόχρονα πρέπει να προηγηθεί τεχνική μελέτη έτσι ώστε να βρεθεί το κατάλληλο οικόπεδο για να μπορεί να υποστηρίξει την επέκταση και τα φορτία ενός αεροδρομίου. Ανάμεσα στις αρμοδιότητες του περιφερειάρχη είναι και ανάπτυξη όπως και αναβάθμιση των αεροδρομίων.
Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες πρόγραμμα μας:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.