22 Φεβρουαρίου, 2024
Top News Περιφέρεια

Συμβάλλουμε στην διαμόρφωση μιας πρότασης βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης μέσα από την διαρκή συζήτηση με τον αγροτικό κόσμο.

Ο Σ. Αραχωβίτης μίλησε στο Θέμα της Χαλκιδικής

 

 

 

Σημαντικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Ορμύλια, Ιερισσό και Αρναία

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανοικτή διαβούλευση με τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής της Χαλκιδικής, με την συμμετοχή των πρώην Υπουργών και νυν Τομεαρχών Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σταύρο Αραχωβίτη κι Ολυμπία Τελιγιορίδου, παρουσία της βουλευτή Χαλκιδικής κι αναπληρώτριας τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης Κυριακής Μάλαμα, του συντονιστή Κώστα Γκοντίνου και μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής. Το κλιμάκιο επισκέφτηκε την Ορμύλια, την Ιερισσό και την Αρναία και συνομίλησε με παραγωγούς, με αγρότες, με μελισσοκόμους, με αλιείς, με φορείς της υδατοκαλλιέργειας και με κτηνοτρόφους. Αντικείμενο των διευρυμένων αυτών συσκέψεων αποτέλεσε η καταγραφή των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, των αναγκών της παραγωγικής βάσης της Χαλκιδικής κι η αποκρυστάλλωση της εναλλακτικής πρότασης για το μέλλον της παραγωγικής οικονομίας της Χαλκιδικής.

 

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασαν μια σειρά από άμεσα μέτρα που θα συμβάλλουν στην μείωση του κόστους παραγωγής και στην ελάφρυνση των βαρών που επωμίζεται η παραγωγική διαδικασία από την εκτόξευση των τιμών, αλλά κι από τα τις παραλήψεις και τα διαρθρωτικά κενά της εφαρμοζόμενης αγροτικής πολιτικής στη Χαλκιδική. Το corpus των απόψεων που τέθηκαν θα αποτελέσει την βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την Χαλκιδική. Κεντρικός πολιτικός στόχος είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας του Νομού και να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις απέναντι στους κινδύνους της επισιτιστικής κρίσης, της αύξησης των τιμών και του οικονομικού μαρασμού που απειλεί την ελληνική περιφέρεια με ερήμωση.

Με αφορμή την επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκιδική, η πρώην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συζήτησε για τα αγροτικά ζητήματα που ταλανιζουν τον τόπο. Δόθηκαν κρίσιμες απαντήσεις από τους πρώην υπουργούς και νυν τομεάρχες αγροτικής ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
👉Σταύρος Αραχωβίτης 👉Τελιγιορίδου Ολυμπία -Βουλευτής Καστοριάς – Συριζα
📎Παρούσα και η Βουλευτής Κυριακή Μάλαμα .
🗞Οι αποκλειστικες δηλώσεις του Σταύρου Αραχωβίτη στο Θέμα της Χαλκιδικής σαφώς και θα προκαλέσουν ενδιαφέρον…

Ερ. Τι αποκομίσατε απο την επίσκεψη σας στην Χαλκιδικής
Απ.

Συζητήσαμε για το παρόν και το μέλλον της ελιάς και του μελιού, για την κτηνοτροφία, την αλιεία και το μέλλον της μυδοκαλλιέργειας.
Ο Alexis Tsipras εξέφρασε την αγωνία του όχι για το αν θα κερδίσουμε τις εκλογές αλλά τι θα βρούμε όρθιο….
✌️Η επόμενη φορά θα είναι αλλιώς! Πιο έμπειροι και υποψιασμένοι, ώριμοι, περισσότεροι, χωρίς συνθήκες μνημονίων, πιο αποφασισμένοι και πιο αποτελεσματικοί!
🔺5+1 άμεσες ενέργειες της Kυβέρνησης με κορμό τον #ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον αγροτικό κόσμο :
🔸Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
🔸Μη καταβολή ΕΦΚ στο Αγροτικό πετρέλαιο
🔸Ενίσχυση στην αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων, όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας
🔸Αλλαγή κανονισμού ΕΛΓΑ με διμερή χρηματοδότηση
🔸Λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε η #ΝΔ με τους εργάτες γης
🔸Ενίσχυση στα συνεργατικά σχήματα προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση των παραγωγών.
Υπήρξε τέλεια οργάνωση από πλευράς της Νομαρχιακης επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και της Κυριακής Μάλαμα και την οποία ευχαριστώ. Έχουν μαζευτεί πάρα πολλά πρόστιμα, περίπου 600 εκατομμύρια στην Χαλκιδική. Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ κακή.

Ερ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να αποζημιώσει τους αγρότες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και του Ρώσικου Εμπάρκγο;
Απ. Καλά τα προγράμματα αποζημίωσης αλλά θα πρεπει το προϊόν να πωλείται και βέβαια στην καλύτερη τιμή. Έχουμε έναν ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άτολμη. Είναι τελείως προβληματική η διαχείριση της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Από την μια τσέπη τα παίρνει και από την άλλη τα δίνει. Αυτό είναι ληστεία απέναντι στον Ελληνικό λαό.

Ερ. Ποιά είναι η άποψη σας για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης;
Απ. Είναι ο τρίτος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Έχουμε άλλαξει 4 Προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αγροτική πολιτική. Τυφλοσούρτι. Οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι μόνο επικοινωνιακά χαρακτηριστικά. Έχουμε έλλειψη εργατών Γης. Έχουμε πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά δεν κρύβονται. Σήμερα δεν υπάρχει πληροφορία για τη νέα ΚΑΠ καθώς αυτό που έρχεται θα είναι τραγικό. Η Κυβέρνηση θα φέρει κίντερ έκπληξη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.