22 Φεβρουαρίου, 2024
Κοινωνία

Ο. Τελιγιορίδου:Καίριες οι ευθύνες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην αγροτική κρίση…

Η π. Υφυπουργός Γεωργίας μίλησε στην Χαλκιδική

Βρέθηκε σε Όλυνθο, Ιερισσό και Αρναία
Σημαντική συνέντευξη παραχώρησε η πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Τελιγιορίδου, στην καθημερινή εφημερίδα Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ και στον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη. Η ίδια βρέθηκε στην Χαλκιδική όπου συμμετείχε με κλιμάκιο σε συσκέψεις με κτηνοτρόφους, αγρότες και αλιείς της περιοχής όπου άκουσαν τα προβλήματα των πολιτών. Η ίδια δήλωσε τα ακόλουθα:
1) Ποιά είναι το κλίμα που συναντήσατε στην Χαλκιδική; 
Απ. Συζητήσαμε στην περιοχή σας για το παρόν και το μέλλον της ελιάς και του μελιού. Κρατάμε στον πυρήνα της στόχευσής μας την στήριξη των αγροτών και των μελισσοκόμων για το κόστος παραγωγής. Επιδιώκουμε την διαφάνεια στην δευτερογενή αγορά της ελιάς. Θέλουμε την προστασία του μελισσοκόμου και του μελιού της Χαλκιδικής από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την νοθεία. Παλεύουμε για την βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου. Εκφράσαμε τις θέσεις του Κόμματος για το αγροτικό ζήτημα. Η εντύπωση που έχω αποκομίσει είναι ότι οι πολίτες που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Έχει να κάνει με την ενέργεια αλλά και με τις πολιτικές της Κυβέρνησης. Θα συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα του Κόμματος με βάση τις ιδιαιτερότητες της. Μεγάλο πρόβλημα η χαμηλή τιμή στην πράσινη ελιά που ενώ παίρνει ο παραγωγός 1,10 ευρώ, στο ράφι φτάνει στα 10 ευρώ!!! Άρα έχουμε την χαρά του μεσάζοντα. Ευθύνες έχει και η Κυβέρνηση για αυτή την πολιτική.
2) Λύση είναι να υπάρξει ονομασία προέλευσης των αγροτικών προϊόντων ώστε να υπάρξει υπεραξία του προϊόντος;
Απ. Εμείς στην διακυβέρνηση μας προσπαθήσαμε να επιδοτήσουμε αυτές τις προσπάθειες. Δυστυχώς δεν υπάρχει κουλτούρα γύρω από αυτό το ζήτημα. Θα πρέπει ο αγροτικός κόσμος και η πολιτεία να σχεδιάσουν εκ νέου τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα. Εμείς εκπονήσαμε πάρα πολλά προγράμμα για την μεταποίηση των αγροτικών προιόντων
3) Ποιά είναι η άποψη σας για την πολιτική ηγεσία του Υπουργειου Αγροτικής Ανάπτυξης; 
Απ. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει υιοθετήσει την πολιτική της επικοινωνίας και οχι της ουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μας είπαν ψέματα ότι εξάντλησαν κάθε δυνανότητα και ενίσχυση του αγρότη, την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει τα εργαλεία τα οποία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν τα έχει αξιοποιήσει. Έχουμε ένα τσουνάμι ακρίβειας με αποτέλεσμα πολλές καλλιέργειες να βρίσκονται στο έλεος. Η Κυβέρνηση με την πολιτική της έχει την καίρια ευθύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.