26 Απριλίου, 2024
Άρθρα Θεσσαλονίκη Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Αλυσίδα αλληλεγγύης στην Ουκρανία – Συγκεντρώνονται αγαθά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Μια τεράστια αλυσίδα αλληλεγγύης έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς εθελοντικές οργανώσεις, φιλανθρωπικοί σύλλογοι, επιχειρήσεις, αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχύσουν τους Ουκρανούς που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους μετά τη ρωσική εισβολή.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Φάρμακα πρώτης ανάγκης για κατάσταση πολέμου, μάσκες, γάζες, κονσέρβες, χαρτιά και μπουφάν είναι μερικά από εκείνα που συγκεντρώνονται στη Μονή Βλατάδων, στη Θεσσαλονίκη, με πολίτες όλων των ηλικιών να προσέρχονται με σακούλες στα χέρια από τις 6 το απόγευμα στο σημείο, προσφέροντας υλικό για τις δύσκολες ώρες στους Ουκρανούς πολίτες που δοκιμάζονται.

Η υπεύθυνη της ουκρανικής κοινότητας στη βόρεια Ελλάδα και υπεύθυνη της συγκέντρωσης υλικού, Ίνα Καράνινα, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, ενώ κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την κατάσταση.

«Τώρα είναι η στιγμή που δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, δεν περιμένουμε να ακούσουμε τα νέα από τις ειδήσεις. Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε ότι το πρώτο λεωφορείο με το υλικό θα σταλεί στην Ουκρανία με τη συνδρομή τουριστικών πρακτορείων και την υποστήριξη του Προξενείου, μόλις ο αριθμός των αγαθών θεωρηθεί ικανοποιητικός.

«Θα τα στείλουμε στην Ουκρανία με λεωφορεία και πρακτορεία, όπου μπορούμε προσπαθούμε να δώσουμε κάτι. Κάθε μέρα προσπαθούμε να στείλουμε το υλικό εκεί», σημείωσε η κα Καράνινα, υπογραμμίζοντας ότι τα πούλμαν αναμένεται να αναχωρήσουν τις επόμενες ώρες.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση αγαθών ελήφθη από την Ουκρανική Κοινότητα με το Ουκρανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ η παράδοση υλικού γίνεται καθημερινά στη Μονή Βλατάδων από τις 18.00 έως τις 20.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.