Κοινωνία

Παράταση της αποχής προτείνει η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων

• Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασεπροτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα την αποχή των μελών τους έως τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου κατ’ ελάχιστον, από:

– Όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.

– Τις δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ.

– Τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας.

– Την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (funds).

Επίσης προτείνει να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου για το μείζον ζήτημα της ασφαλιστικής ικανότητας των δικηγόρων και των μελών της οικογένειάς τους, η οποία λήγει στις 29.2.2024 και μέχρι σήμερα ουδεμία πρόνοια έχει υπάρξει για την παράτασή της, με τους όρους που ισχύουν σήμερα (με μόνη την πληρωμή των εισφορών του κλάδου υγείας του προηγουμένου έτους) για τα πρόσωπα που δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερα, καθώς επίσης και για το ζήτημα της εκ νέου ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις.

Τέλος να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου για τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

Κατά τις ημέρες των παραπάνω συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας η Ολομέλεια προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας την καθολική αποχή των μελών τους από τα καθήκοντά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.