Αστυνομικά Κοινωνία

Αλυσίδα σούπερ μάρκετ είχε στήσει παράνομο εργαστήριο μαϊμού απορρυπαντικών στο Λάκωμα – Θα πληρώσει 300.000 ευρώ στην Ariel

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση που την υποχρέωνε να καταβάλλει 297.000 ευρώ στην Ariel για παρασκευή απομιμητικών απορρυπαντικών – Όλα ξεκίνησαν από μία έφοδο της ΕΛΑΣ σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής

Συγκεκριμένα, κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν 4.460 φιάλες απορρυπαντικών ρούχων, τα οποία ήταν προϊόντα μαϊμού, καθώς επίσης 22.000 φιαλίδια καλλυντικών (τζελ, αφροί, κ.ά.). Ακόμη, στις δύο αποθήκες βρέθηκαν 3 μονάδες παραγωγής και εμφιάλωσης υγρών, 19 δεξαμενές (χωρητικότητας ενός τόνου η καθεμία) που περιείχαν πρώτες ύλες για την παρασκευή των απομιμητικών προϊόντων, κενές φιάλες, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και δελτία αποστολής της αλυσίδας των σούπερ μαρκετ για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.

Έτσι, τον Μάϊο του 2013 συνελήφθη ο 52χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης των αποθηκών και αδελφός ιδιοκτήτη ΠΑΕ στην Βόρεια Ελλάδα. Στον ιδιοκτήτη των αποθηκών και παράλληλα ιδιοκτήτη της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ αποδόθηκαν κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού, πλαστογραφία, κ.λπ. Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα καταστημάτων του σούπερ μάρκετ την εποχή εκείνη απασχολούσε 1.400 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τη εφετειακή δικαστική απόφαση, οι υπεύθυνοι της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ «με σκοπό αθέμιτου ανταγωνισμού και εναντίον των χρηστών ηθών, έκαναν παράνομη χρήση στις συναλλαγές των σημάτων και ιδιαίτερων διακριτικών γνωρισμάτων, των οποίων δικαιούχοι είναι η πολυεθνική εταιρεία θέτοντας αυτά στις συσκευασίες των μη γνήσιων υγρών απορρυπαντικών που διέθεταν στην κατανάλωση, μέσω των καταστημάτων τους σούπερ μάρκετ, κατά τρόπο που μπορούσε να προκληθεί σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό ως προς την προέλευση των απορρυπαντικών, παρουσιάζοντας αυτά ότι είναι γνήσια».

Οι εκπρόσωποι της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η σε βάρος τους απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Όμως, οι αρεοπαγίτες του Α1 Πολιτικού Τμήματος απέρριψαν ως αβάσιμους, απαράδεκτους και αόριστους όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλαν και απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης, ενώ τους καταδίκασαν στην καταβολή των δικαστικών εξόδων, τα οποία όρισαν στο ποσό των 2.700 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.