Πολιτική & Οικονομία

Προηγείται με 16 μονάδες η Ν.Δ. ενόψει των ευρωεκλογών

• Προβάδισμα 16 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ενόψει ευρωεκλογών. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα αποτελέσματα είναι τα εξής: ΝΔ: 28,2%. ΠΑΣΟΚ: 12,2%. ΣΥΡΙΖΑ: 10,2%. ΚΚΕ: 9,1%. Ελληνική Λύση: 6,1%. Σπαρτιάτες: 2,3%. ΝΙΚΗ: 3,2%. Πλεύση Ελευθερίας: 2,5%. Νέα Αριστερά: 2,1%. ΜεΡΑ25: 1,8%.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με την έρευνα, καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 45% των ερωτηθέντων, ενώ «πολύ/αρκετά» δηλώνει το 25%. Το 56% δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές δεν θα είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το 40% απαντά θετικά.

Εξάλλου, δυσαρέσκεια για το ζήτημα της ακρίβειας εκφράζουν οι πολίτες, ζητώντας περισσότερα μέτρα. Το 38% εκτιμά ότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός ελέγχων, ενώ το 28% κάνει λόγο για παθογένειες της ελληνικής αγοράς. Το 29% την αποδίδει σε διεθνείς παράγοντες. Η πλειοψηφία των πολιτών (87%) εκτιμά δε ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάρει κι άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Τέλος, το 69% των πολιτών δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από την αποτελεσματικότητα των μέτρων για τη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.