14 Ιουνίου, 2021
Απόψεις

Να είναι Νόμιμη  η οπλοκατοχή σε κάθε σπίτι!!!

Γράφει η Αντιγόνη Στεφανίδου

Παλιά λέγαμε πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Έτσι Ελλάδα δεν είναι με η Μακεδονία ή η Πέλλα. Με την λογική του κοινού και αδιαίρετου, κινούμενος, σήμερα θα σχολιάσω την άνοδο σκληρής και μεθοδευμένης εγκληματικότητας που ιδιαίτερα στο Κλεινόν Άστυ αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Πλέον μπορεί να είμαστε πιο ήρεμοι κυκλοφορώντας στον δρόμο, καθώς οι πιθανότητες να μας ληστεύει κάποιος τυχαία και να χάσουμε την ζωή μας για μια βιντεοκάμερα ή για ένα κινητό, είναι λιγότερες σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια.

Το οργανωμένο όμως έγκλημα με ληστείες, διαρρήξεις, βιασμούς και σκληρές ανθρωποκτονίες όπως και οργανωμένα συμβόλαια θανάτου, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Η αποτυχία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα παραπάνω είναι δεδομένη. Το έγκλημα που σίγουρα μας προβλημάτισε όλους, ήταν ο στραγγαλισμός  νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά, μπροστά στο σύζυγό της και το μωρό τους, για να αρπάξουν όσα χρήματα είχαν στο σπίτι, μέχρι που κρέμασαν και το σκύλο τους για να μη γαυγίζει!

ΔΕ θα αναλύσουμε το φρικιαστικό έγκλημα και την αγριότητα των δραστών, αλλά θα επικεντρωθούμε στην ελαστική αντιμετώπιση τέτοιων καθαρμάτων από τη Δικαιοσύνη λόγω της νομοθεσίας. Και σε ισόβια να καταδικαστούν, σε λίγα χρόνια θα είναι ελεύθεροι για να συνεχίσουν τη δράση τους, εμπλουτίσαντες ήδη τις «γνώσεις» τους στα υποτιθέμενα σωφρονιστικά ιδρύματα. Η νομοθεσία όμως κάνει κι άλλα λάθη. Βάζει στην ίδια μοίρα τους θύτες με τα θύματα σε περίπτωση που δοκιμάσουν να αμυνθούν και πολύ χειρότερα αν συμβεί ο εισβολέας τραυματιστεί ή χάσει τη ζωή του.

ΔΗΛΑΔΗ είσαι στο σπίτι σου, όπου λογικά πρέπει να αισθάνεσαι ασφαλής (διότι κυκλοφορώντας κινδυνεύεις έτσι κι αλλιώς- κυρίως οι γυναίκες), κοιμάσαι με την οικογένειά σου, μπαίνουν κάποια καθαρματοειδή, χτυπούν, συχνά βιάζουν κιόλας, σου ζητάνε χρήματα που ίσως δεν έχεις, έχεις όπλο και ρίχνεις ή παλεύεις και συμβαίνει το μοιραίο για τον απρόσκλητο επισκέπτη. Καταστράφηκες, θα σου αποδώσουν κατηγορίες οπλοκατοχής, παράνομης οπλοχρησίας και ανθρωποκτονίας, θα πας φυλακή! Απλουστευμένη και συνοπτική παράθεση του τι θα συμβεί στον κάθε πολίτη που θα αποπειραθεί να υπερασπιστεί το ρημάδι το άσυλό του!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακριβώς έτσι είναι και χειρότερα. Θα αρχίσουν να ωρύονται αρκετοί «πονόψυχοι» … «μα τον σκότωσε για λίγα ευρώ, …κρεμάστε τον» και πάει λέγοντας κι αν οι εισβολείς- κατσαπλιάδες- εγκληματίες, είναι Ρομά (…λίγο ψωμί μπήκαμε να πάρουμε…), τότε ο δύσμοιρος υπερασπιστής της τιμής, της ζωής της οικογένειάς του και της περιουσίας του, θα πρέπει να αλλάξει ήπειρο κι αν είναι αλλοδαπός, τότε θα τον κατηγορήσουν για ρατσιστικές αντιλήψεις και ξενοφοβία! Διότι ως γνωστόν οι αλλοδαποί, οι λαθρομετανάστες, στη χώρα μας θεωρούνται σχεδόν ιερά πρόσωπα, που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας και ευμενούς μεταχείρισης.

ΑΥΤΗ είναι η μιά αλήθεια. Η δεύτερη είναι ότι η εγκληματικότητα απογειώθηκε στην Ελλάδα αφ ότου άρχισαν να καταφθάνουν «πρόσφυγες» και «μετανάστες» από διάφορες χώρες της υφηλίου (μεταξύ αυτών και κάποιοι που πραγματικά χρήζουν προστασίας), που για αυτούς η ανθρώπινη ζωή ελάχιστη αξία έχει. Για αυτό και τα ειδεχθέστερα εγκλήματα τα διαπράττουν αλλοδαποί, που κι αν συλλαμβάνονται όταν αποφυλακίζονται εξακολουθούν να εγκληματούν, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και Έλληνες με τέτοιες επιδόσεις. Η εποχή όμως που μπορούσαν οι πολίτες να κυκλοφορούν χωρίς να φοβούνται, πέρασε ανεπιστρεπτί.

ΚΑΤΙ πρέπει να κάνει επειγόντως η Πολιτεία, η κυβέρνηση εν προκειμένω. Να νομοθετήσει αυστηρότερες ποινές, να μην αποφυλακίζονται οι εγκληματίες πριν από την έκτιση της ποινής τους, να μη διώκονται οι αποδεδειγμένα αμυνόμενοι και δη μέσα στο σπίτι τους, στην περιουσία τους. Η οπλοκατοχή να επιτρέπεται μόνο στους χώρους εργασίας και στα σπίτια ενώ η χρήση να είναι νόμιμη στην αυτοάμυνα. Δεν είναι λύση να γεμίσει όλη η Χώρα με κουμπούρια.  Να επιτραπεί η οπλοφορία υπό προϋποθέσεις, διότι το κακό παράγινε και ουδείς αισθάνεται ασφαλής. Και στις πόλεις και προπαντός στα χωριά, όπου αλωνίζουν διάφορα ρεμάλια, χωρίς κανένας εξ όσων ετάχθησαν να προστατεύουν τους κατοίκους να μπαίνει στη θέση των λιγοστών ηλικιωμένων και ανήμπορων κυρίως κατοίκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *