Δυστυχώς οι πολιτικοί μας εργαλειοποιούν την Θρησκεία!!!
Ξεκίνησε η εβδομάδα των παθών
Ο Κ. Βελόπουλος προτρέπει βουλευτές να μην πάνε στις εκκλησίες…
Την ώρα που οι πιστοί στην Χαλκιδική ακούν την καμπάνα να ηχεί στα χωριά τους τη Μεγάλη Εβδομάδα, σαστισμένοι παρακολουθούν τα τελευταία 24ωρα να «εργαλειοποιείται» η θρησκεία από ορισμένους αντιπροσώπους τους στη Βουλή.
Κατά τη Μ. Εβδομάδα οι πιστοί νιώθουν μια απέραντη πνευματική και ψυχική αγαλλίαση, με νηστεία και προσευχή, αλλά και κάνοντας πράξη όσα λέει το Ευαγγέλιο. Δηλαδή να αγαπούν αλλήλους με κάθε τρόπο, δείχνοντας την αλληλεγγύη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Από την πλευρά της η Εκκλησία είναι έτοιμη ν’ ανοίξει τις αγκάλες της σε όλο τον κόσμο που θα βρεθεί στους Ιερούς Ναούς για να ασκήσει τα λατρευτικά του καθήκοντα και να παραστεί στις ακολουθίες. Την αποστολή αυτή που έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν φαίνεται όμως να τη συμμερίζονται κάποιοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο και πολύ περισσότερο οι εκπρόσωποι εκείνων των πολιτικών κομμάτων που εξελέγησαν με το σύνθημα «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια», αποσπώντας ψήφους από τους πολίτες με επίκληση στο θρησκευτικό τους συναίσθημα!
Η προτροπή Βελόπουλου…
Εκνευρισμό προκάλεσε στην κοινή γνώμη η πρόσφατη παρότρυνση του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου στους βουλευτές της Ν.Δ. να μην επισκεφτούν τις προσεχείς ημέρες, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα τις εκκλησίες, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την επιλογή τους να ψηφίσουν υπέρ της θέσπισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.
Αυτή η πρωτόγνωρη προτροπή δημιούργησε πανδαιμόνιο, με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να μιλούν για πρόκληση από μέρους του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και έμμεση προτροπή σε τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Μάλιστα, των αναφορών Βελόπουλου είχε προηγηθεί το περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή σε Ιερό Ναό, όταν γυναίκα που φέρεται να ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα «Νίκη», προπηλάκισε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη.
Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο…
Αιχμηρός σχετικά με το ζήτημα ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε πως έπεσαν οι μάσκες και τα κόμματα που μπήκαν στο Κοινοβούλιο και πολιτεύτηκαν προτάσσοντας τη θρησκεία, απεδείχθη ότι έκαναν το αντίθετο από ό,τι λέει η θρησκεία, αναφέροντας πως «Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε». Επίσης, τα πράγματα στη θέση τους έβαλε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε πως οι σταθερές γραμμές τους είναι το Ευαγγέλιο, ο λόγος του Θεού και οι θέσεις της Εκκλησίας. «Δεν κάνουμε επομένως ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός», είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει χριστιανόμετρο, υπάρχει μόνο η αγάπη η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία».
Ο εορτασμός στα χωριά…
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με προσμονή περιμένουν οι «ξενιτεμένοι» να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες, να δουν τον τόπο τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με τα οποία θα τηρήσουν μαζί τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης.
Από σήμερα κάθε απομακρυσμένο χωριό της περιοχής, αλλά και αυτά πέριξ της Χαλκιδικής αναμένεται σταδιακά να γεμίσουν με κόσμο, με την κινητικότητα να αυξάνεται κυρίως στα ορεινά του Νομού. Από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα οι εκκλησίες σε πόλεις και χωριά γεμίσαν από πιστούς, οι οποίοι παρακολούθησαν με κατάνυξη τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και βίωσαν την κορύφωση του Θείου Δράματος, αλλά και την λύτρωση με την Ανάσταση του Θεανθρώπου.
Πολλά τα κενά…
Τη στιγμή που στο κοινοβούλιο πολιτικοί επιδίδονται σε κοκκορομαχίες και βγάζουν… χριστιανόμετρο για το ποιο κόμμα είναι πιο κοντά στη θρησκεία, στην Χαλκιδική υπάρχουν και φέτος πολλά κενά σε ιερείς.
Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ιερείς θα εξυπηρετήσουν αυτές τις μέρες δυο, τρία ή και περισσότερα χωριά, με αποτέλεσμα σε πολλές εκκκλησίες η περιφορά του Επιταφίου ή η Τελετή της Ανάστασης να γίνει πιο νωρίς. Φυσικά, συμπαραστάτες σε αυτό το πρόβλημα της έλλειψης ιερέων είναι οι συνταξιούχοι κληρικοί που καλύπτουν ορισμένες ανάγκες, ωστόσο είναι ένα ζήτημα που όσο περνούν τα χρόνια διογκώνεται και είναι δύσκολο να κρατηθούν όλες αυτές οι ενορίες και για οικονομικούς και για πρακτικούς λόγους.