Απόψεις Άρθρα

Ξεπερνώντας τα ψηφιακά φίλτρα στην πολιτική

Του Στέλιου Κυριμλή*

Τους τελευταίους μήνες, έχω γράψει αρκετά άρθρα στις διάφορες σκέψεις μου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί εδώ στην Αμερική καθώς και για την προεδρική εκστρατεία του 2024 και τα πιθανά αποτελέσματά της. Η γνώση των θέσεων πολιτικής σε εγχώρια και διεθνή θέματα της Χώρας αλλά και της Εθνικής οικονομίας, των υποψηφίων, είναι απαραίτητη στον καθένα μας όχι μόνο ως πολίτες αλλά και ως επενδυτές και με αυτά τα κριτήρια ψηφίζουμε.  Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να δω να είναι έμφυτο και σε κάθε Έλληνα πολίτη επίσης….Το εύχομαι!

Πολλά συμβαίνουν γύρω μας και τα θέματα είναι ακόμα περισσότερα, αλλά εγώ σήμερα διάλεξα να σας κάνω μια ενημέρωση σχετικά με τις απόψεις ενός υποψηφίου που έτυχε να δω σε μια τηλεοπτική συζήτηση. …Πριν να σας πω τις απόψεις του, υπάρχουν μερικά συναρπαστικά νέα, ίσως και απόρρητα θα έλεγα, που εγώ θεωρώ ότι πρέπει να μοιραστώ μαζί σας παρακάτω…

Τώρα για τη γρήγορη αντίληψη μου για έναν υποψήφιο πρόεδρο το 2024 που έχει πολύ λίγες πιθανότητες να κερδίσει ,αλλά το λέει η καρδιά του…. και αυτό με εντυπωσίασε …

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πριν μερικές ημέρες, στις 14 Οκτωβρίου, παρακολούθησα στην τηλεόραση τον Vivek Ramaswamy , έναν Ινδικής καταγωγής υποψηφίου με πολύ δύσκολο όνομα, στο Έξετερ του Νιου Χάμσαϊρ, μία μικρή πόλη 16,000 κατοίκων, Ν.Α της Πολιτείας, με πολύ ιστορία,  όπου έδωσε μία συναρπαστική συνέντευξη.. Το μεγάλο προτέρημα  με το να μένει κανείς στο Νιου Χάμσαϊρ είναι ότι μπορείς να συναντήσεις προσωπικά τους περισσότερους από τους προεδρικούς υποψηφίους πολύ πριν από τις προκριματικές εκλογές του Νιου Χάμσαϊρ.

Γενικά, η πολιτική εκεί είναι εντελώς τοπική….. Δεν δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις δημοσκοπήσεις και τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Αντίθετα, οι υποψήφιοι εμφανίζονται σε τοπικά μπαρ και  κλαμπ, δημαρχεία και άλλους τοπικούς χώρους, όπου συναντούν και συνομιλούν με τον κόσμο που τους κάνουν διάφορες ερωτήσεις, κυρίως για τις θέσεις των σε διάφορα θέματα που θεωρούν σπουδαία, και στο τέλος δίνουν τα χέρια και ποζάρουν για αναμνηστικές φωτογραφίες!!… Έτσι, ξεπερνάς τα ψηφιακά φίλτρα και συναντάς τα πραγματικά άτομα. Μήπως θα πρέπει να είναι το ίδιο και στην Ελλάδα???

 Ο χώρος λοιπόν που έλαβε μέρος αυτή η συνέντευξη στο Έξετερ, ήταν το ιστορικό Δημαρχείο της πόλης όπου μίλησε ο Αβραάμ Λίνκολν τον Μάρτιο του 1860 λίγο πριν ξεκινήσει την προεδρική του εκστρατεία.

Το Δημαρχείο του Έξετερ ισχυρίζεται ότι είναι η γενέτειρα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επομένως ,νομίζω, ήταν ο τέλειος χώρος για τους σημερινούς Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους.

Οι δημοσιογράφοι , έκαναν στον Vivek μια τεχνική ερώτηση σχετικά με το διεθνές νομισματικό σύστημα. Είχα ακούσει ότι ήταν έξυπνος με την έννοια του IQ, αλλά ήθελα να δω πόσο βαθιά μπορούσε να πάει με την έννοια της πολιτικής. Γνωρίζω ότι οι ΗΠΑ έχουν παγώσει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες(περίπου 680 δισεκατομ.) μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Τώρα, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές θέλουν να προχωρήσουν παραπέρα και να κατασχέσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία για να χρησιμοποιηθούν είτε για την αποπληρωμή των συνεισφορών των ΗΠΑ στην Ουκρανία είτε για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Ρώτησαν λοιπόν τον Vivek ποια ήταν η θέση του για το πέρασμα της γραμμής από το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στη δήμευση τους. Πολύ έξυπνα, διατήρησαν την ερώτηση σύντομη, αλλά μια διευρυμένη έκδοση θα περιελάμβανε τις επιπτώσεις για το δολάριο ΗΠΑ εάν οι ΗΠΑ κάνουν πολύ περαιτέρω κατάχρηση των εξουσιών τους για τις οικονομικές κυρώσεις.

Ο Βίβεκ πολύ σωστά, χτύπησε διάνα με την απάντησή του!! Για να σας τα πω εν συντομία, , είπε ότι ο πραγματικός εχθρός ήταν η Κίνα και όχι η Ρωσία. Είπε ότι η λήψη κινεζικών περιουσιακών στοιχείων ως επανόρθωση για τη ζημιά που προκλήθηκε από τη δημιουργία του ιού COVID στο εργαστήριό τους στη Γουχάν και τη διαρροή του στον υπόλοιπο κόσμο , κυρίως στον Δυτικό, θα ήταν δικαιολογημένη. ….Αλλά η κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων θα ήταν λάθος. Είμαστε σε ένα παιχνίδι πόκερ με τρία χέρια… με τη Ρωσία και την Κίνα. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσεις σε αυτές τις καταστάσεις είναι να πας δύο εναντίον ενός.

Ο Νίξον το κατάλαβε αυτό όταν προσέγγισε τον Μάο Τσε Τουνγκ ως έναν τρόπο να απομονώσει τη Ρωσία (τότε τη Σοβιετική Ένωση). Σήμερα, το έξυπνο παιχνίδι είναι να προσεγγίσουμε τη Ρωσία ως έναν τρόπο απομόνωσης της Κίνας.

Φίλοι μου, εγώ συμφωνώ με τις περισσότερες από αυτές τις απόψεις. Ωστόσο, η συμφωνία, ή , η διαφωνία μου είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα, είναι ότι έδειξε μια πολύ έξυπνη και ιστορικά θεμελιωμένη κατανόηση ενός περίπλοκου διεθνούς νομισματικού ζητήματος. Ο Τζο Μπάιντεν , δυστυχώς, έχει πολλά προβλήματα και μόλις και μετά βίας γνωρίζει τα διάφορα σοβαρά Θέματα, πόσο μάλλον πώς λειτουργεί το νομισματικό σύστημα. Δεν λέω, έχει τους συμβούλους του βέβαια, αλλά ο Vivek πέρασε το δικό μου νομισματικό μου τεστ, σε IQ, με μεγάλη επιτυχία και ελπίζω να κάνει και το ίδιο στον ρατσιστικό τομέα που είναι ακόμα πιο δύσκολο, ίσως και απίθανο!!…. Νομίζω ότι ο Vivek σίγουρα θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους, όσων σκέφτονται ποιόν να υποστηρίξουν στην προεδρική κούρσα….που ξέρετε, ίσως να τον ψηφίσω και εγώ!!!.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Προχθές σκοτώθηκαν μερικοί Αμερικανοί στρατιώτες σε βάση στο Ιράκ, μάλλον από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν,,,. Αυτό δεν ανακοινώθηκε από κανέναν, ούτε από το ΥΠΕΘΑ της Αμερικής ,αλλά ούτε και από τα ΜΜΕ….Εχθές σε ένα φυλάκιο της Γάζας σκοτώθηκαν μερικοί Αιγύπτιοι στρατιώτες και το Ισραήλ αναγκάσθηκε να ζητήσει συγνώμη. Αυτά επίσης δεν ανακοινώθηκαν πουθενά, αλλά να μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι πάγια τακτική του Ισραήλ σε τέτοιες περιπτώσεις.….

Το Ισραήλ έχει αναβάλει την επίθεση του στην Γάζα για ένα άγνωστο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι αυτό έγινε σε συνεννόηση με τους Αμερικάνους , οι οποίοι κερδίζουν χρόνο, και μεταφέρουν πολλά όπλα έως ότου ετοιμάσουν την άμυνα και προστασία των Αμερικανικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι Ιράν και Συρία είναι σύμμαχοι με την Ρωσία και ότι εάν η Αμερική τους χτυπήσει, σίγουρα θα εμπλακεί και η Ρωσία. Το ερώτημα είναι όχι εάν, αλλά πότε,  οι Αμερικανοί θα χτυπήσουν το Ιράν. Έχει δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία που μπορούσαν να έχουν ποτέ οι Αμερικανοί, τα τελευταία 20 χρόνια, για να χτυπήσουν το Ιράν και να καταστρέψουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις τους , και εγώ πιστεύω θα το κάνουν…..Όπως επίσης σύντομα θα ακολουθήσουν τα Βαλκάνια με έναν πόλεμο στο Κόσσοβο, μετά ίσως η ΤαΊουάν με την Κίνα και βέβαια δεν μπορούμε να μην έχουμε και κάποιον πόλεμο στην Αφρική, όπου πριν μερικούς μήνες είχαμε στον Νίγηρα, μία εξέγερση ενάντια στην νόμιμη εξουσία, δια των όπλων!!!!…..Μην ξεχνάτε ότι εμείς όπως και μερικοί άλλοι «μεγάλοι», πουλάμε όπλα για να επιβιώσουμε!!!

Φίλοι μου ,εγώ έχω κάποια δυσκολία να πιστέψω ότι θα υπάρξει κάποτε ένα επίσημα αναγνωρισμένο και οργανωμένο Κράτος της Παλαιστίνης…Γιατί, αναγνωρίζοντας μία οντότητα ως επίσημο κράτος, σημαίνει ότι δεν μπορεί αυτό το κράτος να έχει, αλλά ούτε και να υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις , είναι διεθνείς κανόνες!  Αυτό, είναι μία από τις αιτίες που το Ισραήλ δεν επιθυμεί να έχει δίπλα του αυτό το Κράτος, γιατί δεν θα μπορεί να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες για να επεμβαίνει στρατιωτικώς η,  και να καταλαμβάνει εδάφη , η, να δημιουργεί «νεκρές ζώνες ασφαλείας» και μετά από μερικά χρόνια να τα διεκδικεί ως δικά του!…Κάτι ακριβώς παρόμοιο που έκαναν οι Αμερικάνοι και κάτι που κάνει και η Τουρκία στην Κύπρο και στο Ιράκ…..το μόνο μέρος που δεν έχει γίνει είναι στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

UAV COMMAND AND CONTROL

Αγαπητοί μου φίλοι,  θέλω να καταλάβετε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι φαίνονται,  γιατί αυτή η συγκυρία είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαν ποτέ οι Αμερικάνοι τα

τελευταία 25 χρόνια, για να χτυπήσουν το Ιράν.  Αυτό ,το περίμεναν πολύ καιρό  και έκαναν τεράστιες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια να μπορέσουν να δαμάσουν την όρεξη του Ιράν για πυρηνικά όπλα.

Τώρα που ήλθε η ευκαιρία ,η γνώμη μου είναι ότι  θα τους χτυπήσουν σίγουρα, εκτός εάν το Ιράν συμφωνήσει σε άμεσο έλεγχο και καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του πριν να

τους χτυπήσουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ταυτόχρονα!!!…Εδώ θα πρέπει να συμπληρώσω ότι ένας στόχος μπορεί να είναι  ίσως και το Κατάρ.

Η κατάσταση αυτήν την στιγμή είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και ας μην το αναφέρουν τα πληρωμένα από ξένους ΜΜΕ….. Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι  που πιστεύω πολύ λίγοι γνωρίζουν και θέλω   να το πάρετε σοβαρά…..

Εχθές οι Αμερικανοί απογείωσαν για πρώτη φορά , το πρώτο από τα 4  ειδικά και κρυφά αεροπλάνα  που έχουν, όταν ετοιμάζονται για έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο!

Τα αεροπλάνα αυτά είναι αρκετά μεγάλα, μη επανδρωμένα ,τύπου ντρόουν , έχουν το τρανσπόντερ τους κλειστό σε όλα τα ραντάρ  και έτσι κανείς δεν γνωρίζει την θέση τους. Μπορούν να εφοδιαστούν

στον αέρα η να ανταλλαχθούν με το επόμενο.

Τα αεροπλάνα αυτά είναι τα “command and control” για το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ και μπορούν να ενεργοποιήσουν τους πυρηνικούς πυραύλους αυτόματα και εξ αποστάσεως , γιατί όπως γνωρίζετε ,

σε περίπτωση πολέμου, οι εγκαταστάσεις  των πυρηνικών όπλων και των διοικητικών κέντρων είναι ο πρώτος στόχος από τον εχθρό!!!…

Αυτό και μόνο θα πρέπει να στέλνει τρομερά μηνύματα σε όλους και ο Πούτιν ας κάνει όσες  παρελάσεις και ασκήσεις θέλει….Προς το παρόν, η Ουκρανία όμως έχει πέσει σε δεύτερη θέση!!!.

Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ καθυστερεί την Χερσαία επίθεση του στην Γάζα όχι μόνο για διαπραγματεύσεις για τους όμηρους που έχει η Χαμάς, αλλά και για να μπορέσει η Αμερική να μεταφέρει τα απαραίτητα όπλα στην περιοχή  (όπως τις 12 τουλάχιστον, συστοιχίες ΠΑΤΡΙΟΤ, που έχει τοποθετήσει γύρω από το Ισραήλ, πυρομαχικά , ρουκετες κλπ.)  και αυτό το βλέπουμε από την τεράστια κινητικότητα που έχουν                                                 οι διάφορες αεροπορικές βάσεις στην Ελλάδα.

Ένα είναι σίγουρο και τρομερό ….η Χαμάς και το Ιράν θα υποστούν τεράστιες ζημίες  μετά από μία πυρηνική σύγκρουση!!!…..Πιστεύω ότι όταν ξεκινήσει ο πόλεμος, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στον Χάρτη,

όπως θα αλλάξουν και πολλές  συμπεριφορές άλλων κρατών όπως της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ….και ας ελπίσουμε ότι  δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο γιατί η καταστροφή στον Πλανήτη

θα είναι τεράστια!!!…

Σας τα γράφω αυτά γιατί γνωρίζω τι σημαίνει όταν οι Αμερικάνοι αποφασίσουν να εμφανίσουν απόρρητα και κρυφά όπλα τους και να τα βάζουν σε κατάσταση ετοιμότητας για  χρήση….Δεν μπλοφάρουν!!!!.

 

CONGRESSIONAL HELLENIC ISRAEL ALLIANCE

(EΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ)

 

Την περασμένη Tρίτη και Τετάρτη, στο Εθνικό Εβραϊκό Κέντρο στην  Ουάσιγκτον, με πρωτοβουλία του  HALC του Έντυ Ζεμενίδη, έγινε μία Διάσκεψη-ενημέρωση, με διάφορα μέλη από το Αμερικανικό-Εβραϊκό λόμπυ, και την Αμερικανική Κυβέρνηση, που αφορούσαν αποκλειστικά τις σχέσεις της Ελλάδας , Κύπρου, Ισραήλ, και Αμερικής. Στην διάσκεψη παρόντες ήταν μέλη από την Ελληνική και Κυπριακή Πρεσβεία, την πρεσβεία του Ισραήλ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής, την Παμμακεδονική Ένωσης Αμερικής , Δημοσιογράφοι Τηλεοπτικών Καναλιών και Εφημερίδων και επιχειρηματίες πολυεθνικών εταιριών.

Παρουσιαστής ήταν ο Έντυ Ζεμενίδης και κύριος ομιλητής σε αυτήν την διάσκεψη ήταν ο Τζέφρυ Πάϊατ, νυν υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ και πρώην πρέσβης ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η Διάσκεψη αφορούσε την ενημέρωση και συζήτηση των Ελληνικών θεμάτων όπως η Ελληνο-Αμερικανική Αμυντική Συμφωνία, τους εξοπλισμούς και τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, τα αεροπλάνα

F-35 για την Ελληνική Αεροπορία, την τεράστιας σημασίας για την Αμερική και το Ισραήλ λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και της Ναυτικής Βάσης της Σούδας, τον αγωγό East Med που θέλουν Ελλάδα-Κύπρος και Ισραήλ,  και βέβαια την μεγάλης ενεργειακής σημασίας συμμαχία μεταξύ  Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ συν τις ΗΠΑ, δηλ. η συμμαχία των 3 +1 όπως την λένε εν συντομία.

Η συζήτηση και ενημέρωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα  για τους παρευρισκόμενους οι οποίοι  έχουν τεράστια επιρροή στην Αμερικανική Κυβέρνηση….

Αν και δεν ήταν στην ατζέντα των συνομιλιών, ο Τζέφρυ Πάίατ, παρέκκλινε από την συζήτηση και μίλησε για την μεγάλη σημασία της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, και την προσφορά τους στην ενέργεια της Ευρώπης και στα οικονομικά συμφέροντα  της Αμερικής, είπε στους παρευρισκόμενους να βοηθήσουν και να επενδύσουν στην Θεσσαλονίκη ώστε να γίνει το μεγαλύτερο ενεργειακό και εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων. Περιττό να σας πω ότι οι σύνεδροι έμειναν κατενθουσιασμένοι από αυτήν  την 15λεπτη αναφορά του Τ. Πάϊατ και βέβαια όλοι συμφώνησαν.

Η Διάσκεψη είχε τεράστια επιτυχία και τελείωσε με μία επίσκεψη των συνέδρων στο Κογκρέσο και συνάντηση με διάφορους Γερουσιαστές και Βουλευτές όπως τους προέδρους της πλειοψηφίας και της μειονοψηφίας                                       της Βουλής, μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, τους Γερουσιαστές Κρις Βαν Χόλεν, και Κορυ Μπούκερ, και Βουλευτές όπως ο Ρόμπερτ Μενέντεζ,Τσούνιορ, Μάριο Ντιάζ-Μπαλαρτ,

Γκάς Μπιλιράκις, και Κρις Πάππας. Τα αποτελέσματα της διάσκεψης φάνηκαν αμέσως τις επόμενες ημέρες στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όσον αφορά την Τουρκία και τον Ερντογάν και τι ζητάει από αυτούς

το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτε περισσότερο….πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε να επιβληθούν και σοβαρές κυρώσεις!!

Στέλιος Κυριμλής

 

*Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.C. Area,

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.