Επιχειρηματικότητα Θέμα Χαλκιδικής ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ Οικονομία Πολιτική & Οικονομία Τουρισμός Χαλκιδική

Στην 10η θέση η Χαλκιδική!!! Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία της τουριστικής κίνησης και τις αφίξεις από το εξωτερικό

Μπορεί το ενδιαφέρον κάθε καλοκαιρινή σεζόν να στρέφεται στην τουριστική κίνηση στη Μύκονο ή την Σαντορίνη υπάρχουν όμως και μια σειρά άλλων προορισμών που σηκώνουν πολύ μεγαλύτερο «τουριστικό βάρος» από τα δυο αυτά δημοφιλή νησιά.

Ουσιαστικά μιλάμε για μια «χρυσή δωδεκάδα» του ελληνικού τουρισμού, στην οποία η Μύκονος βρίσκεται σχετικά χαμηλά στην σχετική κατάταξη. Ομως άλλοι προορισμοί διεκδικούν υψηλότερες θέσεις και βελτιώνουν παράλληλα χρόνο με το χρόνο το μερίδιο τους στο σύνολο των αφίξεων και εσόδων του ελληνικού τουρισμού.

Την πρώτη χρυσή δωδεκάδα σε διεθνείς αφίξεις εκτός από την Αθήνα την Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, συμπληρώνουν ακόμη προορισμοί όπως το Ηράκλειο Κρήτης, η Ρόδος αλλά και η Κως, τα Χανιά, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα το Άκτιο και η Κεφαλονιά.

Με βάση τις διεθνείς αφίξεις αεροδρόμια όπως της Κέρκυρας των Χανίων της Κω και της Ζακύνθου εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερη κίνηση από αυτά της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Επίσης ενδιαφέρον έχει και η σχετική κατάταξη του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης όπου σημαντικοί προορισμοί βρίσκονται εντός της πρώτης δωδεκάδας. Προορισμοί όπως τα Χανιά και η Κέρκυρα εμφανίζουν σε ετήσια βάση υψηλότερο τζίρο στα καταλύματα και την εστίαση από την Μύκονο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Επιπλέον στη σχετική κατάταξη του κύκλου εργασιών της ΕΛΣΤΑΤ στην πρώτη δωδεκάδα περιλαμβάνονται και περιοχές έκπληξη όπως π.χ. το Λασίθι που καταλαμβάνει την ενδέκατη θέση στις περιοχές με τον υψηλότερο τζίρο σε καταλύματα και εστίαση στη Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.