2 Δεκεμβρίου, 2022
Άρθρα Θέμα Χαλκιδικής

Η αποκλιμάκωση της πανδημίας δίνει «ανάσες» και στα νοσοκομεία μας

• Μικρή αύξηση παρατηρήθηκε στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ στο Νομό Χαλκιδικής, συγκριτικά με το Σαββατοκύριακο που ούτως ή άλλως τα στοιχεία δεν αποτυπώνουν την πραγματική επιδημιολογική εικόνα, αφού γίνονται λιγότεροι έλεγχοι.
Πάντως το παρήγορο είναι ότι παρατηρείται αποσυμπίεση στα Νοσοκομεία μας, γεγονός που θα δώσει ανάσες στο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό.
Ανοίγει η πλατόφόρμα για το Novavax
Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε χθες ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροτνίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, σήμερα Τρίτη αναμένεται ν’ ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Novavax και το Σάββατο 5 Μαρτίου θα γίνει ο πρώτος εμβολιασμός.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το εμβόλιο της Novavax χρησιμοποιείται μόνο για τον βασικό εμβολιασμό και δεν πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή εμβολιασμός για αναμνηστική δόση με το συγκεκριμένο εμβόλιο.
Σχετικά με το διοικητικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα καταλογισμός για τον μήνα Ιανουάριο που αφορά 317.962 πολίτες. Τις επόμενες μέρες ακολουθεί το διοικητικό πρόστιμο για τον μήνα Φεβρουάριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.