Πολιτική & Οικονομία

Που πηγαίνουν τα «ορφανά» της Χ.Α.;

Έρευνα της Χαλκιδικής

Από το 5,26% του 2019 στο 1% των σημερινών  μετρήσεων

O Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Αθήνα για μυρωδιά εκλογών. Στη συνέχεια βρέθηκε στον Λονδίνο όπου και εκεί έκανε αναφορές για τις επόμενες εκλογές. Αρχικά βέβαια έκανε και μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την λύση κέρδος-κέρδος.
Μπορεί να βρεθεί win-win λύση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του LSE. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων θεμάτων, όπως οι επερχόμενες εκλογές και τα ελληνοτουρκικά.
Αναφερόμενος στις εκλογές, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι, με την απλή αναλογική, με την οποία θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές, απαιτείται ένα ποσοστό 45%-46% για την αυτοδυναμία. Αυτό είναι, όπως τόνισε, «πρακτικά αδύνατο».
Ωστόσο, εκτίμησε ότι στις δεύτερες εκλογές, που θα γίνουν με την ενισχυμένη αναλογική και με μπόνους στο πρώτο κόμμα, ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι εφικτός με ένα ποσοστό 37%-38%.
«Οι συνασπισμοί στην Ελλάδα είναι ένα περίπλοκο σενάριο. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που πρέπει να πάρει αποφάσεις. Πιστεύω ότι η χώρα πρέπει να διοικείται από μια μονοκομματική κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιστρατεύουμε ταλέντο από άλλους πολιτικούς χώρους», σημείωσε ακόμη.
Αυτές οι δηλώσεις έχουν ανοίξει και την κουβέντα στην Χαλκιδική, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Νομαρχιακής από τον Γιάννη Αρζουμανίδη. Ο ίδιος κινείται λοιπόν σε ρυθμούς εκλογών καθώς το Κόμμα πρέπει να είναι προετοιμασμένο και στην περιοχή μας. Ένας γρίφος για δυνατούς λύτες βέβαια είναι ένα ποσοστό που διαχρονικά στην περιοχή μας ήταν άξιο αναφοράς. Έτσι έχουν βρεθεί στο επίκεντρο οι ψηφοφόροι αλλά και τα στελέχη που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Θυμίζουμε ότι το 2015 η Χ.Α. ήταν τρίτο κόμμα με ποσοστό κοντά στο 8% παίρνοντας την έδρα από το ΠΑΣΟΚ ενώ και στις εκλογές του 2019 έλαβε 5,26% πάν ακόμη και από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Σήμερα οι δημοσκοπήσεις την έχουν στο 1% και το Κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στο 1,5%. Τι γίνεται λοιπόν με το υπόλοιπο ποσοστό αλλά κυρίως με τα στελέχη που υπάρχουν; Φήμες θέλουν να έχουν ξεδιπλωθεί νέες συνεργασίες ανάμεσα σε φερόμενους υποψηφίους της ΝΔ και σε πρώην  μέλη της Χρυσής Αυγής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπήρξε Βουλευτής του Κόμματος την περίοδο 2015-2019 με στελέχη και τοπικούς συνεργάτες ενώ είχαν αξιοποιηθεί και άλλα στελέχη του Κόμματος στα κεντρικά της Αθήνας αλλά και στην Ευρωβουλή που η Χρυσή Αυγή είχε 3 Ευρωβουλευτές. Η εφημερίδα μας αυτή τη στιγμή κάνει την έρευνα της και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα σας αποκαλύψει για τις υπόγειες διαδρομές, τις συνεργασίες, τις επαφές και φυσικά τις συμμαχίες με φόντο τις εκλογές του 2023…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.