Ενώ λιμνάζουν τα προβλήματα στην Kασσάνδρα.. ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ… ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ!
Αντί από κοινού να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα και καυτά θέματα , ψάχνουν αφορμή για δημόσιο καβγά…
Φοβική απέναντι στο διάλογο η Δημ. Αρχή, τονίζει η αντιπολίτευση
Την ώρα που σοβαρά προβλήματα και εκκρεμότητες στο Δήμο Κασσάνδρας… πνίγονται στα ρηχά νερά της Αφύτου, της Αγίας Παρασκευής και του Πευκοχωρίου, Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση εξακολουθούν να αναλώνονται σε ανούσιες αντιπαραθέσεις!
Τα πνεύματα πολύ συχνά οξύνονται και οι δημότες πλέον έχουν κουραστεί από τις συνεχείς κόντρες, αφού τις περισσότερες φορές χάνεται η ουσία, ακόμη και της διαφωνίας! Την καίρια ευθύνη για την μετατροπή του Δημοτικού Συμβουλίου συχνά σε… χάβρα Ιουδαίων, φέρει συνήθως η Δημοτική Αρχή, που από την αρχή της ανάληψης της Διοίκησης του Δήμου, δεν κατάφερε να δημιουργήσει περιβάλλον διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων!
Η εφαρμογή της απλής αναλογικής στο Δήμο Κασσάνδρας αποδεικνύεται καταστροφική, με τις δημοτικές παρατάξεις, δυστυχώς, να εμφανίζονται κατώτερες των περιστάσεων. Κι αυτό γιατί, αντί από κοινού να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο, ψάχνουν να βρουν αφορμή για… δημόσιο καβγά!
Πολλά τα προβλήματα
Οι πολίτες πάντως, αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις… δημοτικές κόντρες, ενώ μάταια περιμένουν να δουν βελτιώσεις σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά τους. Η εγκατάλειψη των τοπικών κοινοτήτων, τα έργα υποδομής, έργα τεχνικής φύσεων αλλά και η ύδρευση, είναι μερικά μόνο από τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που θα έπρεπε αν όχι να είχαν διευθετηθεί, τουλάχιστον να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης.
Με απλά λόγια, θα πρέπει κάποτε να αντιληφθούν ότι ο πολίτης δεν θέλει δρόμους με λακκούβες, που προκαλούν συχνά ζημιές στο αυτοκίνητό του, ούτε να έρχεται αντιμέτωπος με συνεχείς διακοπές νερού λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου, παθαίνοντας ταυτόχρονα εγκεφαλικό όταν φτάνουν οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί, ενώ απαιτεί μια στοιχειώδη έστω καθαριότητα του αστικού περιβάλλοντος στο οποίο κυκλοφορεί!
Φοβική η Δημοτική Αρχή
Στο μεταξύ, η πανδημία του κορωνοϊού που ενέσκηψε στη χώρα μας, αποτέλεσε το καλύτερο άλλοθι για να… δικαιολογήσει την απραξία της η Δημοτ. Αρχή, αλλά και μοναδική ευκαιρία για την Αντιπολίτευση ν’ αρχίσει το καθημερινό σχεδόν… σφυροκόπημα. Τελευταίο επεισόδιο ήταν η κόντρα για την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στην Χαλκιδική αλλά και για την αποφυγή επίσκεψης στον Δήμο Κασσάνδρας. Οι ανακοινώσεις αναφέρουν τα ακόλουθα:





