4 Ιουλίου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία Χαλκιδική

Ενώ λιμνάζουν τα προβλήματα στην Kασσάνδρα.. ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ… ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ!

Αντί από κοινού να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα και καυτά θέματα , ψάχνουν αφορμή για δημόσιο καβγά…
Φοβική απέναντι στο διάλογο η Δημ. Αρχή, τονίζει η αντιπολίτευση

 

Την ώρα που σοβαρά προβλήματα και εκκρεμότητες στο Δήμο Κασσάνδρας… πνίγονται στα ρηχά νερά της Αφύτου, της Αγίας Παρασκευής και του Πευκοχωρίου, Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση εξακολουθούν να αναλώνονται σε ανούσιες αντιπαραθέσεις! 

Τα πνεύματα πολύ συχνά οξύνονται και οι δημότες πλέον έχουν κουραστεί από τις συνεχείς κόντρες, αφού τις περισσότερες φορές χάνεται η ουσία, ακόμη και της διαφωνίας! Την καίρια ευθύνη για την μετατροπή του Δημοτικού Συμβουλίου συχνά σε… χάβρα Ιουδαίων, φέρει συνήθως η Δημοτική Αρχή, που από την αρχή της ανάληψης της Διοίκησης του Δήμου, δεν κατάφερε να δημιουργήσει περιβάλλον διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων!
Η εφαρμογή της απλής αναλογικής στο Δήμο Κασσάνδρας αποδεικνύεται καταστροφική, με τις δημοτικές παρατάξεις, δυστυχώς, να εμφανίζονται κατώτερες των περιστάσεων. Κι αυτό γιατί, αντί από κοινού να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο, ψάχνουν να βρουν αφορμή για… δημόσιο καβγά!
Πολλά τα προβλήματα
Οι πολίτες πάντως, αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις… δημοτικές κόντρες, ενώ μάταια περιμένουν να δουν βελτιώσεις σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά τους. Η εγκατάλειψη των τοπικών κοινοτήτων, τα έργα υποδομής, έργα τεχνικής φύσεων αλλά και η ύδρευση,  είναι μερικά μόνο από τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που θα έπρεπε αν όχι να είχαν διευθετηθεί, τουλάχιστον να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης.
Με απλά λόγια, θα πρέπει κάποτε να αντιληφθούν ότι ο πολίτης δεν θέλει δρόμους με λακκούβες, που προκαλούν συχνά ζημιές στο αυτοκίνητό του, ούτε να έρχεται αντιμέτωπος με συνεχείς διακοπές νερού λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου, παθαίνοντας ταυτόχρονα εγκεφαλικό όταν φτάνουν οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί, ενώ απαιτεί μια στοιχειώδη έστω καθαριότητα του αστικού περιβάλλοντος στο οποίο κυκλοφορεί!
Φοβική η Δημοτική Αρχή
Στο μεταξύ, η πανδημία του κορωνοϊού που ενέσκηψε στη χώρα μας, αποτέλεσε το καλύτερο άλλοθι για να… δικαιολογήσει την απραξία της η Δημοτ. Αρχή, αλλά και μοναδική ευκαιρία για την Αντιπολίτευση ν’ αρχίσει το καθημερινό σχεδόν… σφυροκόπημα. Τελευταίο επεισόδιο ήταν η κόντρα για την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στην Χαλκιδική αλλά και για την αποφυγή επίσκεψης στον Δήμο Κασσάνδρας. Οι ανακοινώσεις αναφέρουν τα ακόλουθα:

✔Διπλή χαρά η σημερινή με την επίσκεψη στο νομό, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα,
ο οποίος μας άκουσε προσεκτικά όσο βρισκόταν στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και έδειξε ότι κατανοεί τα προβλήματα που υπάρχουν στη Χαλκιδική. Δεσμεύτηκε δε, να επισκεφτεί εκ νέου το νομό σε ένα μήνα από σήμερα και να βρεθεί κοντά στους δήμους ώστε να εξεταστούν επιμέρους θέματα των ΟΤΑ της Χαλκιδικής και με περισσότερες λεπτομέρειες.
Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε πλάνο έργων κι έχουμε κάνει την ιεράρχησή μας στα κατεπείγοντα θέματα προς επίλυση.
🔴Το είπαμε και το κάναμε πράξη για τα σχολεία μας και τα παιδιά μας.
‼Οι μαθητές του δήμου Κασσάνδρας δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές και καλαίσθητο περιβάλλον για την εκπαιδευτική διαδικασία.
Η ένταξη του Έργου Συντήρησης των σχολείων και πρόσβασης ΑμεΑ στο Α. Τρίτσης, με προϋπολογισμό πάνω από 1 εκατ. ευρώ, είναι για εμάς τρανή απόδειξη σκληρής δουλειάς και παράλληλα τιμή για όλους τους συνεργάτες του δήμου που δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Τα παιδιά μας είναι το ΑΥΡΙΟ του τόπου και τα άτομα που έχουν κινητικά ή άλλα προβλήματα, πρέπει και θα είναι κοντά μας σε όλες τις δραστηριότητες και όσο περνάει από το χέρι μας, ακόμη περισσότερο.
Δεν θα μπορούσα φυσικά να μην ευχαριστήσω δημόσια και το Υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαιτέρως τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Stelios Petsas που αφουγκράζεται καθ’ όπως φαίνεται τις ανάγκες και τις προτεραιότητές μας.
Από την άλλη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Κασσάνδρας Κώστας Παπαγιάννης, με δηλώσεις του επιτέθηκε προς την Δήμαρχο αναφέροντας τα ακόλουθα:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Αντί συγνώμης η δήμαρχος για την πολιτική της ανυπαρξία , για τις μηδενικές χρηματοδοτήσεις , προκειμένου να δικαιολογήσει το τίποτα , αποφάσισε τώρα να υποτιμήσει και το νοητικό μας επίπεδο. Ανακοίνωσε 1.000.000€ , για συντηρήσεις των σχολείων και για προσβάσεις ΑΜΕΑ ,μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν αντιλαμβάνεται , ότι με όσα εμφανίζει βαθαίνει την κρίση εμπιστοσύνης απέναντί της. Χρήματα για τις συντηρήσεις των σχολείων , στέλνει το κράτος κάθε χρόνο και σε όλους τους δήμους της Ελλάδας.Μόλις τελείωσαν τα χρήματα της προηγούμενης χρηματοδότησης.ΔΥΣΤΥΧΩΣ η ασημαντότητα του τίποτα , δεν μπορεί να σας δώσει πολιτικά οφέλη αλλά αντίθετα αναδεικνύετε την αδυναμία σας . Εάν λοιπόν , κουραστήκατε τόσο πολύ για να ευχαριστείτε με τόση έμφαση τους συνεργάτες σας , για να πάρετε αυτό που παίρνει όλη η Ελλάδα , τότε καταλαβαίνουμε γιατί δεν παίρνετε απολύτως τίποτα από χρηματοδοτήσεις . Ευχαριστείστε και για τις λειτουργικές επιχορηγήσεις που στέλνει το κράτος στα σχολεία.ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ και συγχρόνως ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ , γιατί μας δουλεύουν όλοι οι άλλοι . Γιατί μας έχουν καταντήσει τον κακόμοιρο , το φουκαρά της παρέας και μας πετάνε ψίχουλα , και ΕΜΕΙΣ τους ευχαριστούμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.