20 Μαΐου, 2022
Ανακοινώσεις Θέμα Χαλκιδικής Περιφέρεια Χαλκιδική

Σε περίοδο… κατάψυξης μπήκε η Χαλκιδική

Μια πολύ δύσκολη εβδομάδα από πλευράς θερμοκρασιών αρχίζει από την Κυριακή στην Χαλκιδική 
Η χθεσινή βροχή και τα λίγα χιόνια που έπεσαν στα ορεινά θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και σταδιακά ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει από σήμερα και τουλάχιστον για τις επόμενες 2-3 ημέρες. Στα πεδινά θα σημειωθούν 5 κα 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν, την Τρίτη δε ακόμη χαμηλότερα, με την αίσθηση του κρύου να είναι αρκετά μεγαλύτερη.
Στα ορεινά (Πολύγυρος Αρναίας) το θερμόμετρο τις επόμενες ημέρες θα πέσει μέχρι και μείον 13-14 βαθμούς Κελσίου. Το δεύτερο χαρακτηριστικό του καιρού που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των κατοίκων θα είναι ο ολικός παγετός που θα επικρατήσει στα πεδινά κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη, χωρίς όμως και το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο να ανεβαίνει κατά τόπους πάνω από 2-3 βαθμούς.
Ολικός παγετός στα ορεινά θα σημειώνεται από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.
Αρνητικές θερμοκρασίες τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν και στις άλλες πόλεις της Χαλκιδικής, ακόμη και στις παραθαλάσσιες με τη διαφορά ότι στη διάρκεια της ημέρας το θερμόμετρο θα «επανέρχεται» σε θετικό πρόσημο.
Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας και ο παγετός αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς σε πολλές περιοχές θα σχηματιστεί πάγος.  Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τετραήμερο από πλευράς χαμηλών θερμοκρασιών, μπορεί να μη σημειωθούν εκτεταμένες χιονοπτώσεις, όμως σε αρκετές ορεινές περιοχές θα υπάρχουν σημεία «παγίδες» από τον πάγο γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Όσοι όμως είναι αναγκαίο να μετακινηθούν πρέπει απαραίτητα να είναι προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.