3 Οκτωβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου

14/6 ΑΘΗΝΑ: 2Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ, EBOOK, AUDIOBOOK ΣΠΕΚ | ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ | ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

14/6 Αθήνα: 2η Έκθεση Βιβλίου, Ebook και Audiobook
Συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
με συνοπτικές παρουσιάσεις των έργων τους

 

Το Σπίτι της Κύπρουη Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Ο.Ε.) και ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ)προσκαλούν το φιλαναγνωστικό κοινό την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 και ώρα 14:00-20:45 στο Σπίτι της ΚύπρουΞενοφώντος 2Α, 105 57 – Αθήνα, στη «2ηΈκθεση Βιβλίου, Ebook και Audiobook Συγγραφέων του ΣΠΕΚ» με συνοπτική παρουσίαση των έργων τους. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν άνω των 28 συγγραφέων από Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια, και άνω των 64 έργων. Πρόκειται για πολυτελείς, σύγχρονες έντυπες εκδόσεις ποίησης, πεζογραφίας (μυθιστορήματα, διηγήματα, αφηγήματα), δοκιμίων, χρονογραφημάτων, θεάτρου, οδοιπορικών, ιστορικών μελετών, παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, αλλά και αντίστοιχης θεματολογίας υπερσύγχρονες ηλεκτρονικές εκδόσεις, eBook και Audiobook, οι οποίες προσφέρονται ελεύθερα και δωρεάν μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου www.cultural-association.orgΠαράλληλα, νέες και νέοι από την «Πτέρυγα Νέοι ΣΠΕΚ», θα απαγγείλουν έργα τους, με τα οποία συμμετέχουν στις ανθολογίες του ΣΠΕΚ, για τον Γιάννη Ρίτσο, την Κική Δημουλά και τον Τάσο Λειβαδίτη. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με εκλεκτό μουσικό αφιέρωμα (πιάνο και φωνή). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα έργα των συγγραφέων θα διατίθενται, ενυπόγραφα, σε φιλική τιμή από τις εκδόσεις Αρχύτας. Μεταξύ των συγγραφέων συμμετέχουν οι: Ι. Ιωσηφίδης, Α. Ονουφρίου, Κ. Πουλχερίου, Σ. Σιγιουλτζή-Ρουκά, Ε. Πλουτάρχου, Γ. Τζιβράς, Α. Συμεού, Ν. Νεοκλέους, Λ. Αριστοδήμου, Γ. Πετούσης, Ά. Τενέζη, Σ. Χριστοδούλου, Μ. Λάμπρου, Μ. Πανάγου, Σ. Γρηγοριάδης, Μ. Μιχαήλ, Κ. Δράκου, Σ. Ηλία, Μ. Χατζηευσταθίου, Ι. Μετόχη, Ε. Ελευθερίου, Ε. Γκλιάτη, Σ. Μίχου, Μ. Συμεωνίδης, Κ. Γκόζιας, Χ. Βαρσάμογλου, Α. Μπεζάνης, Α. Χειμαριώτη, Σ. Κωνσταντής, Δ. Χριστοδούλου, Ι. Καραμαλή, Ε. Προκοπίου, Ν. Παπαδοπούλου, Ρ. Ιωαννίδου-Σταύρου κ.ά. Η εκδήλωση θα προβάλλεται και απευθείας διαδικτυακά μέσα από το https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=12161

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

14:0 ΕΝΑΡΞΗ 

14:00 – 14:30

-Μουσική από το SOLOMOS Web Radio TV του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org
Υποδοχή Προσκεκλημένων και Συντελεστών

Χαιρετισμοί

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

14:30 – 15:00 Πτέρυγα Νέοι ΣΠΕΚ. Απαγγελία ποιημάτων από τους νέους που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς του ΣΠΕΚ και το έργο τους συμμετέχει στις ανθολογίες «Για τον Τάσο Λειβαδίτη», «Για την Κική Δημουλά», «Για τον Γιάννη Ρίτσο». Βαρσάμογλου Χριστίνα – Γαϊτανιώ, Γκλιάτη Ειρήνη, Ελευθερίου Ευαγγελία, Γκόζιας Κώστας, Καραμαλή Ιωάννα, Κωνσταντής Σωτήρης, Μίχου Σπυριδούλα, Μπεζάνης Αρεταίος, Παπαδοπούλου Νάνσυ, Πασχάλη Μαρία, Προκοπίου Ειρήνη, Συμεωνίδης Μιχάλης, Χειμαριώτη Αντωνία, Χριστοδούλου Δήμητρα.

15:15 Η Άννα Τενέζη παρουσιάζει το οδοιπορικό της «Επιστροφή στην Πατρίδα» και το μυθιστόρημα της «Μαζί στο Τίποτα». Παράλληλα μιλάει για τα 10 e-book και audiobook που προσφέρονται δωρεάν μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org. Διάρκεια 20′.

15:40 Ο Σωκράτης Γρηγοριάδης παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του «12 Μανιφέστα με τον Τρόπο της Ποίησης». Διάρκεια 12′.

15:55 Ο Λούκας Αριστοδήμου παρουσιάζει το μυθιστόρημα του «Ζωή είναι, ζήσε την!». Διάρκεια 12′.

16:10 Η Μαρούλλα Πανάγου παρουσιάζει το μυθιστόρημα της «Η Απαγωγή». Διάρκεια 12′.

16:25 Η Κυριακή Δράκου παρουσιάζει τα δοκίμια της «Εκπαίδευση και εσωτερική ειρήνη», «Τα κρίνα του γιαλού της καρδιάς μας» και την ποιητική συλλογή της «Μείνε άνθρωπος». Διάρκεια 16′.

16:45 Ο Μάριος Μιχαήλ παρουσιάζει τη βιωματική μαρτυρία του «Μετά τον Γολγοθά, η Ανάσταση». Διάρκεια 12′.

17:00 Η Ιφιγένεια Μετόχη παρουσιάζει τη συλλογή διηγημάτων «Θαλασσινές Πινελιές». Διάρκεια 12′.

17:15 Βίντεο Αφιέρωμα στους συγγραφείς: Ανδρέα Ονουφρίου «Φυλλορρόημα την Άνοιξη» μυθιστόρημα. | Κίκα Πουλχερίου «Επιχείρηση Αστραπή» παιδική – νεανική λογοτεχνία. | Σίλια Χριστοδούλου «Η Ένατη Νότα» ποιητική συλλογή. | Μαρία Λάμπρου «Θαμπές Φωτασπίδες» ποιητική συλλογή.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

17:30 Ο Γεράσιμος Τζιβράς παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του σε e-book με τίτλο «Στο Περιβόλι της Ποίησης», που προσφέρεται δωρεάν μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org. Διάρκεια 12′.

17:45 Ο Γιώργος Πετούσης παρουσιάζει τη συλλογή διηγημάτων του «Άρβυλα νούμερο 52» και τα ιστορικά αφηγήματα του «Σπύρος Πετούσης, η θυσία ενός ήρωα», «Ταραγμένα και

παγιδευμένα χρόνια», «Στα χρόνια θητείας. Η 1η ΕΣΟ της Εθνικής Φρουράς. Η πενταετία 1960-1965 όπως την έζησα». Διάρκεια 20′.

18:10 Ο Νίκος Νεοκλέους παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του «Χωρίς Προσανατολισμό». Διάρκεια 12′.

18:25 Ο Ανδρέας Συμεού παρουσιάζει το μυθιστόρημα του «Νήσος τις Ην». Διάρκεια 12′.

18:40 Ο Σάββας Ηλία παρουσιάζει το μυθιστόρημα του «Η Προσβολή». Διάρκεια 12′.

18:55 Ο Λευτέρης Πλουτάρχου παρουσιάζει τις ποιητικές συλλογές του «Άνθρωπος, Στοχασμοί και Αποχρώσεις» και «Ελλήνων Μύθοι». Διάρκεια 14′.

19:15 Ο Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης παρουσιάζει την ιστορική μελέτη του «Η Κύπρος στον Αγώνα του 1821», τις ποιητικές συλλογές του «Κούρος και Κόρη», «Έρως, Μύθος, Βάθος», το θεατρικό του «Εγώ, ο σωσίας του Χίτλερ» και την ανθολόγηση του έργου «Ανθολογία από την ποίησή της Ρούλας Ιωαννίδου-Σταύρου». Διάρκεια 20′.

19:35 Αφιέρωμα στη μνήμη του Λεύκιου Ζαφειρίου. Παρουσίαση της νεοεκδοθείσας τρίγλωσσης ανθολογίας ποίησης του από τη Μαρία Χατζηευσταθίου (μτφρ. Γαλλικά) και τον Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη (μτφρ. Αγγλικά). Διάρκεια 12′.

19:50 Η δημοσιογράφος Ελένη Χρονά παρουσιάζει την ανθολόγηση χρονογραφημάτων
της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά με τίτλο «Στην υγεία μας!», καθώς και την ποιητική συλλογή της ιδίας με τίτλο «Οσία». Διάρκεια 14′.

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

20:15 – Μουσική παρέμβαση | Αφήγηση: Ελένη Χρονά, Πιάνο: Δήμητρα Ντουρουντά, Φωνή: Ιωάννης Ρουκάς.

Δρόμοι παλιοί | στίχοι: Μανόλης Αναγνωστάκης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Όμορφη Πόλη | στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Αστέρι μου φεγγάρι μου | στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Χρυσοπράσινο Φύλλο | στίχοι: Μαλένης Λεωνίδας, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Μια Παναγιά | στίχοι: Νίκος Γκάτσος, μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

Άρνηση (Στο περιγιάλι το κρυφό) | στίχοι: Γιώργος Σεφέρης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Το πέλαγο είναι βαθύ | στίχοι και μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

20:45 Λήξη Εκδήλωσης

*

Η εκδήλωση θα προβάλλεται και απευθείας διαδικτυακά μέσα από το https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=12161

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εφαρμόζονται τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.