Θεσσαλονίκη

Η «Ελπίς» φέρνει χιόνια από το βράδυ ακόμη και μέσα στη Θεσσαλονίκη

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» ενδέχεται να φέρει χιονόπτωση ακόμη και μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα.

Οι προγνώσεις του μετεωρολόγου κάνουν λόγο για χιονόπτωση από απόψε το βράδυ, ενώ ανάλογη εικόνα καταγράφεται στο σύστημα και για αύριο, Σάββατο 22 Ιανουαρίου, τόσο τις πρωινές ώρες, όσο και το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο η «Ελπίς» ξεκινά το πέρασμά της από τις περιοχές της  Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ χιόνι ενδεχομένως να δουν και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής.

«Κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά θα φέρει χιόνι η “Ελπίς”, ενώ φαίνεται ότι στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα σαρώσει περισσότερο. Στη Χαλκιδική υπάρχουν πιθανότητες να δουν χιόνι οι κάτοικοι», δήλωσε ο κ. Σιούτας.

Σε ετοιμότητα ο ΟΑΣΘ για την επερχόμενη κακοκαιρία

Με την ανακοίνωση για «ψυχρή εισβολή» στην Ελλάδα, ο ΟΑΣΘ επικαιροποίησε το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκειμένου να συνεχιστούν τα δρομολόγια των λεωφορείων και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, σε περίπτωση χιονοπτώσεων στη Θεσσαλονίκη.

Προβλέπεται η διασφάλιση της εκτέλεσης βασικών δρομολογίων, ανάλογα με την ένταση των φαινομένων.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου η Ομάδα Διαχείρισης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα, έχει την ευθύνη για τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού, για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Για τον σκοπό αυτό ο ΟΑΣΘ διαθέτει ικανό αριθμό αντιολισθητικών αλυσίδων, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί τον αναγκαίο αριθμό λεωφορείων με αλυσίδες. Ταυτόχρονα, έχει προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες αλατιού, για τα δύο αμαξοστάσιά του, ώστε να είναι δυνατή η κίνηση των λεωφορείων έως την έξοδό τους στο οδικό
δίκτυο, αλλά και η αποφυγή ατυχημάτων των εργαζομένων του Οργανισμού.

Χιονίζει σε Έβρο και Φλώρινα

Ξεκίνησε να χιονίζει πριν λίγη ώρα στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας, που είναι από τα πρώτα σημεία του νομού Έβρου, τα οποία επηρεάζονται από τις χιονοπτώσεις.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε και στη Φλώρινα:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.