9 Μαρτίου, 2021
Top News Χαλκιδική

Ο ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΙΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 

Στο κόκκινο και κρίσιμες οι επόμενες 10 μέρες  

στην 10 θέση κρουσμάτων τις τελευταίες 10 μέρες

Στο επίπεδο Β – αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο«κόκκινο» πέρασε η Χαλκιδική  μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κοροναϊού

Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου, εντάσσονται από αύριο, Δευτέρα 01-02-2020 και ώρα 06.00, στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα οριζόντια μέτρα που ισχύουν σε όλη την Επικράτεια, στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου, ισχύουν επιπρόσθετα:

·      Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00

·      Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021

·      Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια

·      Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα

·      Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ.

·      Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

Για το θέμα τοποτήθηκαν οι Δήμαρχοι Νέας Προποντίδας κος Καρράς, Αριστοτέλη κος Βαλιάνος και Κασσάνδρας κα Χαλκιά, με δημόσιες ανακοινώσεις τους. Επικρητικοί απέναντι στην Κυβέρνηση εμφανίστηκαν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κος Πάνας καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ κα Μάλαμα. Ανακοίνωσε εξέδωσε και ο εμπορικός σύλλογος Νέων μουδανιών αναφέροντας τα ακόλουθα:

Στο ¨κόκκινο¨ Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι αλλαγές που επιφέρει στην αγορά από 30 Ιανουαρίου είναι οι εξής:
Λειτουργία καταστημάτων με click away εκτός από τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης, τα βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ, που θα λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop). Ο πελάτης αιτείται ραντεβού από την επιχείρηση η οποία του αποστέλλει sms ή email με τα στοιχεία του. Ο πελάτης για να μεταβεί στο κατάστημα αποστέλλει sms στο 13033 με την επιλογή 2.
Ο Σύλλογος Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών προτείνει για την περίοδο από 1 έως 8 Φεβρουαρίου προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων από 7.30 έως 17.30 και για τα καταστήματα λιανικής πώλησης από 9.00 έως 17.00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *