10 Αυγούστου, 2022
Top News Άρθρα

“Ναυμαχία” Κούγια-Σαββίδη στα νερά της ΣΙΘΩΝΙΑΣ….

Πως μια κόντρα ανάμεσα σε έναν δικηγόρο και παράγοντα ομάδας ποδοσφαίρου με τον Ιβάν Σαββίδη, οδήγησε σε εμπλοκή και αναφορές για την Χαλκιδική. Ο λόγος για τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια ο οποίος με ένα άρθρο του επιτέθηκε με σφοδρότητα στον μεγαλομέτοδοχο του ΠΑΟΚ. Φαίνεται πάντως πως η υπόθεση σίγουρα θα συνεχιστεί και πιθανόν να ολοκληρωθεί στα δικαστήρια.
Διαβάστε το άρθρο του Αλέξη Κούγια:

Tι γράφει για τον Ιβάν Σαββίδη, τον γιό του Γιώργο Σαββίδη, για πρώην πρωθυπουργούς, για πολιτικούς της Β. Ελλάδας και για αθλητικούς παράγοντες

Γράφει ο Αλέξης Κούγιας*

Η ανθρωποκτονία του αείμνηστου Αλκιβιάδη Καμπανού αναδεικνύει με τον πλέον ακραίο τρόπο την έκπτωση αξιών που έχει κυριαρχήσει στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε επίπεδο οπαδών και σε επίπεδο ιδιοκτητών ομάδων, αλλά και την κυριαρχία στη Θεσσαλονίκη ενός παντοδύναμου επιχειρηματία, ο οποίος επιδεικτικά από το 2010 δηλώνει Ελληνας – έχει, άλλωστε, ελληνικό διαβατήριο – ενώ δεν μιλάει ελληνικά.

Προσωπικά έχω σοκαριστεί από την παντοδυναμία αυτού του ανθρώπου, αφού, ανεξάρτητα με το ποιος είναι πρωθυπουργός, οι κυβερνήσεις γονατίζουν στα πόδια του και διαγωνίζονται οι αρχηγοί του ελληνικού κράτους, όλοι οι πρωθυπουργοί, ποιος θα του κάνει το μεγαλύτερο ρουσφέτι. Ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς που του χάρισε όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, οι οποίες ήταν άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ και τις περιόρισε σε 10 εκατομμύρια και ουσιαστικά αγόρασε τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα, με μόλις 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πληρώσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ και ο Γιάννης Αλαφούζος περισσότερα από 90 εκατομμύρια ευρώ.

Αφού, λοιπόν, μόνο με το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ εξόφλησε όλες τις υποχρεώσεις και αγόρασε τον ΠΑΟΚ, το δεύτερο λαϊκό μαζικό κίνημα του ποδοσφαίρου και πρώτο στη Βόρειο Ελλάδα, σε λίγο καιρό απαίτησε και του χαρίστηκε και το πρόστιμο των 35 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας ΣΕΚΑΠ, την οποία απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες.

Μετά από λίγο καιρό, ουσιαστικά, του χαρίστηκε το εμβληματικό ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» για 100 χρόνια και του οποίου η αξία είναι απροσμέτρητη, αργότερα απέκτησε, με συνοπτικές διαδικασίες, την τεράστια έκταση του «Ξενία Παλλάς» στη Χαλκιδική και έπειτα έγινε κύριος και του στρατηγικής σημασίας λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Εκείνο, όμως, το οποίο σοκάρει είναι ο «διαγωνισμός» των θεσμικών πολιτικών οργάνων της πόλης να εκφράζουν την υποστήριξή τους στον «βεζίρη», αφού χωρίς τη δική του υποστήριξη ούτε ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα γινόταν ποτέ μόνιμος περιφερειάρχης Μακεδονίας, ούτε ένας ασήμαντος πολιτικός, σαν τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, θα επικρατούσε έναντι του αξιοπρεπή Γιώργου Ορφανού, εξοφλώντας, βέβαια, την υποχρέωση με την αφωνία την οποία επέδειξαν στην τραγωδία του Αλκιβιάδη Καμπανού, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος -ενώ θα έπρεπε να είναι οι πρωταγωνιστές μιας εκστρατείας για την εξαφάνιση των εγκληματιών, δήθεν οπαδών στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρειο Ελλάδα – δεν έκαναν μία δήλωση, εκτός από να ψελλίσουν κάποιες λέξεις.

Η διείσδυση της οικογένειας Σαββίδη

Δυστυχώς, όμως, η διείσδυση της οικογένειας Σαββίδη, κατά την προσωπική μου κρίση ως ενεργού πολίτη και σε άλλα θεσμικά όργανα, είναι ένα γεγονός που αποδεικνύεται από τις συμπεριφορές και των υπολοίπων πρωθυπουργών μετά τον Σαμαρά.

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο εξασφάλισε την υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη, αλλά εξασφάλισε και την πρωτοφανή δήλωσή του υπέρ του – χωρίς κανένα μέτρο, αφού ζει μόλις 10 χρόνια στην Ελλάδα – ότι ο Μητσοτάκης είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός, και μάλιστα σε κρίσιμο χρονικό διάστημα για την πολιτική εξέλιξη του μετέπειτα πρωθυπουργού.

Αλλά, ενώ κάποιος θα ανέμενε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθούσε με κάποιον τρόπο να ανακόψει αυτή την κυριαρχία, εφαρμόζοντας τον νόμο, μόλις προέκυψε το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία απαρτίζετο από επίλεκτους δικαστικούς, καθηγητές πανεπιστημίου, δικηγόρους, οικονομολόγους, γιατί ο παντοδύναμος φεουδάρχης Ιβάν Σαββίδης, χρησιμοποιώντας έναν αχυράνθρωπο – τον ανιψιό του, που δήλωνε επάγγελμα σερβιτόρος μέχρι πριν λίγα χρόνια, αγόρασε την ΠΑΕ Ξάνθη, αποφάσισε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, όπως προέβλεπαν οι νόμοι (για την ίδια παράβαση είχε υποβιβαστεί η ΠΑΕ Κέρκυρα και το ίδιο προέβλεπαν τα καταστατικά της UEFA και της FIFA) σε μία νύχτα, διά του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, αποφάσισε ότι αν επεβάλλετο η νόμιμη τιμωρία και υποβιβαζόταν ο ΠΑΟΚ θα είχαμε δήθεν διχασμό των ελλήνων πολιτών και της Ελλάδος γενικότερα (αυτό είναι το κατάντημα) και γι’ αυτόν τον λόγο μετέτρεψε την ποινή σε μείον 10 βαθμούς και ακολούθως, αγνοώντας τη νομολογία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ μέχρι εκείνη τη στιγμή, με νέα σύνθεση τακτικών δικαστών, την εξαφάνισε τελείως κατεξευτελίζοντας την ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το εξευτελιστικό, όμως, είναι ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, μέχρι να αθωωθεί παντελώς ο ΠΑΟΚ, ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης απειλούσε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ότι αν τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ η Ελλάδα θα χωριστεί στα δύο, χωρίς έστω και ένας εισαγγελέας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Την ίδια στιγμή, δε, απειλούντο και κατευξετελίζοντο, με επίσημες ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ, ανώτατοι δικαστές που είχαν εφαρμόσει τον νόμο και τη νομολογία που εδέχετο ότι το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ανατρέπεται.

Εμπρηστικές συμπεριφορές

Ολα αυτά, και κυρίως οι εμπρηστικές συμπεριφορές του Γιώργου Σαββίδη, γιου του ανώτατου «Βεζίρη» – όπως η επίσκεψη συνοδεία δήθεν οπαδών στο γήπεδο του Αρη, στις 6 τα ξημερώματα, όπου προκλητικά έπαιζαν τον ύμνο του ΠΑΟΚ για να προκαλέσουν και να εξευτελίσουν τον ιστορικό σύλλογο και τους οπαδούς του, αλλά και οι αναρτήσεις του με μαχαίρια σαν αυτά που ξεκοιλιάζουν ανθρώπους και άλλα εμπρηστικά συνθήματα στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -, δημιούργησαν την εντύπωση της εγκληματικής προσωπικότητας, παρόμοιας με αυτούς που ξεκοίλιασαν τον Αλκη και τους δύο φίλους του.

Ολα αυτά δείχνουν ότι είναι ασύδοτοι να διαπράξουν οποιοδήποτε έγκλημα και ότι πάντοτε θα είναι πρόθυμος ένας γιος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και σύζυγος τακτικής δικαστού να είναι ο υπερασπιστής τους, αλλά και το ότι όταν θα έρθει η ώρα του δικαστηρίου θα υπάρχει τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας στους ενόρκους και τους μάρτυρες, που η ποινική μεταχείριση θα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Ηταν υποχρέωσή μου να αναδείξω και να υπενθυμίσω ορισμένα γεγονότα, που συγκεκριμένοι θέλουν να ξεχαστούν, γιατί πληροφορήθηκα ότι μετά την ανάδειξη από εμένα, κατ’ εντολή της οικογένειας του αείμνηστου Αλκη Καμπανού, της τρομακτικής εικόνας του καρφωμένου μαχαιριού στο Ιnstagram του Γιώργου Σαββίδη, η οικογένεια Σαββίδη «συνεδρίασε» για το πώς θα αντιμετωπίσει εμένα προσωπικά και τον τρόπο που υπερασπίζομαι τη μνήμη του αείμνηστου Αλκη και την τραγωδία της δυστυχούς οικογένειάς του.

Πιθανότατα, θα ήθελαν να έχω τη συμπεριφορά του Τζιτζικώστα, του Ζέρβα και όλων των βουλευτών, αλλά και του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης που λες και είναι κατηγορούμενοι ασκούν το δικαίωμα της σιωπής και δεν αρθρώνουν λέξη μήπως και δεν τους ψηφίσουν και δεν επανεκλεγούν στις επόμενες εκλογές.

*Ο Αλέξης Κούγιας είναι δικηγόρος

 

Η απάντηση δόθηκε μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας που έχει κλείσει ΕΘΝΟΣ συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη :

Οι αυθαιρεσίες και τα ψεύδη του κ. Κούγια, μέσα σε ένα άρθρο του

 

 

Δεν χάνει καμιά ευκαιρία ο κ. Κούγιας να εκφράσει ένα απύθμενο μίσος προς τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, την οικογένειά του και κατ’ επέκταση προς όλο τον οργανισμό και την ομάδα του ΠΑΟΚ. Έτσι έκανε κι προχθές με άρθρο του στην εφημερίδα, Τα Νέα Σαββατοκύριακου, το οποίο αναδημοσίευσαν όλα τα σάιτ επιρροής Μαρινάκη.

Φαίνεται πως κανένας άνθρωπος στη χώρα δεν μισεί περισσότερο τον κ. Σαββίδη, όσο ο κ. Κούγιας και αυτό αξίζει να αναλυθεί.

 

1) Ο κ. Κούγιας δεν είχε ανέκαθεν αυτά τα αισθήματα, το αντίθετο εκφραζόταν με σεβασμό και συμπάθεια για τον κ. Σαββίδη. Τι άλλαξε; Αυτό το μίσος θα έπρεπε να οφείλεται είτε σε πολύ μεγάλη σύγκρουση με τον κ. Σαββίδη, για κάποια αιτία, είτε σε ισχυρά σημερινά αντιμαχόμενα δικά του συμφέροντα μαζί του, είτε σε νέες συμμαχίες του με ανθρώπους που οι απόψεις που διατυπώνει τους εξυπηρετούν τα μάλα.

2) Προφανώς τα δύο πρώτα δεν συμβαίνουν, άρα μπορούμε να βάσιμα να συμπεράνουμε ότι συμβαίνει το τελευταίο. Πολύ περισσότερο που σήμερα εμφανίζεται ως δικηγόρος, υποστηρικτής και σύμμαχος του κ. Μαρινάκη, του οποίου τα συμφέροντα όπως και της ομάδας του, συγκρούονται σκληρά με τα αντίστοιχα του κ. Σαββίδη και του ΠΑΟΚ. Έστω λοιπόν δικαίως ο κ. Μαρινάκης υπερασπίζεται με τον πιο σκληρό τρόπο τα δικά του συμφέροντα και της ομάδας του. Ο κ. Κουγιας τι υπερασπίζεται ώστε να εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως;

3) Να σημειωθεί, διότι έχει σημασία, ότι προ αρκετού καιρού ο κ. Κούγιας εξέφραζε ανάλογο μίσος για τον κ. Μαρινάκη, δικαιολογημένο όμως τότε διότι τον εγκαλούσε ότι με τις διασυνδέσεις του και τις ομάδες-σφραγίδα που προωθούσε, στέρησε από την τότε άξια ομάδα του, Παναχαϊκή, την άνοδο στην πρώτη εθνική,  ευνοώντας την ομάδα κατασκεύασμα μιας μικρής κωμόπολης, τον Πλατανιά…

4) Να σημειωθεί επίσης, διότι και αυτό έχει σημασία, ότι ο κ. Κούγιας ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Μαρινάκη για την εγκληματική οργάνωση για το στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων, για να μαρτυρήσει στη συνέχεια υπέρ του και τελικώς να αθωωθεί. Έμεινε όμως γνωστή στον πανελλήνιο  νομικό κόσμο ως ή ιστορία όπου ο μάρτυρας κατηγορίας υποστήριξε τον κατηγορούμενο και μάλιστα αλλάζοντας τις αρχικές του καταθέσεις. Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι τότε γνώρισε τον κ. Μαρινάκη και ανακάλυψε το μεγαλείο του, αλλά, όλως τυχαίως, ο τελευταίος άρχισε τότε να του αναθέτει νομικές του υποθέσεις.

5) Ας δεχθούμε λοιπόν ότι ο κ. Κούγιας μισεί θανάσιμα τον κ. Σαββίδη και βρήκε την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να τον θίξει με άρθρο του. Άρθρο το οποίο όλως τυχαίως κι αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του κ. Μαρινάκη και αμέσως αναπαράχθηκε σε διάφορα άλλα μέσα συμφερόντων του ιδίου.

 

Θα έπρεπε, εκφράζοντας τόσο σκληρές κατηγορίες, αν μη τι άλλο να παραθέσει στοιχεία αληθή και με τεκμηρίωση. Αντ’ αυτού καταφεύγει εντέχνως σε αναπόδεικτες αοριστολογίες, θίγει ανθρώπους και θεσμούς, κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς, ελεύθερες διαδικασίες και καταστρατηγεί κάθε αλήθεια μόνο και μόνο για να διαβάλλει τον κ. Σαββίδη.

– Πρώτα-πρώτα αμφισβητεί την ελληνικότητα του κ. Σαββίδη με το επιχείρημα ότι δεν μιλάει ελληνικά, αγνοώντας σαν τον τελευταίο αστοιχείωτο άνθρωπο ότι η ιθαγένεια δεν ταυτίζεται απόλυτα με τη γλώσσα, ότι χιλιάδες προσφύγων του ’22 και του ’24 που ήρθαν στην Ελλάδα, ειδικά οι γηραιότεροι, δεν μιλούσαν ελληνικά, ότι ο κ. Σαββίδης μιλά τα ποντιακά και καταλαβαίνει πολύ καλά τα ελληνικά.

– Ισχυρίζεται ο κ. Κούγιας ότι χαριστικά δόθηκε στον κ. Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ, όταν είναι τοις πάσι γνωστο ότι ο τότε πρωθυπουργός κ. Σαμαράς τον παρακάλεσε να πάρει την εταιρία για να μην πέσει σε χέρια Τούρκων επιχειρηματιών που είχαν δείξει ενδιαφέρον. Ισχυρίζεται ακόμη ότι σκανδαλωδώς του χαρίστηκε πρόστιμο το οποίο πριν από την εξαγορά είχε επιβάλει το ελληνικό δημόσιο στην τότε κρατική εταιρία, για λαθρεμπόριο. Ποιος είναι ο επενδυτής ο οποίος υπό τις συνθήκες αυτές, θα δεχόταν να πληρώσει ένα τέτοιο πρόστιμο;

– Ισχυρίζεται ότι ο κ. Σαμαράς χάρισε όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, κάτι απολύτως ψευδές. Στον ΠΑΟΚ χαρίστηκε το μισό τόκων και πανωτοκίων 20 εκατ. € με την καταβολή τοις μετρητοίς του άλλου μισού, όπως ακριβώς έγινε με χιλιάδες Έλληνες πολίτες και επιχειρήσεις. Προσπαθώντας να ‘μπαζώσει’ το κείμενό του, παραθέτει ισχυρισμούς για τα ποσά απόκτησης άλλων ΠΑΕ από τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι πέρα από αυθαίρετοι και ψευδείς, αφορούν σε ιδιωτικές συναλλαγές.

– Ισχυρίζεται ότι χαριστικώς επίσης ο κ. Σαββίδης απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όταν αυτό έγινε σε διαδικασία διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, την οποία ουδείς μπορούσε να αποτρέψει στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού στην ΕΕ, παρά την εκφρασμένη επιθυμία πολλών παραγόντων της χώρας και από το εξωτερικό, περί του αντιθέτου. Ας έδινε η δεύτερη κοινοπραξία, κάτι παραπάνω από 231.926.000 ευρώ, αντί για 205 και φυσικά θα έπαιρνε αυτή το 67% της ΟΛΘ ΑΕ.

– Ισχυρίζεται ότι χαριστικώς πήρε το Μακεδονία Παλλάς, όταν το ξενοδοχείο, ήδη κλειστό, βγήκε σε διεθνή διαγωνισμό μακροχρόνιας μίσθωσης… Παραβλέπει τη μεγάλη επένδυση που έκανε στην ανακαίνισή του, με 20 εκατ. ευρώ επένδυση, ενώ είχε συμβατική υποχρέωση για 5 εκατ. ευρώ..

– Ισχυρίζεται ο κ. Κούγιας ότι σκανδαλωδώς ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, παραβλέποντας ότι ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε από το CAS διότι δεν είχε δικαστεί. Το θέμα τελεσιδίκησε στη συνέχεια υπέρ του ΠΑΟΚ με τον αντίδικο Ολυμπιακό μάλιστα να μην κάνει χρήση της τελευταίας ενέργειας που δικαιούνταν και να προσφύγει εκείνος στο CAS. Ισχυρισμοί ανεπίτρεπτοι όχι μόνο για νομικό αλλά και για έναν απλό, ενημερωμένο πολίτη. Όπου τον συμφέρει ο κ. Κούγιας, είναι γνωστό αυτό, επικαλείται ευνοϊκές αποφάσεις και το τεκμήριο της αθωότητας και όπου δεν τον συμφέρει «αγνοεί» τις αποφάσεις.

– Ισχυρίζεται – τι σύμπτωση ακριβώς αυτό που ισχυριζόταν ο Ολυμπιακός από την αρχή μέχρι το τέλος – ότι η απόφαση της ΕΕΑ ήταν υποχρεωτική για την πολιτεία, ισχυρισμός που κατέρρευσε στο CAS. Προς ενίσχυση των θέσεών του προσθέτει ότι η ΕΕΑ αποτελoύνταν από «επίλεκτους δικαστικούς, καθηγητές πανεπιστημίου, δικηγόρους, οικονομολόγους», παραβλέποντας ότι τρεις από τους εν λόγω «επίλεκτους» οι οποίοι – όλως τυχαίως – πλειοψήφησαν στην καταδίκη του ΠΑΟΚ, διορίστηκαν από τον κ. Αυγενάκη, μόλις λίγες μέρες πριν από την εκδίκαση και ο ένας ήταν κουμπάρος του.

– Εγκαλεί την κυβέρνηση ότι διά του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, αποφάσισε ότι αν επιβαλλόταν η νόμιμη τιμωρία και υποβιβαζόταν ο ΠΑΟΚ θα είχαμε δήθεν διχασμό των Ελλήνων πολιτών και της Ελλάδος και γι’ αυτόν τον λόγο μετέτρεψε την ποινή σε μείον 10 βαθμούς. Αγνοώντας ότι:

 

Πρώτον, η μόνη φορά που η Ελλάδα χωρίστηκε στα δυο, δικαίως διότι επρόκειτο περί μεγάλης αδικίας, ήταν όταν πήγαν εξ’ αιτίας μιας μικρής παρατυπίας να στερήσουν το μοναδικό πρωτάθλημα που κατακτήθηκε από επαρχιακή ομάδα, από τη σημερινή του ομάδα, τίτλο για τον οποίο ο ίδιος διαρκώς επαίρεται.

Δεύτερον, το γεγονός της μεγάλης αδικίας που αισθάνθηκε από την εν λόγω δίωξη του ΠΑΟΚ όλη η Βόρεια Ελλάδα, όταν οι κατήγοροι-διώκτες της ομάδας, Ολυμπιακός-Μαρινάκης – Κούγιας κατηγορήθηκαν με σειρά αθλητικών παραπτωμάτων (οι δύο πρώτοι), έμμεση επιρροή σε άλλες ομάδες, ξυλοδαρμούς σε αποδυτήρια, κάμερες που όλως τυχαίως είχαν χαλάσει, προπηλακισμούς παικτών του ΠΑΟΚ με ράμπες πρόσβασης στα αποδυτήρια που όλως τυχαίως και πάλι είχαν χαλάσει και πολλά άλλα. Παραβλέποντας σκόπιμα δηλαδή ότι για τους πολίτες ισχύει το ότι: «Τον λίθο πρέπει να βάλει ο αναμάρτητος», ειδικά σε μια εξοντωτική διαδικασία για να την αποδεχτούν.

– Ο κάθε σώφρων θα μετρούσε στην κρίση του όλο αυτό το αίσθημα αδικίας σε μια ολόκληρη περιοχή της χώρας, καθώς θα ήταν μεγάλες οι συνέπειες ενός διχασμού. Δεν ήταν η κυβέρνηση που φοβήθηκε τον διχασμό τον οποίο τάχα επικαλέστηκε ο ΠΑΟΚ, ήταν οι κκ. Μαρινάκης και Κούγιας οι οποίοι για ένα αρρωστημένο εγωισμό και μια κυνική προώθηση των συμφερόντων τους προσπάθησαν να διχάσουν τη χώρα.

6) Καθώς γράφοντας το κείμενο, ο κ. Κούγιας παρασυρόταν, όπως φαίνεται, από το μίσος και το πάθος του, δεν διστάζει να προσβάλει ανθρώπους, θεσμούς της Θεσσαλονίκης, να τσαλαπατά την λαϊκή εντολή των πολιτών της, να ψεύδεται, εγκαλώντας τους παράγοντές της για αφωνία, όταν όλοι έλαβαν θέση και ειδικά ο Δήμαρχος (προφανώς δεν είναι θέμα που αφορά ένα υπουργείο), χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις όπως «ξεκοιλιάζουν», «τρομοκρατία», θίγει το δικαίωμα εκπλήρωσης καθηκόντων δικηγόρου από άτομα της οικογένειας δικαστών, κάτι απολύτως νόμιμο και εμπλέκοντας ιδιοτελώς στο ζήτημα τους γονείς του Άλκη προς επίκληση συναισθημάτων.

7) Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ίσως νιώθοντας και ό ίδιος το έωλο των επιχειρημάτων του, πασπαλίζει το άρθρο με σχόλια για μια διφορούμενης σημασίας φωτογραφία και ένα τραγούδι έξω από το γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» πριν από τέσσερα χρόνια, λες και αυτά είναι η συντέλεια του κόσμου, αυτά προκαλούν όλη τη βία και λες και δεν το έχουν κάνει σχεδόν όλοι οι φανατικοί φίλαθλοι να τραγουδήσουν μια φορά τραγούδι της ομάδας τους, έξω από ένα άλλο γήπεδο, για «πίκα». Από αυτό όμως ως το έγκλημα υπάρχει τεράστια απόσταση.

8) Ο κ. Κούγιας επικαλείται την αυθεντία του ονόματός του και του προβεβλημένου  δικηγόρου, για να επηρεάσει εντέχνως μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, με αυθαίρετους ισχυρισμούς, το ψευδές των οποίων δεν έχει τη γνώση να εξακριβώσει. Για να το στρέψει έτσι σε βάρος του ΠΑΟΚ, του κ. Σαββίδη και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.  Προσπαθεί δε να καταστήσει συνενόχους στις ψευδείς ατεκμηρίωτες και ιδιοτελείς κατηγορίες του, τους άρχοντες της πόλης και όλους τους πολίτες της που τους ψήφισαν, σαν άβουλοι και αδαείς, επηρεαζόμενοι από έναν άνθρωπο.

Μολονότι ο Γκέμπελς θα ζήλευε την ικανότητά του, είναι τόσο μεγάλο το μίσος του και το συμφέρον του από την εξυπηρέτηση των συμμάχων του,  που παραβλέπει βασικούς κανόνες της χειραγώγησης –ανεπίτρεπτο για έναν έξυπνο, αλλά νηφάλιο και χωρίς πάθη άνθρωπο – όπως το να μην αφήνεις να φανούν τα ταπεινά σου κίνητρα, να λες και καμιά αλήθεια ανάμεσα στα ψέματα.

Έτσι γίνεται για άλλη μια  φορά ανακόλουθος και ως εκ τούτου γραφικός και προφανέστατα αναποτελεσματικός. Άλλωστε όπως έγραψε ο μέγιστος Σοφοκλής στους «Ιχνευτές», «αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου» (κανένα ψέμα δεν αντέχει στον χρόνο) ή όπως το λέει ο λαός μας: το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

 

Μηνύει Ιβάν Σαββίδη και μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ

Είχε προηγηθεί ανάρτηση, στο Facebook, από τον υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρη Δούκα, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Κούγιας «έχει καταντήσει στα μάτια της κοινής γνώμης πιο σιχαμένος από όλους τους βιαστές, παιδόφιλους, δολοφόνους και λοιπούς εγκληματίες που έχει υπερασπιστεί κατά καιρούς»

 

 

 

Σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση προχωρά ο Αλέξης Κούγιας, ζητώντας ποσό ύψους 100.000 ευρώ από κάθε πρόσωπο, που αποτελεί μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου και αγωγή αποζημιώσεως 100.000€ από κάθε πρόσωπο που αποτελεί μέλος της διοίκησης ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας για την αηδιαστική στο περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την οποία δημοσιοποίησε ο επίσημος υπεύθυνος τύπου της ΠΑΕ για λογαριασμό και εν ονόματι της επίσημης ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η μήνυση υπεβλήθη και η αγωγή κατατέθηκε εις βάρος τόσο του επισήμου εκπροσώπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όσο και κατά όλων των μελών του ΔΣ και συγκεκριμένα κατά των: Σαββίδη Ιωάννη, Γκαγκάτση Χρυσοστόμου, Goncharova Maria, Παπαδόπουλου Δημοκράτη, Κούκιου Τρύφωνα, Davidian Artur, Σαββίδη Γεωργή, Κυριάκου Κυριάκου και Χρυσοχόου Ευαγγέλου, κατ’ εντολή των οποίων έγινε η αηδιαστικού περιεχομένου δημοσίευση.

Μήνυση και αγωγή θα κατατεθεί και κατά όλων των ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν την αηδιαστικού περιερχομένου δημοσίευση».

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση, στο Facebook, από τον υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρη Δούκα, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Κούγιας «έχει καταντήσει στα μάτια της κοινής γνώμης πιο σιχαμένος από όλους τους βιαστές, παιδόφιλους, δολοφόνους και λοιπούς εγκληματίες που έχει υπερασπιστεί κατά καιρούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.