2 Δεκεμβρίου, 2022
Top News Πολιτισμός

Σ. Βαλιάνος: Άμεση χρηματοδότηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιάδας 

 

Στην σύσκεψη που έγινε στην Νομαρχία Χαλκιδικής ανάμεσα σε φορείς, αυτοδιοικητικούς και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτιζκώστα με τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Χαρδαλιά, έδωσε το παρόν και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος. Ο ίδιος δήλωσε τα ακόλουθα εξερχόμενος από την σύσκεψη:

Η χθεσινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, είχε ουσία και προσδοκούμε σύντομα να έχει και αποτελέσματα, πέραν των ήδη καταγεγραμμένων.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιάδας, αποτελεί για εμάς αναγκαιότητα πρώτης προτεραιότητας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.
Ο Δήμος Αριστοτέλη, έπραξε το καθήκον του, συντάσσοντας και παραδίδοντας σχετική μελέτη, που πρέπει να μπει σε φάση υλοποίησης χωρίς γραφειοκρατικές εμπλοκές.
Σε ό,τι αφορά στην αντιπυρική θωράκιση του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής στην οποία συμπεριλαμβάνουμε και το Άγιον Όρος, το οποίο θεωρούμε προέκταση της ταυτότητας του Δήμου μας, η συνεργασία μας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δοκιμάστηκε και πέρασε τις εξετάσεις, στην τελευταία πυρκαγιά στο Άγιον Όρος, όμως αποτελεί μείζονα προτεραιότητα και η σύσταση των δύο κλιμακίων σε Ολυμπιάδα και Ουρανούπολη για την περαιτέρω θωράκιση της ευρύτερης περιοχής. Και σ` αυτό το ζήτημα ο Δήμος Αριστοτέλη πράττει το καθήκον του, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στέγαση των δύο κλιμακίων.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι ο Δήμος στελεχώσε για πρώτη φορά γραφείο πολιτικής προστασίας με μόνιμο υπάλληλο, ενώ ολοκληρώνει την κατάρτιση του τοπικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας “Ιόλαος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.