Μικροί «Σύμβουλοι» του 1ου Δημοτικού Πολυγύρου Καταθέτουν Περιβαλλοντικές Ανησυχίες
Μια ξεχωριστή «ειδική συνεδρίαση» του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε χώρα στον Πολύγυρο, με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γ’ και Δ1′ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα έδρανα του Συμβουλίου και να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νικολέτα Διαμαντουλάκη, και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Λευτέρης Ταρκάσης, οι οποίοι άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τις σκέψεις των μαθητών.
Οι μικροί «δημοτικοί σύμβουλοι» έδειξαν να παίρνουν τον ρόλο τους στα σοβαρά, συζητώντας ζητήματα που αφορούν τον Δήμο, αλλά και εκφράζοντας έντονους προβληματισμούς για σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής. Η πρωτοβουλία ανέδειξε πως η νέα γενιά διαθέτει άποψη, γνώση και υψηλή περιβαλλοντική ευαισθησία.
Η κα Διαμαντουλάκη και ο κ. Ταρκάσης συνεχάρησαν θερμά τους μαθητές για το ενδιαφέρον τους και τη διάθεσή τους να συμμετέχουν στα κοινά. Τους ενθάρρυναν να παραμείνουν ενεργοί πολίτες, τονίζοντας ότι αποτελούν τους μελλοντικούς διαμορφωτές του τόπου.
Η ξεχωριστή αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε σε γιορτινή ατμόσφαιρα, με τους μαθητές να απολαμβάνουν κεράσματα και να ανταλλάσσουν ευχές με τους εκπροσώπους της Διοίκησης.





