Top News Πολιτισμός Χαλκιδική

Γέμισε με Άρωμα Παράδοσης το Κασσανδρινό!

Εκατοντάδες Επισκέπτες στη Γιορτή Τραχανά που Γίνεται Θεσμός για 20 Χρόνια

Επιμέλεια Αναστασία Δεκάκη

Κασσανδρινό, Χαλκιδική – Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η φετινή Γιορτή Τραχανά, η οποία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασσανδρινού. Η εκδήλωση, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για το χωριό, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών.

Στο επίκεντρο της γιορτής βρέθηκε η παρασκευή του παραδοσιακού τραχανά, που έθιξε τις μνήμες των παλαιότερων. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία, η οποία ακολουθεί την πατροπαράδοτη συνταγή με κατσικίσιο γάλα και πλιγούρι. Το άρωμα του φρεσκοβρασμένου τραχανά στα καζάνια πλημμύρισε τον χώρο, και οι παρευρισκόμενοι τον γεύτηκαν ζεστό, μεταφέροντας τους σε μια άλλη εποχή.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με το ταλέντο τους χορευτικά τμήματα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κασσανδρινού, Πολυχρόνου και Συκιάς, με τα «Συκιωτάκια» να ξεχωρίζουν. Το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κράτησε αμείωτο το κέφι, με τον κόσμο να παραμένει στην πλατεία μέχρι αργά.

Ο Δήμος Κασσάνδρας συνεχάρη θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την άψογη διοργάνωση, τονίζοντας ότι η αφοσίωση και η σοβαρή δουλειά τους συμβάλλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Η Γιορτή Τραχανά, χάρη στους διοργανωτές και τους εθελοντές, αποτελεί μια ζωντανή απόδειξη ότι οι παραδόσεις μπορούν να διατηρηθούν και να μεταδοθούν στις επόμενες γενιές, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.

   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *