Κ. Βελόπουλος στη Βουλή: “Επαναλαμβανόμενες Συμπτώσεις”, Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και “Cheerleaders Πολέμου”
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης «Κύρωση της Τροποποιημένης Συμφωνίας Κοινοπραξίας ELIXIR για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Υποδομής Βιολογικών Δεδομένων στον τομέα της βιοεπιστήμης». Ο κ. Βελόπουλος εστίασε σε μια σειρά από ζητήματα, από τις πυρκαγιές στη Χίο και το πρόγραμμα “Αιγίς”, μέχρι το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και την εξωτερική πολιτική της χώρας, κάνοντας λόγο για “επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις” και “ωμή παρέμβαση” στο έργο της δικαιοσύνης.
Πυρκαγιές, Ανεμογεννήτριες και Αντιμόνιο: Η “Σύμπτωση” της Χίου
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξεκίνησε την παρέμβασή του αναφερόμενος στο πρόγραμμα “Αιγίς”, το οποίο, όπως τόνισε, “ανακοινώθηκε από το 2021 αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ”, ζητώντας από την κυβέρνηση εξηγήσεις. Στη συνέχεια, έκανε λόγο για τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Χίο, υποστηρίζοντας ότι “έβαλαν 3 φωτιές σε διάστημα 1 ώρας και σε απόλυτη ευθεία” με στόχο να κατακαεί το νησί.
Συνδέοντας τις πυρκαγιές με δημοσιεύματα του τύπου περί “σοβαρών περιβαλλοντικών και οικονομικών επιπτώσεων από τις ανεμογεννήτριες στα χωριά της μαστίχας”, ο κ. Βελόπουλος έθεσε το ερώτημα: “πόσο συμπτωματικό είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι αντιδρούν και στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών και στην εξόρυξη αντιμονίου;”. Κατέληξε εμφατικά: “Μαζεύονται πολλές συμπτώσεις και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση. Αυτή η κυβέρνηση, κύριοι, θα αφήσει πίσω της αποκαΐδια.”
Το Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: “Διάχυση Ευθύνης” και Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Βελόπουλος αναφορικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι “δεν φταίνε βέβαια οι Κρητικοί επειδή 5.000 λαμόγια κατέκλεψαν τη χώρα. Φταίνε οι πολιτικοί που τους επέτρεψαν να κλέψουν το βιός των αγροτών.” Κατήγγειλε “ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης”, επικαλούμενος δηλώσεις της κας Μπακογιάννη περί “διάχυσης ευθύνης”.
«”Το έκαναν κι άλλοι, μας είπε η Ντ. Μπακογιάννη. Δηλαδή επειδή έκλεψαν και οι προηγούμενοι, θα το κάνουμε κι εμείς! Μα τότε γιατί σας ψήφισε ο λαός;”» διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος. Επιπλέον, αμφισβήτησε τη δήλωση της κας Μπακογιάννη ότι “όσοι έχουν κάνει λαθροχειρία στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτοί και θα πληρώσουν”, επισημαίνοντας ότι συνήθως τα χρήματα κόβονται από την επόμενη επιδότηση, οδηγώντας στο συμπέρασμα: “Άρα ποιος θα πληρώσει; Όλοι οι Έλληνες!”
Σχολίασε επίσης την απάντηση της κας Μπακογιάννη στον κ. Ευγενίδη σχετικά με τις ευθύνες πολιτικών προσώπων, τονίζοντας: “Πού το ξέρει η κα. Μπακογιάννη; Άνοιξε την δικογραφία ή παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης;”. Παράλληλα, επέκρινε και τον κο Τσιάρα για τη “διάχυση ευθύνης” προς προηγούμενες κυβερνήσεις.
Κορυφώνοντας την κριτική του για το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι “Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ” ως “ωμή παρέμβαση” και “καμπανάκι στους δικαστές και τους εισαγγελείς: «καθήστε φρόνιμα, εμείς σας διορίζουμε»”. Η Ελληνική Λύση, όπως δήλωσε, ζητά “να γίνει τώρα δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων όλων των εμπλεκομένων και των υπουργών, μέχρι να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Δεν γίνεται όταν φταίει ένας να πληρώνουν όλοι οι Έλληνες!”
Εξωτερική Πολιτική: Ελλάδα “Στόχος” και “Cheerleader του Πολέμου”
Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, δηλώνοντας ότι η Ελληνική Λύση ήταν “από την πρώτη στιγμή με την ειρήνη”. Προειδοποίησε ότι με την εμπλοκή της Ελλάδας, η χώρα μας “αποτελούμε στόχο!”, απαριθμώντας τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Τόνισε ότι ενώ οι Ιρανοί έχουν δηλώσει ότι “στόχος είναι κάθε αμερικανική βάση στην περίμετρό τους”, η Νέα Δημοκρατία “αντί να κάνει τη χώρα μας γέφυρα διευθέτησης, ενεπλάκη στην κρίση.”
Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφορικά με την αναγνώριση του Τζολάνι στη Συρία, κάνοντας λόγο για “σφαγείς μισανθρώπους, που σφάζουν και σκοτώνουν Χριστιανούς στη Συρία”. «”Αντί να τους προστατεύσει η ΝΔ πήγε και αναγνώρισε τον Τζολάνι, επειδή πήρε εντολή από την ΕΕ που κοιτάζει τα συμφέροντά της. Να χαίρεστε κε. πρωθυπουργέ το Τζολάνι και αυτούς που έβαλαν τις βόμβες!”» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, διάβασε την απάντηση ενός Ελληνορθόδοξου Σύριου προς τον κ. Δένδια, η οποία καταλήγει: «”Μην προσποιείστε τώρα ότι σας νοιάζει. Η συμπόνια σας ήρθε πολύ αργά και ακούγεται ψεύτικη. Αξίζαμε τη φωνή σας όταν είχε σημασία. Σας παρακαλούμε γλυτώστε μας από αυτή την υποκρισία.”» Ο κ. Βελόπουλος έκλεισε την παρέμβασή του δηλώνοντας ότι “ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών έχουν καταντήσει τη χώρα cheerleader του πολέμου”, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του σε όσους “είναι φιλέλληνες και σώζουν την κατάσταση.”





