3 Οκτωβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Για το σχέδιο «Βιβλιοθήκη» και τον τραυματισμό του φοιτητή των ΤΕΦΑΑ

27/05/2022

 

Με αποτροπιασμό διαβάζουμε στα ΜΜΕ για την πανεπιστημιακή αστυνομία που πλέον θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «Βιβλιοθήκη» στο ΑΠΘ. Να επισημάνουμε ότι το χάος των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπως αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν έχει δημιουργηθεί από τους φοιτητές, αλλά από τις συνεχόμενες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθούν να επιλύσουν.

Είναι αδιανόητη η κυκλοφορία οπλοφορούντων αστυνομικών στα Πανεπιστήμια, όπως και αντίστοιχων ειδικών φρουρών, που σύμφωνα με τροπολογία, αναμένεται να κυκλοφορούν κι αυτοί οπλισμένοι, εκτός των χώρων των Πανεπιστημίων. Η Παιδεία στη χώρα μας έχει ανάγκη από συθέμελη αλλαγή, όχι από την παρουσία της αστυνομίας. Να μας εξηγήσει επίσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τι σημαίνει χαρτογράφηση ατόμων που πιθανώς θα δημιουργήσουν ένταση. Πως καθορίζεται αυτό από έναν αστυνομικό;

Ήδη η ένταση ξεκίνησε, με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και ενός φοιτητή από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που δέχθηκε στο πρόσωπό του με ευθεία βολή, κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη. Οι πανεπιστημιακές σχολές δεν θα ωφεληθούν από την παρουσία των αστυνομικών «Ράμπο», καθώς η βία, μόνο βία μπορεί να φέρει.

Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: κ. Κατερίνα Λαδοπούλου, τηλ. 6947420016, email: cladop@yahoo.com

 Μάθετε περισσότερα για εμάς στο http://www.ecogreens.gr
Ακολουθήστε μας στο https://www.facebook.com/Oikologoi.Prasinoi/ και στο @Oikologoi.Prasinoi
Κατεβάστε το νέο μας λογότυπο εδώ: https://ecogreens.gr/logotypos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.