Top News Πολιτική & Οικονομία

Καραμανλής και Αυγενάκης στην Χαλκιδική!!!

Την Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας την Τετάρτη. Το κλιμάκιο αποτελούνταν  από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Βουλευτή του Νομού Γιώργο Βαγιωνά, τους Βουλευτές Βαγγέλη Λιάκο, Γιάννη Πασχαλίδη  και τον Γενικό Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση. Ο Κώστας Καραμανλής επισκέφτηκε την
Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (Πολύγυρος) και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη. Στην συνέχεια παρακάθηκε σε επίσκεψη  στο Δημαρχείο Πολυγύρου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο. Αμέσως μετά πριν φύγει για τον Δήμο Αριοστοτέλη όπου συνάντησε τον Δήμαρχο Στέλιο Βαλιάνο και τους Δημοτικούς συμβούλους επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Στον Δήμο Αριστοτέλη επισκέφτηκε οινοποιείο στην Ιερισσό καθώς έκανε βόλτα στην Αρναία όπου συζήτησε με πολίτες και συνάντησε μέλη της ΔΗΜΤΟ Αριστοτέλη. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αφού ακολούθησε το πρόγραμμα στον Πολύγυρο, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Σιθωνίας στην Νικήτη όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κ. Ντέμπλα  και Δημοτικούς Συμβούλους. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με πολίτες στην παραλία Νικήτης. Αμέσως μετά επισκέφτηκε το Δημαρχείο Κασσάνδρας όπου και συναντήθηκε με την Δήμαρχο Αναστασία Χαλκιά-Δημητροπούλου, Αντιδημάρχους και φορείς του αθλητισμού του Δήμου Κασσάνδρας. Στην συνέχεια επισκέφτηκε τα  Λουτρά Αγίας Παρασκευής (Κασσάνδρα).
Ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής δήλωσε τα ακόλουθα
Είχα τη χαρά να βρεθώ σήμερα στη Χαλκιδική μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τον ΓΓ Δασών, Aravossis Konstantinos και τους Βουλευτές Γιώργος Βαγιωνάς, Vaggelis Liakos και Γιάννης Πασχαλίδης – Giannis Pasxalidis, όπου πραγματοποιήσαμε σειρά επαφών και συσκέψεων με τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους, το Επιμελητήριο, τα μέλη της ΔΕΕΠ και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
Η Χαλκιδική είναι πραγματικά ένας ευλογημένος τόπος, με σημαντικά πλεονεκτήματα και προτερήματα.
Και αυτά είναι ακριβώς που αναδεικνύουμε και ενισχύουμε ακόμα περισσότερο.
📍Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε στη Χαλκιδική έργα συνολικού ύψους 165 εκατ. ευρώ.
➡️Έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης, έπειτα από χρόνια αδιαφορίας, είναι και πάλι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται να βάλει ξανά τις βάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, δίνοντας λύση σε δύο ζητήματα καίριας σημασίας: εύκολη πρόσβαση και υδροδότηση.
✔️Αναβαθμίζουμε τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα.
✔️Κλείσαμε μια εκκρεμότητα 15 ετών, του επονομαζόμενου «ορφανού χιλιομέτρου» στην Ποτίδαια
✔️Προχωράμε με τη συντήρηση του οδικού δικτύου σε όλο τον νομό ύψους 10 εκατ. ευρώ
✔️Αναβαθμίζουμε τον Λιμένα Νέου Μαρμαρά, με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ
✔️Προχωράμε με τη δημοπράτηση του Φράγματος Χαβρία, ένα μεγάλο έργο ύδρευσης, μια επένδυση 85,4 εκατ. ευρώ που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ.
Αυτός ο τόπος, η Μακεδονία, είναι εκεί που χτυπά η καρδιά της παράταξης μας, της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ιστορία, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε τα ακόλουθα:
Με τα εγκαίνια της ανάπλασης του πεζόδρομου και του φωτισμού στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Καλλικράτειας, έργο πνοής για τον Δήμο Νέας Προποντίδας και τον Δήμαρχο της, Μανώλης Καρράς, ολοκληρώσαμε την ολοήμερη επίσκεψή μας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Kostas Karamanlis, τον Βουλευτή του νομού Γιώργος Βαγιωνάς, αλλά και τους Βουλευτές Λιάκος Ευάγγελος, Γιάννης Πασχαλίδης και τον Γενικό Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση.
🚩 Νωρίτερα, είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Δήμαρχο Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας και στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου, να περπατήσω στην παραλία της Νικήτης και να συζητήσω με τους κατοίκους, να επισκεφθώ τη Δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά Δήμαρχος Κασσάνδρας, αλλά και να παραβρεθώ στην ανοιχτή Συνέλευση της Νέα Δημοκρατία ΔΕΕΠ Χαλκιδικής, με τα στελέχη του κόμματος στο νομό.
👉 Οι συναντήσεις του κλιμακίου μας με την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική κοινωνία ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές. Αναλύθηκαν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες μας σε κεντρικό επίπεδο, καθώς και τα ειδικότερα έργα στην περιοχή και επιπλέον καταγράφηκαν οι περαιτέρω ανάγκες σε οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο, αλλά και σε επιμέρους τομείς υποδομών.
🤝🏻 Όλοι μαζί πάμε την Ελλάδα, που αλλάζει, μπροστά🇬🇷

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.