27 Μαρτίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Κ. Μάλαμα : Η συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της Χαλκιδικής.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τα συναρμόδια Υπουργεία κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στην οικονομία και την ανάπτυξη της Χαλκιδικής η διαρκής συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου, αλλά και του δικτύου των ΑΤΜ. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής ομόφωνης απόφασης το​υ Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση και στην αναφορά, η συνεχιζόμενη πολιτική μείωσης των τραπεζικών καταστημάτων προβλέπεται ότι θα εντείνει και την απομόνωση των ευάλωτων κοινωνικών και οικονομικών ομάδων, μεταξύ των οποίων τα φτωχά νοικοκυριά και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυριακή Μάλαμα καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να βελτιώσουν την πρόσβαση όλων των πολιτών της Χαλκιδικής σε τραπεζικές υπηρεσίες, χωρίς υπέρογκες διατραπεζικές χρεώσεις και χωρίς αποκλεισμούς των πιο ευάλωτων από το τραπεζικό σύστημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους κυρίους Υπουργούς :

– Οικονομικών 

– Ανάπτυξης κι Επενδύσεων 

Θέμα : Η συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της Χαλκιδικής. 

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει ως αναφορά την υπ. αριθμ. 93/2022 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας, με την οποία υπογραμμίζεται η ανάγκη άμεσης ανάσχεσης της τάσης συρρίκνωσης του δικτύου τραπεζικών καταστημάτων στην περιοχή, με δεδομένους τους κινδύνου που ελλοχεύουν από αυτήν, για την ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνική κι οικονομική ζωή. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, “η συνεχιζόμενη πολιτική μείωσης των τραπεζικών καταστημάτων προβλέπεται ότι θα εντείνει και την απομόνωση των ευάλωτων κοινωνικών και οικονομικών ομάδωνμεταξύ των οποίων τα φτωχά νοικοκυριά και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση της άμεσης διασφάλισης της πρόσβασης όλων των πολιτών της Χαλκιδικής σε τραπεζικές υπηρεσίες, χωρίς υπέρογκες διατραπεζικές χρεώσεις και χωρίς αποκλεισμούς των πιο ευάλωτων από το τραπεζικό σύστημα. 

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2022

Η αναφέρουσα βουλευτής 

Κυριακή Μάλαμα

Γραφείο Κυριακής Μάλαμα
Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ
Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης ΣΥΡΙΖΑ
 
Ασκληπιού 39, Πολύγυρος
τηλ. 2371024633
 
Αριστοτέλους 1, Ιερισσός
τηλ. 2377023759
 
Βουλής 4, Αθήνα, Τ.Κ. 10562
τηλ. 2103706157
fax. 2103706557
 
fb : @KiriakiMalama
instakiriaki_malama
twitter : @KiriakiMalama

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.