1 Οκτωβρίου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη Κοινωνία

Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΑΣΘ: “Η κοροϊδία φτάνει στο τέλος της – Έχουμε δείξει απίστευτη υπομονή”(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ επί της οδού Ολύμπου, ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει σε απεργία η οποία θα κρατήσει για όλη την ημέρα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ η πορεία θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ, μέσω της Μακεδονικής Αμύνης, της Εγνατίας Οδού και της Αντιγονιδών.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται καθώς, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Δήμκα, πρόεδρο εργαζομένων του ΟΑΣΘ, εδώ και τέσσερις μήνες έχει συμφωνηθεί η συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία: «κολλάει μια στο ένα υπουργείο και μια στο άλλο. Μάλιστα, έχουν περικόπει εδώ και δύο μήνες επιδόματα τα οποία είναι θεσμοθετημένα, νομικά κατοχυρωμένα. Παρόλα αυτά μας τα έχουνε κόψει για τυπικούς λόγους γιατί δεν έχουν εκδοθεί 2 KΥΑ, τις οποίες είχαν δεσμευθεί ότι θα γίνουν μέσα προς τέλη Απριλίου, το αργότερο αρχές Μαΐου. Ήδη είμαστε μέσα Μαΐου και δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής».

«Από κει και πέρα πρέπει κάποτε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η κοροϊδία φτάνει στο τέλος της. Έχουμε δείξει απίστευτη υπομονή οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Σε εμάς διαιωνίζονται τα προβλήματα για μήνες για να μην πω χρόνια» προσθέτει ο κ. Δήμκας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο δικηγόρος τους βρίσκεται ήδη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και έχει καταθέσει αίτηση έφεσης, όπως έγινε και την προηγούμενη φορά, που το Εφετείο την έκρινε τελικά νόμιμη «και θα έπρεπε να την είχαμε πραγματοποιήσει παρά το γεγονός ότι την αναστείλαμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.