15 Αυγούστου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση φοιτητών στο ΑΠΘ για τη Λέσχη – Τι είπαν για το ποντίκι

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες της Λέσχης, το ποντίκι που εθεάθη να κόβει βόλτες στην κουζίνα, αλλά και για την κάρτα σίτισης.

Η Μάρθα Δήμου, εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών δήλωσε ότι το κύμα ακριβείας και οι ανατιμήσεις δυσκολεύουν την οικονομική κατάσταση των φοιτητών. «Έχουν τεράστια ευθύνη και η τωρινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες. Βλέπουμε παιδιά να αποκλείονται από τη σίτιση της λέσχης επειδή δεν έχουνε κάρτα σίτισης. Βασική προϋπόθεση για αυτό θα έπρεπε να είναι η επίδειξη πάσο και να μην μπαίνουνε εισοδηματικά κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια συνεχίζοντας τόνισε ότι «θέλουμε να υπάρχει μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες μας και όχι για τους επιχειρηματικούς ομίλους», ενώ, όπως δήλωσε, «διεκδικούμε καλύτερους όρους σίτισης στη λέσχη γιατί έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μύγες μέσα στη φαγητό, με πολύ κακη ποιότητα φαγητού και με τεράστιες ουρές».

Σχετικά με το ποντίκι που εθεάθη να βολτάρει αμέριμνο μέσα στη λέσχη, είπε πως ζητούν άμεσα μέτρα και καλύτερη χρηματοδότηση σχετικά και με την καθαριότητα.

Από την πλευρά του ο Τάσος Παπαδόπουλος, γραμματέας στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Νομικής επεσήμανε ότι η κατάσταση στη Λέσχη προκαλεί αίσθημα οργής στους κύκλους των φοιτητών. «Βλέπουμε ποντίκια να κυκλοφορούν στη λέσχη, να διακυβεύεται με αυτόν τον τρόπο η υγεία των φοιτητών, τίθενται μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με την ποιότητα του φαγητού, αλλά βλέπουμε και μια συνολικότερη κατάσταση να αποκλείονται φοιτητες από τη λέσχη του ΑΠΘ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρξε μια προσπάθεια στα πλαίσια της εργολαβίας να μειωθεί η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού προκειμένου να βγάλει κέρδος ο εργολάβος, παίζονται παιχνίδια στις πλάτες των φοιτητών που οι ανάγκες τους κάθε μέρα υποβαθμίζονται στο πλαίσιο της κερδοφορίας των επιχειρήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι το ποντίκι που απεικονίζεται σε βίντεο, έκοβε βόλτες στην κουζίνα της Λέσχης του ΑΠΘ, ενώ προηγήθηκε ένταση μεταξύ εργαζομένων – φοιτητών για την κάρτα σίτισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.