15 Αυγούστου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Κ. Ντέμπλας: Δεν άντεξε ο κος Μαλλίνης το βάρος της αυτοδιοίκησης

Βαριές κουβέντες στην Σιθωνία

Γ. Μαλλίνης: Διακοσμητική η θέση αντιδημάρχου που είχα…

 

Φαίνεται πως χοντραίνει η κόντρα ανάμεσα στον Δήμαρχο Σιθωνίας Κυπαρίσση Ντέμπλα και τον πρώην αντιδήμαρχο και ανεξάρτητο Δημοτικό σύμβουλο Σιθωνίας Γιώργο Μαλλίννη μετά την παραίτηση του δεύτερου καθώς και την συνέντευξη που παραχώρησε στο www.politic.gr όπου και άφησε νέες αιχμές για την δημοτική αρχή ενώ αποκάλυψε πως δεν είχε γραφείο και αρμοδιότητητες ως αντιδήμαρχος. Ο κος Ντέμπλας με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook τόνισε ότι ο κος Μαλλίνης δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος της αυτοδιοίκησης και για αυτό παραιτήθηκε. Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που πρώην αντιδημάρχου που άφησε ορθάνοιχτο το σενάριο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας καθώς και της απάντησης που έλαβε από τον Δήμαρχο Κυπαρίσση Ντέμπλα:

Πριν μερικές μέρες, υπέβαλε την παραίτησή του από Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σιθωνίας, ο Ιωάννης Μαλλίνης, γνωστοποιώντας παράλληλα την αποχώρησή του από την παράταξη “Ενωμένη Δυνατή Σιθωνία” – Σήμερα εξηγεί στην Politic τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση από το αξίωμα του Αντιδημάρχου και το αν μετάνιωσε τελικά με την εμπλοκή του στα πολιτικά δρώμενα της αυτοδιοίκησης

Συνέντευξη: Χρίστος Φιλιππούδης

– Θα ήθελα να μας πείτε δύο λόγια για την πορεία σας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πώς ένας άνθρωπος όπως εσείς, με έντονη μάλιστα επιχειρηματική δραστηριότητα, παίρνει την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά προήλθε πραγματικά από τυχαίο γεγονός 8 ημέρες μόλις πριν την εκλογική διαδικασία. Πάντα ήμουν ένας άνθρωπος με πολιτική κρίση αλλά η απουσία μου από τη Σιθωνία για αρκετά χρόνια δε μου επέτρεψε την ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά. Η άποψη μου ωστόσο ήταν ότι για να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει να δουλέψεις βασιζόμενος στις ικανότητες και την σωστή αντίληψη για τα δρώμενα της αγοράς. Δε περίμενα θαύματα από ανθρώπους που χωρίς προσωπικές επιτυχίες εξασφαλίζουν αξιώματα και διοικητικές θέσεις.

– Τον Ιανουάριο αναλάβατε την αντιδημαρχία τουρισμού του δήμου Σιθωνίας, ποιές ήταν οι εντυπώσεις σας από αυτή την σύντομη εμπειρία, καθώς μετά την παραίτηση σας διήρκησε μόλις 3 μήνες;

Έκανα δεκτή την πρόταση της αντιδημαρχίας καθώς θεώρησα ότι έφθασε η ώρα να θέσουμε βάσεις ώστε η Σιθωνία να εξελιχθεί σε ένα τουριστικό προϊόν με δυνατό brand και σε ένα προορισμό άξιο επίσκεψης 365 μέρες τον χρόνο. Η εκτίμηση μου αποδείχθηκε εσφαλμένη καθώς αντιλήφθηκα ότι δεν υπήρχε ετοιμότητα για ένα τέτοιο σκοπό. Αντιδημαρχία χωρίς χαρτοφυλάκιο, χωρίς προσωπικό, χωρίς ακόμη γραφείο αντιδημάρχου μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για μια παραγωγική θέση αλλά θα τολμήσω να πω για μια θέση διακοσμητική. Κάτι το οποίο είναι αντίθετο με τους στόχους μου και το όραμα μου.

– Οι λόγοι που έγειραν την πλάστιγγα στο να πάρετε την απόφαση της παραίτησης ποιοι ήταν;

Η απάντηση μου στη 2 η ερώτηση καλύπτει μεγάλο μέρος της απάντησης και σε αυτή την ερώτηση. Καθοριστικό ρολό βέβαια έπαιξαν επιπροσθέτως ,οι διαμετρικά αντίθετες προσεγγίσεις των περισσοτέρων θεμάτων με άτομα της διοίκησης, γεγονός που προκύπτει από εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες και αντιλήψεις.

– Νομίζω θα έχετε ακούσει από γνωστούς και φίλους τη φράση “μα τι θέλεις τώρα και μπλέκεις με αυτά;” Μήπως τελικά είχαν δίκιο; Το μετανιώσατε;

Ακόμη μου το λένε. Αν και για έναν άνθρωπο όπως εγώ με τόσα επιχειρηματικά μέτωπα ανοιχτά, με προσωπικό να αγγίζει το νούμερο των 194 υπαλλήλων αλλά και ως νέος πατέρας και σύζυγος, θα ήταν συνετό να απέχει από όλα αυτά. Αντιθέτως επέλεξα να εμπλακώ, καθώς διακατέχομαι από μεγάλη ευαισθησία για τον τόπο μας, από υψηλό αίσθημα δημιουργίας και αλληλεγγύης και προτιμώ να ξοδέψω τον χρόνο μου προσφέροντας πάρα περιμένοντας. Ένα τέτοιο παραγωγικό χόμπι όπως είναι για μένα η πολιτική με γεμίζει και με κάνει καλύτερο επιχειρηματία και οικογενειάρχη.

– Ποιο είναι το σχέδιο σας για τον δήμο Σιθωνίας, ποια πιστεύετε ότι είναι τα έργα προτεραιότητας που χρειάζεται ο τόπος;

Προς το παρόν οραματίζομαι ένα δήμο ασφαλή (υγεία), πλούσιο, προσοδοφόρο, με θέσεις εργασίας, σωστές υποδομές και παροχές προς τον πολίτη και τον επισκέπτη. Μια επιτυχημένη επιχείρηση. Λεπτομερέστερο σχέδιο ανάπτυξης και προώθησης του δήμου θα ήταν νωρίς να κατατεθεί. Προεκλογικά όλοι θα κληθούμε να αναπτύξουμε τις ιδέες μας. Μέχρι τότε διαβεβαιώνω θα αναπτυχθεί πλήρης ατζέντα ανάλογη του οράματος μου.

– Πώς σκέφτεστε την επόμενη δημοτική αρχή;

Η συνταγή που χρόνια δοκιμάστηκε και δεν απέδωσε πρέπει να αλλαχθεί. Τα άτομα που θα φέρουν νέα πνοή στον δήμο θα προέρχονται μόνο από το χώρο που τολμά, που δε φοβάται τις αλλαγές και στόχος του είναι ο άνθρωπος. Απαιτούνται επιτυχημένοι άνθρωποι που έχουν αποδείξει έξω από τα κοινά ποια είναι η δυναμική τους. Άνθρωποι νέοι με ορθή αντίληψη των αναγκών της εποχής. Η επιτυχία του δήμου θα εξαρτηθεί από διοικητικές θέσεις καλυμμένες από επιχειρηματίες και τεχνοκράτες με κοινό όραμα και φυσικά με την βοήθεια σωστών εξωτερικών συνεργατών.

– Στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχετε και σε τι επίπεδο; Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε υποψήφιο δήμαρχο;

Η παραίτηση μου από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου και η ανεξαρτητοποίηση μου δε σταματούν την συμμέτοχή μου στα κοινά. Συνεχίζω ενεργά ως εκλεγμένος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Αν δεν υπάρξει στο μέλλον νέα ομάδα ικανή να απορροφήσει και να αξιοποιήσει τις ιδέες και το πλάνο μου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ηγηθώ συνδυασμού που θα τηρεί τις προϋποθέσεις που ανέφερα παραπάνω.

“Περί πήχεως ο λόγος…”
Ύστερα από την παραίτησή του ο κ. Μαλλίνης μιλώντας για πήχη, τόλμη, κ.α. σκέφτηκα πως θα ήταν δίκαιο να σας ενημερώσω εν μέρη για τον “πήχη” της σημερινής διοίκησης και να αφήσω στη δική σας κρίση τους όποιους προβληματισμούς τέθηκαν.
Δύο χρόνια τώρα σχεδιάστηκαν και δρομολογήθηκαν πολλά, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η διοίκηση δεν άφησε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο ανεκμετάλλευτο, υποβάλλοντας σε όλες τις προσκλήσεις σημαντικές προτάσεις για τον δήμο. Μάλιστα είναι άξιο να αναφερθεί ότι η απορρόφηση κονδυλίων από τον Δήμο Σιθωνίας φτάνει στο 97%!
Για να μην σας κουράζω όμως, -μιας και το όλο έργο της διοίκησης θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε δημόσια συνεδρίαση (ανοιχτή προς το κοινό) κατά τα τέλη Μαΐου-, σήμερα θα αναφερθώ μόνο στην κοινότητα του Ν. Μαρμαρά.
Συγκεκριμένα:
1) 3.500.000 € χωρίς Φ.Π.Α. η Αναβάθμιση του Βιολογικού και των Αντλιοστασίων, έτσι ώστε να μπορούν να δεχθούν και τα λύμματα της περιοχής επέκτασης (Γρηγορίου)
2) Ράμπες ΑΜΕΑ προϋπολογισμού 130.000 € ( στις μπανιέρες και στον παράδεισο)
3) Διπλασιασμός της οριοθέτησης του παραδοσιακού οικισμού Παρθενώνα (10 χρόνια τώρα ήταν σε πλήρη αδράνεια)
4) Επέκταση Γρηγορίου (προχωράει…)
5) Βελτίωση της ποιότητας Νερού του Ν. Μαρμαρά
6) Προμήθεια-Παραχώρηση καινούριου Mercedes απορριμματοφόρου 164.000 €
7) Κατασκευή 5×5 με ιδιαίτερες προδιαγραφές
600.000 € για Ανάπλαση-Αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων (γωνία Καπλάνη-Καμή)
9) 12.321.000 χωρίς Φ.Π.Α. για το Λιμάνι του Ν. Μαρμαρά (εντός των ημερών κηρύσσεται η Λατομική ως κύριος ανάδοχος του έργου)
10) Πλείστες καθημερινές παρεμβάσεις.
*Τα ανωτέρω, λοιπόν, έχουν δημοπρατηθεί και έχουν ανάδοχο.
Και όλα αυτά αγαπητοί μου φίλοι ξαναλέω κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης την οποία διαδέχεται η ενεργειακή κρίση.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό, μετά από όλα αυτά, να μην μπορούμε να αναμετρηθούμε μιας και ο δικός μας πήχης έχει ανεβεί πολύ και, βέβαια, το μέτρο σύγκρισης είναι πολύ υψηλό.
Πραγματικά θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής και χαρούμενος προς όφελος των πολιτών να τα ξεπεράσει όλα αυτά κάποιος τα επόμενα χρόνια.
Όμως αγαπητέ κ. Μάλλινη -παρά την αμέριστη και συνεχή βοήθεια που παρείχα στο πρόσωπό σας-, εσείς μη μπορώντας να σηκώσετε την πραγματική μεγάλη πίεση της αυτοδιοίκησης και την ευθύνη που γεννά προτιμήσατε να φυγομαχήσετε, επιλέγοντας τον εύκολο λαϊκίστικο τρόπο διαφυγής, μιας γραφικής πολιτικής, ανταποδίδοντας μάλιστα αγνωμοσύνη και αχαριστία σε άνθρωπο που σας τίμησε και σας στήριξε ιδιαίτερα.
Ας κρίνει λοιπόν ο κάθε καλόπιστος τις συμπεριφορές από νεοεισελθέντες στην αυτοδιοίκηση που οραματίζονται να διοικήσουν τον τόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.