24 Ιανουαρίου, 2021
Top News Χαλκιδική

Επιτέλους έργα αναπλάσεως στην Νέα Ποτίδαια

Κάλιο αργά παρά ποτέ

 

 

 

Θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Α Τρίτσης 18,5 εκ. ευρώ

 

 

 

 

Πολλές φορές είχαμε αναφέρει από αυτό εδώ το βήμα, την ανάγκη για έργα αναπλάσεων στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Ποτίδαιας αλλά και έναν γενικότερο σχεδιασμό αναφορικά με τον τρόπο προσέγγισης του τουριστικού προϊόντος. Άλλωστε η Νέα Ποτίδαια επί της ουσίας είναι η μόνη κοινότητα του Δήμου Νέας Προποντίδας που ανήκει καθαρά στο τουριστικό κομμάτι της Κασσάνδρας καθώς βρίσκεται εντός της διώρυγας. Τους καλοκαιρινούς μήνες λοιπόν η Νέα Ποτίδαια πολλαπλασιάζει τον πληθυσμό της με τους χιλιάδες τουρίστες που είτε νοικιάζουν είτε διατηρούν εξοχικές κατοικίες. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τον προηγούμενο χειμώνα έγινε το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση της παραλίας με την ασφαλτόστρωση των δρόμων. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια το οδικό δίκτυο του χωριού ήταν στα κακά του τα χάλια. Είχε να πέσει άσφαλτος από τότε που οι χωματόδρομοι ήταν κυρίαρχοι στην Νέα Ποτίδαια. Πρόβλημα όμως υπάρχει και με τον πεζόδρομο της παραλίας που τα τελευταία χρόνια έχε εκφυλιστεί. Έτσι ο σχεδιασμός ενός συνολικού έργου ανάπλασης είναι επιβεβλημένη.

 

Πρόσφατα ο Δήμαρχος μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου βρέθηκαν στο χωριό όπου κατέγραψαν επίσημα τα προβλήματα με σκοπό να καταθέσουν πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης.

 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου, στην κατατεθείσα πρόταση περιλαμβάνεται η ανάπλαση με ηλεκτροφωτισμό των παραλιακών περιοχών ανατολικά και δυτικά του οικισμού της Ν. Ποτίδαιας, ενώ στην περιοχή των οδών περιμετρικά της κεντρικής πλατείας θα γίνει πλήρης ανακατασκευή με επίστρωση τσιμεντοκιβόλιθων και κατασκευή συντριβανίου μέσα στο πάρκο. Επιπλέον, προβλέπεται η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια, κλπ).

Σκοπός είναι πέρα από την αισθητική και η λειτουργική αναβάθμιση, η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών, καθώς και των ποδηλάτων. Επίσης, με την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης και την κατασκευή ανάλογων διατάξεων θα επιτευχθεί η ασφαλής κίνηση των ΑμΕΑ. Ο Δήμαρχος κος Καρράς δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Οι αστικές αναπλάσεις είναι μία σημαντική πρόταση που καταθέτουμε, όχι μόνο για τη Ν. Ποτίδαια, αλλά και για πολλές ακόμη περιοχές του Δήμου μας. Δυστυχώς, το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» επιτρέπει μόνο στις πρωτεύουσες νομών να υποβάλουν απευθείας πρόταση στην πρόσκληση της «Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης», ενώ για όλους τους άλλους Δήμους επιβάλλει αυτό να γίνεται μέσω της Περιφέρειας.

Έτσι έχουμε ετοιμάσει τη σχετική διαδικασία και τη μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά την πρότασή μας την υποβάλλουμε μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτό το σημείο οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ι. Γιώργου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *