Top News Χαλκιδική

«Ταράζει τα νερά» δημοσκόπηση για την Νέα Προποντίδα

 

 

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Φαίνεται ότι νωρίς άρχισαν τα όργανα στον Δήμο Νέας Προποντίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η εφημερίδα μας, Θέμα της Χαλκιδικής, πραγματοποίησε τηλεφωνική έρευνα, γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων,  συγκεντρώνοντας απόψεις για συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Στο επίκεντρο και η γνώμη των πολιτών για την παρούσα δημοτική αρχή.

Τα βασικά ερωτήματα περιστρέφονται γύρω από την γνώμη των πολιτών για το σημερινό Δήμαρχο και άλλα δυο πρόσωπα, με φόντο, προφανώς, τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Οι ερωτήσεις που έγιναν σε όσους επιθυμούσαν  να συμμετέχουν στη δημοσκόπηση αφορούσαν, αρχικά, τη γενικότερη πολιτική τους τοποθέτηση. Τι ψήφισαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, ποια είναι η άποψή τους για την κυβέρνηση, τι θα ψήφιζαν αν γίνονταν σήμερα εκλογές, αν στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουν με βάση το πρόσωπο και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά ή την κομματική προέλευση, κτλ.

 

Τα δύο μεγάλα ερωτήματα που δεν τέθηκαν στη δημοσκόπηση, αλλά προκύπτουν από αυτήν αναπόφευκτα, είναι: Πρώτον, ποιος παρήγγειλε τη συγκεκριμένη έρευνα. Είναι κάποιος από τα πρόσωπα για τα οποία ζητείται η γνώμη των πολιτών; Κάποιο κόμμα; Η δημοτική αρχή;  Μήπως εταιρεία που έχει ιστορία στην περιοχή, όπως διαδίδουν κάποιοι; Είναι κάποια άλλα συμφέροντα; Και δεύτερον, θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της; Πάντως στην ίδια χρονική περίοδο, έγιναν παρόμοιες σφυγμομετρήσεις σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδας και δεν αποκλείεται την παραγγελία να την έχει δώσει η Νέα Δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *