Πολίτες “Υιοθετούν” Πάρκα
Πολύγυρος: Πολίτες “Υιοθετούν” Πάρκα και Αναζωογονούν Γειτονιές
Επιμέλεια Αναστασία Δεκάκη
Πολύγυρος, Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάστηκε στις 5 Ιουνίου , ο Δήμος Πολυγύρου δρομολόγησε με μεγάλη επιτυχία τη δράση «Υιοθετούμε και φροντίζουμε το μικρό πάρκο της γειτονιάς μας». Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους κατοίκους, οι οποίοι αγκάλιασαν την ιδέα και συμμετέχουν ενεργά στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων.
Συνολικά, δημιουργήθηκαν 16 ομάδες αποτελούμενες από συλλόγους, σχολεία, γείτονες και παρέες, οι οποίες ανέλαβαν να “υιοθετήσουν” ένα μικρό πάρκο ή χώρο πρασίνου στην κοινότητα ή τη γειτονιά τους. Οι ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει τις παρεμβάσεις τους, γεμίζοντας τα πάρκα με λουλούδια, χρώματα, ακόμα και έργα τέχνης, δίνοντάς τους κυριολεκτικά νέα ζωή.
Η δράση αυτή έχει διττό στόχο: αφενός την επανάκτηση του δημόσιου χώρου από τους πολίτες, καλλιεργώντας τη λειτουργία τους με όρους ομάδας και γειτονιάς. Αφετέρου, ενισχύεται σημαντικά η περιβαλλοντική συνείδηση, το αίσθημα της κοινότητας, της κοινής φροντίδας, της υπευθυνότητας, της δημιουργικότητας, και προπάντων, η συνεργασία και η ομαδικότητα μεταξύ των πολιτών.
Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, οι ομάδες και τα “επιτεύγματά” τους θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πολυγύρου, γιορτάζοντας την επιτυχία αυτής της όμορφης περιβαλλοντικής και κοινωνικής πρωτοβουλίας






