14 Ιανουαρίου, 2026
Top News Χαλκιδική

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η Κρίσιμη Συζήτηση στο ΣτΕ για τον Δήμο Κασσάνδρας – «Καταπέλτης» η Νομική Εκπροσώπηση

Ρεπορτάζ: Ελένη Παπαδημητρίου

Μια σημαντική νομική μάχη για το μέλλον του Δήμου Κασσάνδρας έφτασε στο τέλος της συζήτησης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την απόφαση των δικαστών να αναμένεται σε περίπου 5 έως 7 μήνες.

Η συνεδρίαση, που αφορούσε το κρίσιμο ζήτημα του Δήμου, ολοκληρώθηκε, αφήνοντας πίσω της έντονο κλίμα και προσδοκίες.

«Καταπέλτης» η Δικηγόρος του Υπουργείου Εσωτερικών

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η στάση της δικηγόρου του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, στάθηκε «στο ύψος που απαιτούσε η περίσταση» και η νομική της επιχειρηματολογία χαρακτηρίστηκε «καταπέλτης».

Όπως σχολιάζουν παρατηρητές, οι δικαστές του ΣτΕ, ως έμπειροι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, δεν μπορούν να παραπλανηθούν ή να αποπροσανατολιστούν. Επομένως, το αποτέλεσμα της συζήτησης θεωρείται ότι ενισχύει πολλαπλασιαστικά τα προηγούμενα νομικά δεδομένα.

Κάλεσμα για Υπευθυνότητα και Σύνεση

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, απευθύνεται δημόσιο κάλεσμα προς τη διοίκηση του Δήμου Κασσάνδρας να λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών, εγκαταλείποντας «προσωπικές ανόητες φιλοδοξίες».

Οι τοπικοί φορείς καλούν σε άμεση απαλλαγή του Δήμου από την προσμονή ή την αναμονή εξωγενών παραγόντων, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει απερίσπαστα μέχρι την έκδοση της τελικής δικαστικής απόφασης.

Η αναμονή της απόφασης του ΣτΕ καθιστά την επόμενη περίοδο κρίσιμη για τη διοικητική και πολιτική σταθερότητα της Κασσάνδρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *