Top News Αστυνομικά Θεσσαλονίκη

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη για «Διέγερση σε Έγκλημα» μέσω Social Media

Σε μία υπόθεση που αναδεικνύει τους κινδύνους της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, συνελήφθη  στη Θεσσαλονίκη ένας ημεδαπός άνδρας για το αδίκημα της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων μέσω διαδικτύου».

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγίου Όρους, έπειτα από ενδελεχή έρευνα.

 

Η Προτροπή για Εγκληματική Πράξη

 

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία του άνδρα, ο οποίος ήταν χρήστης λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Διαπιστώθηκε ότι είχε αναρτήσει σχόλιο σε διαδικτυακή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με σαφή προτροπή για τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου.

Οι Αρχές, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη νομική διάσταση της υποκίνησης βίας, προχώρησαν άμεσα στην αστυνομική επιχείρηση. Ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σηματοδοτώντας ότι η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει πλέον με ιδιαίτερη αυστηρότητα τις απειλές και τις προτροπές για εγκλήματα που διαδίδονται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *