25 Απριλίου, 2026
Top News Επιχειρηματικότητα Χαλκιδική

«Η ΑΞΤΑΔΑ προβάλλει τον Δήμο Αριστοτέλη σε όλη την Ελλάδα»

Η πρόεδρος Μαρία Ελένη Ζαμάνη μιλά για τις επιτυχίες, τις προκλήσεις και τους νέους στόχους της δημοτικής εταιρείας

Γράφει η Αναστασία Δεκάκη

Μία γυναίκα που έχει συνδέσει το όνομά της με την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του Δήμου Αριστοτέλη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Χαλκιδική» με τις Αναστασία Δέκακη και Κορίνα Ζολά του Ράδιο Σταρ. Η κα Μαρία Ελένη Ζαμάνη, πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ Δ.Α.Ε., μίλησε για το έργο, τις διακρίσεις και το όραμά της για τον οργανισμό που τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής.

Η κα Ζαμάνη εξήγησε πως η ΑΞΤΑΔΑ είναι μια μονομετοχική δημοτική ανώνυμη εταιρεία – από τις λίγες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα – με κύριο σκοπό την αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Δήμου Αριστοτέλη, όπως το Πάρκο του Αριστοτέλη, το Δημοτικό Κάμπινγκ Ιερισσού και το πάρκινγκ της Ουρανούπολης. «Είτε τα διαχειριζόμαστε οι ίδιοι είτε τα μισθώνουμε σε ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας», τόνισε.

Οι προκλήσεις και η επιμονή μιας γυναίκας σε θέση ευθύνης

Η πρόεδρος δεν έκρυψε ότι η λειτουργία μιας δημοτικής αναπτυξιακής εταιρείας συνοδεύεται από πολλές προκλήσεις, κυρίως εξαιτίας του σύνθετου νομικού πλαισίου που διέπει τις δημοτικές ανώνυμες εταιρείες.
«Το νομοθετικό σύστημα είναι δαιδαλώδες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με άλλες υπηρεσίες συχνά φέρνει στην επιφάνεια νομοθετικά κενά που πρέπει να καλυφθούν με ευελιξία και υπευθυνότητα.

Σε ερώτηση για το πώς είναι να ασκεί διοίκηση ως γυναίκα σε θέση ευθύνης, η κα Ζαμάνη απάντησε με ειλικρίνεια:
«Στην αρχή υπήρχαν προκαταλήψεις. Όμως με πείσμα, επιμονή και σκληρή δουλειά, όλα ξεπερνιούνται. Το έργο σου είναι αυτό που τελικά σε καθιερώνει και σου κερδίζει τον σεβασμό.»

Διακρίσεις και βραβεύσεις – Επιβράβευση και κίνητρο

Η ΑΞΤΑΔΑ έχει κατακτήσει πληθώρα βραβείων τα τελευταία χρόνια, ανάμεσά τους και επαναλαμβανόμενες διακρίσεις για το Πάρκο του Αριστοτέλη, το οποίο έχει αναδειχθεί ως ένα από τα καλύτερα θεματικά πάρκα της Ελλάδας και έχει ενταχθεί στο Visit Greece του ΕΟΤ.
Επιπλέον, η εταιρεία έχει βραβευθεί και από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για τη χρηστή διοίκηση και την επιχειρηματική της δράση.
«Κάθε βράβευση είναι και μια επιβράβευση των κόπων μας αλλά και ένα νέο κίνητρο για να στοχεύσουμε ψηλότερα», σημείωσε η κα Ζαμάνη, ευχαριστώντας δημόσια την ομάδα της:
«Είναι άνθρωποι δεμένοι, που αγαπούν την ΑΞΤΑΔΑ σαν να είναι το σπίτι τους, όχι απλώς η δουλειά τους.»

Σχεδιάζοντας το μέλλον – Νέες δράσεις και πολιτισμός

Η πρόεδρος αποκάλυψε πως ήδη καταρτίζονται τα σχέδια και ο προϋπολογισμός για το 2026, με στόχο νέες επενδύσεις στα δημοτικά ακίνητα και ενίσχυση της τουριστικής προβολής του Δήμου.
Ξεχώρισε επίσης τη νέα 3D ταινία “Έτερος Τόπος”, αφιερωμένη στη ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους, η οποία προβλήθηκε το καλοκαίρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
«Μέσα από τέτοιες δράσεις προβάλλουμε τα ακίνητά μας αλλά και την ψυχή του τόπου μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ρεκόρ επισκεψιμότητας και εισπράξεων

Το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με την κα Ζαμάνη, ήταν το πιο παραγωγικό στην ιστορία της εταιρείας.
«Μέσα στο πρώτο εννιάμηνο ξεπεράσαμε τα έσοδα όλων των προηγούμενων ετών. Ο κόσμος αγαπά τα ακίνητα της ΑΞΤΑΔΑ και τα επιλέγει ξανά και ξανά», τόνισε με συγκίνηση.
Η ίδια ξεχώρισε ως πιο συγκινητική στιγμή της θητείας της την πρώτη βράβευση της εταιρείας:
«Ήταν η στιγμή που συνειδητοποιήσαμε όλοι ότι οι κόποι μας αναγνωρίζονται.»

Μήνυμα στους δημότες

Κλείνοντας τη συνέντευξη, η πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ έστειλε ένα θερμό μήνυμα προς τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη:
«Αγαπάμε πολύ τον Δήμο μας και παλεύουμε καθημερινά γι’ αυτόν. Παρά τις δυσκολίες και τη γραφειοκρατία, είμαστε εδώ για να ακούμε, να συνεργαζόμαστε και να βελτιώνουμε την καθημερινότητα όλων. Μαζί μπορούμε να πάμε τον Δήμο Αριστοτέλη ψηλά.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *