6 Δεκεμβρίου, 2025
Top News Πολιτισμός Χαλκιδική

Θριαμβευτική υποδοχή για τους «Αριστοφαντήδες» του Δήμου Αριστοτέλη

Επιμέλεια Αναστασία Δεκάκη

Με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική ανταπόκριση από το κοινό ολοκληρώθηκε η φετινή θεατρική παραγωγή του Δήμου Αριστοτέλη, «Αριστοφαντήδες». Για πρώτη φορά, ο Δήμος ανέβασε αρχαία κωμωδία, γεμίζοντας το ανοιχτό θέατρο Νέων Ρόδων με θεατές που απόλαυσαν μια παράσταση γεμάτη γέλιο και συγκίνηση, επιβραβεύοντας με θερμό χειροκρότημα ηθοποιούς και συντελεστές.

Η επιλογή της αρχαίας κωμωδίας αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά θεατρική δράση του Δήμου, μετά από παραγωγές αφιερωμένες στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη βία κατά των γυναικών. Η φετινή προσπάθεια απέδειξε ότι ο πολιτισμός μπορεί να ψυχαγωγεί και να ενώνει, χρησιμοποιώντας τη διαχρονική σάτιρα του Αριστοφάνη.

Ο Δήμαρχος, κ. Στέλιος Βαλιάνος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του εγχειρήματος. «Ο πολιτισμός είναι δύναμη ενότητας και δημιουργίας, και ο Δήμος μας θα συνεχίσει να τον στηρίζει, προσφέροντας χαρά και ποιότητα ζωής στους δημότες», δήλωσε. Την ίδια ικανοποίηση μοιράστηκε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα. Μαρία Ενεχηλίδου, τονίζοντας ότι η μεγάλη προσέλευση δίνει δύναμη για τη συνέχεια. «Το θέατρο έχει γίνει θεσμός στον Δήμο μας. Ευχαριστούμε το κοινό που αγκάλιασε με αγάπη την προσπάθειά μας. Η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλους», ανέφερε.

Ο Δήμος Αριστοτέλη δεσμεύεται να συνεχίσει τις επενδύσεις σε πολιτιστικές δράσεις που αναδεικνύουν την τέχνη, τη μνήμη και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *