Έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Ζαφειρούδη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου φιλοξενεί από τις 17 έως τις 30 Σεπτεμβρίου την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Ζαφειρούδη, με τίτλο “Κυνηγώντας το Φως”. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της Βιβλιοθήκης, με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 16:00 έως τις 20:00, ενώ την Τετάρτη θα λειτουργεί από τις 18:00 έως τις 20:00.
Η βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιωθεί από ζωντανή μουσική τζαζ, με τον Φίλιππο Κωσταβέλη στο πιάνο και τον Στέργιο Μοσχογιάννη στο σαξόφωνο. Παράλληλα, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Πολυγύρου και της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου θα απαγγείλουν ποιήματα και θα διαβάσουν λογοτεχνικά κείμενα.
Στην έκθεση “Κυνηγώντας το Φως”, ο καλλιτέχνης, ο οποίος εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2014, προσπαθεί να αποτυπώσει τη στιγμή που το φως μεταμορφώνει το καθημερινό σε μοναδικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φωτογραφίες του δεν καταγράφουν απλώς χώρους, αλλά αφουγκράζονται την “αναπνοή” τους, μετατρέποντας την αρχιτεκτονική σε ποίηση.
Ο Στέλιος Ζαφειρούδης, γεννημένος το 1982 στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στα Νέα Μουδανιά και είναι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Φ. Η καλλιτεχνική του αντίληψη έχει επηρεαστεί σημαντικά από τα μαθήματα και τα σεμινάρια που παρακολούθησε με τον Τάσο Σχίζα.




