26 Οκτωβρίου, 2025
Top News Παιδεία Χαλκιδική

Ντροπή και Απογοήτευση: Βανδαλισμοί Λίγο Πριν το Πρώτο Κουδούνι στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου

Ρεπορτάζ: Κορίνα Ζολλά

 


Λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου στη Σιθωνία Χαλκιδικής έγινε για άλλη μια φορά στόχος βανδαλισμών, προκαλώντας αγανάκτηση και απογοήτευση στην τοπική κοινωνία.

Άγνωστοι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο διδακτήριο, σπάζοντας τζάμια και μουτζουρώνοντας τοίχους με άσεμνο περιεχόμενο. Οι εικόνες ντροπής μαρτυρούν μια ασυνείδητη πράξη που καταστρέφει ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι φτιαγμένο για τα ίδια τα παιδιά της περιοχής.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το πρόβλημα δεν είναι νέο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, νεαροί, κυρίως ανήλικοι, συγκεντρώνονται τα βράδια στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, προκαλώντας φασαρία και αναστάτωση. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα οι περίοικοι να ζητούν την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας για την τιμωρία των υπευθύνων.

Παράλληλα, πολλοί επιμένουν στην αναγκαιότητα τοποθέτησης περισσότερων καμερών ασφαλείας, ώστε να προστατευτεί το σχολείο από μελλοντικές καταστροφές και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του χώρου. Η ανάγκη για προστασία του δημόσιου χώρου και η παιδεία που πρέπει να διέπει τη συμπεριφορά όλων είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *