6 Φεβρουαρίου, 2023
Top News Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 18:00 η συζήτηση για την κάλυψη του κενού του ιατρού αναπτυξιολόγου στο ΚΕΦΙΑΠ του Πολύγυρου

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κύριο Υπουργό Υγείας

Θέμα : Σε απόγνωση οι γονείς παιδιών της Χαλκιδικής που χρήζουν ειδικών θεραπειών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και διάγνωσης.

Εδώ και τρεις και και πλέον μήνες οι γονείς των παιδιών της Χαλκιδικής, τα οποία χρήζουν ειδικών θεραπειών, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας και διάγνωσης καταγγέλουν ότι η μοναδική δημόσια δομή του Νομού Χαλκιδικής, η οποία διασφάλιζε τέτοιες θεραπείες, αλλά και τις απαραίτητες διαγνώσεις, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής κι Αποκατάστασης Πολύγυρου έχει μείνει χωρίς την ειδικότητα του παιδοψυχιάτρου, παιδονευρολόγου αναπτυξιολόγου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν διαγνώσεις, να μην διενεργούνται θεραπείες, ούτε να συνταγογραφούνται, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν σταματήσει αιφνίδια τις συνεδρίες τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία τους. Το γεγονός αυτό, όπως καταγγέλεται από τους γονείς έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στα παιδιά και τις οικογένειες τους, ενώ το κόστος συνέχισης αυτών των θεραπειών στον ιδιωτικό τομέα είναι απαγορευτικό για την συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών. Η συνταγογράφηση, δε, διενεργείται πλέον μόνο από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου όμως ο χρόνος αναμονής για διαθέσιμα ραντεβού απαιτεί μήνες.

Επειδή είναι απαράδεκτο το Νοσοκομείο του Πολύγυρου να στερείται των ειδικοτήτων εκείνων που θα μπορούσαν να διενεργήσουν διαγνώσεις και να συνταγογραφήσουν ειδικές θεραπείες στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

Προτίθεται να προχωρήσει σε άμεση στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ του Πολυγύρου ή του Νοσοκομείου Πολυγύρου με ιατρικές ειδικότητες που να μπορούν να διενεργήσουν διαγνώσεις και να συνταγογραφήσουν ειδικές θεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και ψυχοθεραπείες για τα παιδιά που τις έχουν ανάγκη .

Η επερωτούσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

Γραφείο Κυριακής Μάλαμα
Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ
Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης ΣΥΡΙΖΑ
 
Ασκληπιού 39, Πολύγυρος
τηλ. 2371024633
 
Αριστοτέλους 1, Ιερισσός
τηλ. 2377023759
 
Βουλής 4, Αθήνα, Τ.Κ. 10562
τηλ. 2103706157
fax. 2103706557
 
fb : @KiriakiMalama
instakiriaki_malama
twitter : @KiriakiMalama

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.