Top News Χαλκιδική

Νέα Εποχή για τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής: Η ΚΕΔΕ Επενδύει στην Αναγέννηση των Ιαματικών Πηγών

Μια σημαντική εξέλιξη για τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής στον Δήμο Κασσάνδρας και συνολικά για τον ιαματικό τουρισμό της χώρας σηματοδοτεί η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Στις 7 Ιουλίου 2025, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να ζητήσει τη χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Η απόφαση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της συνεργασίας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), στον οποίο ανήκει και ο Δήμος Κασσάνδρας με τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Α.Ε. Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, κ. Δ. Καφαντάρης, και ο Πρόεδρος του ΣΔΙΠΕ, κ. Σ. Γαρδέρης (Δήμαρχος Κύθνου), παρουσίασαν την πρόταση, τονίζοντας τη σημασία της για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου των δήμων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση των ιαματικών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει:

  • Ωρίμανση έργων: Διενέργεια μελετών, εξασφάλιση αδειοδοτήσεων και όλων των απαραίτητων εγκρίσεων.
  • Υλοποίηση έργων: Δημιουργία νέων ή βελτίωση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως αυτές των Λουτρών Αγίας Παρασκευής.
  • Προμήθεια και αναβάθμιση εξοπλισμού: Εκσυγχρονισμός των υποδομών με σύγχρονο εξοπλισμό.

Ο προσδιορισμός των συγκεκριμένων αναγκών και έργων θα γίνει σε συνεργασία με τους ίδιους τους Δήμους, οι οποίοι θα συμπληρώσουν ειδικά διαμορφωμένα τεχνικά δελτία.

Για τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, αυτή η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή. Η αναβάθμισή τους αναμένεται να αυξήσει την επισκεψιμότητα, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία και συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα του Δήμου Κασσάνδρας. Σε μια περίοδο όπου οι ανάγκες για πόρους είναι αυξημένες, η επένδυση στις ιαματικές πηγές αποτελεί μια στρατηγική κίνηση για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επισκεπτών.

Η ΚΕΔΕ, υλοποιώντας την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της στη Ρόδο για τη δημιουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τους Δήμους, συνεργάζεται με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και την ΠΕΤΑ Α.Ε. για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους. Στόχος είναι οι ιαματικές πηγές, όπως αυτές της Αγίας Παρασκευής, να μετατραπούν σε σύγχρονους προορισμούς ευεξίας και υγείας, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και συμβάλλοντας στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *