Κοινωνία

Απρόσμενη ηγεσία στο Βατικανό: Ο Ιρλανδός Καρδινάλιος Κέβιν Φάρελ αναλαμβάνει τα ηνία μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου

Μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, ο Καρδινάλιος Κέβιν Φάρελ, γεννημένος στο Δουβλίνο, ανέλαβε τον κρίσιμο ρόλο του “καμεράριου”, καθιστώντας τον προσωρινό ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας. Ο διορισμός του από τον εκλιπόντα Πάπα τον φέρνει στο επίκεντρο της διαδικασίας εκλογής του νέου Ποντίφικα, υπεύθυνο για την επίβλεψη των μακραίωνων παραδόσεων και πρωτοκόλλων που συνοδεύουν τον θάνατο ενός Πάπα.

Παρά τη σημασία της θέσης, ο 77χρονος Φάρελ δεν είχε ποτέ επιδιώξει έναν τέτοιο ρόλο. Με το χαρακτηριστικό ιρλανδικό του χιούμορ, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι προτιμούσε να υπηρετεί υπό τον Φραγκίσκο. Ο ίδιος, με σπουδές στην Ισπανία και την Ιταλία και μακρά θητεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, καλείται τώρα να διαχειριστεί ένα από τα πιο μυστικά και παραδοσιακά τελετουργικά της Καθολικής Εκκλησίας.

Η ανάληψη των καθηκόντων του Φάρελ φέρνει στο προσκήνιο την περίπλοκη διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα, ένα μυστικό κονκλάβιο που θα καθορίσει το μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας. Ενώ δύο “καμεράριοι” έχουν εκλεγεί Πάπες στο παρελθόν, ο ίδιος ο Φάρελ δεν φαίνεται να επιδιώκει μια τέτοια εξέλιξη, επιβεβαιώνοντας τον απρόσμενο χαρακτήρα της ηγεσίας του.

φωτογραφία προφίλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *