24 Απριλίου, 2025
Top News Χαλκιδική

Η βιωματική θεραπευτική επαφή με τους σκύλους σε μια μοναδική εκδήλωση στο Νεοχώρι Χαλκιδικής

Επιμέλεια Κορινα Ζολα
Therapy Dogs, φύση και παράδοση
Μια μοναδική εμπειρία σύνδεσης με τη φύση, τα Therapy Dogs και την παράδοση, διοργανώνει η Aristotelis Nature Experience την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Νεοχώρι Χαλκιδικής.
Η Aristotelis Nature Experience είναι ένας πολυδιάστατος τουριστικός και οικολογικός προορισμός που συνδυάζει την ανακάλυψη της φύσης, την πολιτιστική κληρονομιά, τον αειφόρο τουρισμό και την κοινωνική δράση. Μέσα από καινοτόμες και βιωματικές δραστηριότητες, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, σχεδιασμένη για όσους θέλουν να απολαύσουν την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και να συμμετάσχουν ενεργά στην προστασία του. Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, την εκπαίδευση και τη σύνδεση με τον τόπο, δημιουργεί εμπειρίες ζωής που απευθύνονται σε ταξιδιώτες, οικογένειες, επαγγελματίες, αλλά και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Σε αυτή την πρώτη δράση της Aristotelis Nature Experience σημείο συνάντησης και αφετηρία της εμπειρίας έχει οριστεί η πλατεία του Νεοχωρίου.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν μία βιωματική εμπειρία που αναδεικνύει τη θεραπευτική επαφή με τους σκύλους (Therapy Dogs).
Θα ακολουθήσει πεζοπορία στους δασικούς δρόμους του χωριού, συνοδεία των τετράποδων φίλων μας και θα ακολουθήσει καλωσόρισμα με παραδοσιακές γεύσεις: Ζυμωτό ψωμί, ντόπιο τυρί και σνακ για τους σκύλους.
Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση για τα Therapy Dogs: Ειδικοί θα μιλήσουν για τα οφέλη της παρουσίας τους στην καθημερινότητα.
Η κορύφωση της εκδήλωσης θα είναι στην κεντρική πλατεία του Νεοχωρίου, όπου θα γίνεται παραδοσιακό μαγείρεμα για όλους, καθώς σε καζάνια θα ετοιμαστούν:
– Φασολάδα για τους επισκέπτες
– Ρύζι με καρότο & κοτόπουλο για τους σκύλους
– Κόκκινο κρασί για όλους τους παρευρισκόμενους.
Παράλληλα θα υπάρχει εισήγηση ειδικών για τα αδέσποτα και συζήτηση για τη φροντίδα και την προστασία των ζώων, ενώ θα γίνει δωρεάν χορηγία τροφών για τα αδέσποτα, καθώς θα διανεμηθούν σκυλοτροφές για τη στήριξή τους.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό γλέντι, που θα περιλαμβάνει μουσική, χορό σουβλάκια και λουκάνικα για όσους θέλουν να απολαύσουν ακόμα περισσότερες γεύσεις.
Κόστος συμμετοχής: 18€ / άτομο & 35€ / ζευγάρι
Για πληροφορίες & κρατήσεις πατήστε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *