23 Σεπτεμβρίου, 2023
Κοινωνία Χαλκιδική

Διμέτωπος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Xαλκιδική 

διμέτωπος-νδ-και-συριζα-στη-μαγνησία-950991
Η επόμενη μέρα και με δεδομένο ότι η χώρα θα πάει σε δεύτερες εκλογές τον Ιούνιο, τα κομματικά επιτελεία στη Xαλκιδική  χαράσσουν νέα στρατηγική

Η στρατηγική δεύτερου γύρου σε ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ- Τι βλέπουν τα κομματικά επιτελεία

Με βάση τα εκλογικά δεδομένα της περασμένης Κυριακής και την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου, ώστε να «κλειδώσει» η ΝΔ μία άνετη αυτοδυναμία, τα επιτελεία των κομμάτων στη Μαγνησία ανασυντάσσονται, διαμορφώνοντας τη στρατηγικής τους κατ’ αυτόν τον τρόπο, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους.

 

Σε τοπικό επίπεδο η Νέα Δημοκρατία έχοντας κλειδώσει από τις προχθεσινές εκλογές την μια έδρα,  θεωρείται βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει τα πολύ υψηλά εκλογικά ποσοστά που κατέκτησε την Κυριακή στον νομό, ώστε να διεκδικήσει και την δεύτερη έδρα.

Το σενάριο είναι εφικτό, καθώς έχει επαναληφθεί στο παρελθόν σε άλλους τριεδρικούς νομούς όπως και στην Χαλκιδική

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται τις επόμενες μέρες να οριστικοποιηθεί και η πολιτική στρατηγική «δεύτερου γύρου», με απώτερο στόχο να μην υπάρξει χαλαρότητα και να κερδηθεί το στοίχημα.

Σε μεγάλη ανηφόρα ο ΣΥΡΙΖΑ…

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που υπέστη μία στρατηγική ήττα που παραπέμπει σε πανωλεθρία, αφού νικήθηκε κατά κράτος σε όλη τη Χαλκιδική, χάνοντας το ήμισυ και πλέον της δύναμής του από το 2019, τα πράγματα αναφορικά με τον δεύτερο γύρο παραμένουν πολύ δύσκολα.

Στόχος των επιτελών του  είναι αφενός να υπάρξει ανασύνταξη δυνάμεων όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αφετέρου να παραμείνουν ενεργοί οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος και τα επιτελεία τους, ώστε στη συνέχεια να πειστούν και οι ψηφοφόροι τους να δώσουν την εκλογική μάχη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία τοπικά.

Οι πληροφορίες λένε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα, προκειμένου να συζητήσουν για το πλαίσιο οργάνωσης του αγώνα ενόψει της 25ης Ιουνίου.

Αυτό που μέχρι τότε θα επιδιωχθεί- άγνωστο όμως αν είναι εφικτό- είναι να μην υπάρξει αναμόχλευση εσωκομματικών αντιπαραθέσεων μεταξύ των υποψηφίων αφενός και αφετέρου η αποτίμηση των αιτιών της βαριάς ήττας να γίνει μετά τα τέλη Ιουνίου και αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί ο δεύτερος γύρος.

ΚΚΕ: Στόχος η τρίτη θέση

Στο ΚΚΕ  από προχθές το βράδυ τα χαμόγελα περισσεύουν. Το κόμμα έδωσε τοπικά έναν αγώνα δυνατό και κατάφερε να να ανεβάσει τα ποσοστά του

Στο ΚΚΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πόλωση που θα υπάρξει ενόψει των δεύτερων εκλογών της 25ης Ιουνίου θα είναι μεγάλη, ωστόσο αυτό που είναι για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος κυρίαρχο αυτή τη στιγμή, είναι να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση.

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις περιοδείες και τις επαφές με τους πολίτες, παρουσιάζοντας τα δικά του πολιτικά προτάγματα και αναδεικνύοντας την ανάγκη να υπάρχει στη Βουλή κομμουνιστής βουλευτής από τη Χαλκιδική, για να «πιέζει το σύστημα» και να διεκδικεί για λογαριασμό των πολιτών

Αισιοδοξεί το ΠΑΣΟΚ

Η επόμενη μέρα βρίσκει το ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική να είναι μεν ικανοποιημένο διότι αύξησε την εκλογική του επιρροή, την ίδια ώρα όμως τα στελέχη του νιώθουν και μία πικρία διότι στις επόμενες εκλογές θα απειληθεί η κερδισμένη έδρα.

Ενόψει των δεύτερων εκλογών τον Ιούνιο ορισμένοι στο τοπικό ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ώστε σε συνδυασμό με την εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, να επαναπατριστούν ψήφοι στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη και αυτό να σημάνει αύξηση των ποσοστών του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η νομαρχιακή οργάνωση έχει ζητήσει ενόψει του δεύτερου γύρου να επισκεφτεί την Χαλκιδική ο ίδιος ο πρόεδρος, θεωρώντας ότι η έλευση του Νίκου Ανδρουλάκη θα συσπειρώσει ακόμη περισσότερο κόσμο και αυτό ενδεχομένως να μεταφραστεί σε επιπλέον πολύτιμους ψήφους, ώστε να «κλειδώσει» έδρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.