6 Δεκεμβρίου, 2023
Δελτίο Τύπου Πολιτική & Οικονομία

Π. Αναστόπουλος τομεάρχης Άμυνας και Ασφάλειας ΕΛΑ: Αδιάντροπη επίθεση του υπουργού προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και τομεάρχης του ΕΛΑ για θέματα Άμυνας, Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου, προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

 

“Απαγοήτευση προκάλεσε ο Υπουργός Άμυνας στα στελέχη του στρατεύματος με την απαράδεκτη δήλωσή του για “ελβετικό τυρί” και την αδιάντροπη επίθεση προς αυτά, κάτι που είχαμε να δούμε από την εποχή που ήταν υπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Ο κύριος Παναγιωτόπουλος που στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία, χωρίς να έχει ενημερώσει ούτε μ τον ελληνικό λαό, ούτε τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, ούτε τη Βουλή των Ελλήνων, έχει το θράσος να κατηγορεί τους στρατιωτικούς για διαρροές… Αντί να σταθεί στο πλευρό ολόκληρου του δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, τις δύσκολες αυτές ώρες το επιφορτίζει κιόλας με καθήκοντα πυρασφάλειας, μη δίνοντας σημασία στην καταπόνησή του, από τη συμπεριφορά του νεο-Σουλτάνου.

 

Δε γνωρίζει, επίσης, ότι οι τοπικοί βουλευτές της επίγειας παραμεθορίου και των ακριτικών νησιών, γνωρίζουν τον εδαφικό χώρο της εκλογικής τους περιφέρειας και έχουν συνεχώς συνομιλίες με τοπικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς παράγοντες και οι ψηφοφόροι τους, ξέρουν πολλά περισσότερα για την άμυνα του νησιού τους, αφού θα είναι αυτοί που θα ενισχύσουν άμεσα τον ενεργό στρατό.

Ίσως ο κύριος Παναγιωτόπουλος να θέλει να κλέψει τα σκήπτρα από την εποχή που τα είχε ο κύριος Βενιζέλος, όπου η απαξίωση των στελεχών ήταν ακόμη πιο απερίγραπτη. Και μη ξεχνά ο κύριος Παναγιωτόπουλος ότι ο Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας που ο ίδιος αναφέρει για εκφοβισμό, έχει άρθρα για όλους… Ή μήπως ο εν λόγω υπουργός Άμυνας είναι στο απυρόβλητο;

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ καταδικάζει τις ατυχείς δηλώσεις και ενέργειες του κατά των στρατιωτικών και δηλώνει πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των δοκιμαζόμενων και μη καλά αμειβόμενων Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.