29 Ιανουαρίου, 2023
Top News Κοινωνία

Πως να επιλέξετε ένα γατόδεντρο που θα κάνει την γάτα σας ευτυχισμένη

Διαδικτυακά μπορείτε να βρείτε γατόδεντρα σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και χρώματα και να διαλέξετε από την άνεση του σπιτιού σας ή φυσικά από την κινητή συσκευή σας οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή και να παραδοθεί απευθείας στην πόρτα του σπιτιού σας.

Υπάρχουν πολλά σχήματα και μεγέθη δέντρων γάτας. Υπάρχουν στρογγυλά, τετράγωνα, γωνιακά, κοντά και φαρδιά δέντρα. Υπάρχουν και γατόδεντρα με ενσωματωμένα ονυχοδρόμια για μεγαλύτερη απόλαυση και εκτόνωση της γάτας σας. Όταν επιλέγετε το σωστό δέντρο γάτας, πρέπει να γνωρίζετε το σημείο που θα το τοποθετήσετε, τις διαστάσεις της περιοχής που έχετε προγραμματίσει να το τοποθετήσετε καθώς και πόσες γάτες πρόκειται να το χρησιμοποιούν.
Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε τι μέγεθος πρέπει να επιλέξετε.

Για το εσωτερικό ενός μικρού σπιτιού, ή διαμερίσματος υπάρχουν ωραία μικρά γατόδεντρα και μερικά επίσης μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στο παράθυρο.
Για το εσωτερικό ενός μεγάλου σπιτιού και ανάλογα με το πόσες γάτες έχετε (και ναι, αν έχετε και ένα υπέροχο σκυλάκι), το μεγάλο δέντρο θα δώσει στις γάτες σας ένα ασφαλές καταφύγιο.

Με περισσότερες από μια γάτες πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα μεσαίο ή ένα μεγάλο δέντρο με πολλούς χώρους ανάπαυσης, ώστε κάθε γάτα να έχει τον δικό της προσωπικό χώρο ηρεμίας. Ορισμένα έχουν συνδεδεμένα παιχνίδια για να κρατούν τη γάτα σας χαρούμενη και απασχολημένη. Μερικά από αυτά έχουν επίσης σήραγγες, που λατρεύουν οι γάτες. Οι γάτες λατρεύουν επίσης να κοιτάζουν έξω από το παράθυρο, οπότε εάν η διάταξη του σπιτιού σας το επιτρέπει μπορείτε να τοποθετήσετε το γατόδεντρο κοντά σε ένα παράθυρο, ώστε να βλέπουν έξω από αυτό.

Στις γάτες αρέσει να κάνουν παρέα στο δέντρο. Να παίζουν μαζί, να πηδούν στα διάφορα επίπεδα του γατόδεντρου και να κοιμούνται μετά από μια κουραστική και γεμάτη παιχνίδι ημέρα. Τα δέντρα αυτά λειτουργούν υπέροχα αν έχετε και κατοικίδιο σκύλο. Τα σπιτάκια σκύλου αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των σκύλων για ξεκούραση, ωστόσο ένα γατόδεντρο είναι πάντα ελκυστικό για παιχνίδι. Μην τοποθετείτε την τροφή της γάτας σας σε σημεία που είναι εύκολα προσβάσιμα από τον σκύλο σας, εάν παίζουν μαζί στο γατόδεντρο. Τα περισσότερα δέντρα κατασκευάζονται από σχοινί σιζαλ, το οποίο είναι ιδανικό για να ακονίζουν οι γάτες τα νύχια τους, κάτι που λατρεύουν να κάνουν. Τα δέντρα έρχονται επίσης σε μερικά διαφορετικά χρώματα για να ταιριάζουν στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Υπάρχει ένα δέντρο που ταιριάζει σε κάθε προσωπικότητα γάτας. Επιλέξτε εκείνο που θεωρείτε ότι θα κάνει την γάτα σας ευτυχισμένη να απασχολείται και να ξεκουράζετε σε αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.